Polimer kazetta


Polimer kazetta

Ugyanis ebbe a kazettába német gyártmányú BASF szalagot szereltek

NGA képe

Most olvastam valahol, hogy akkoriban a BASF számitógépszalagok hulladékát vette meg a Polimer, és töltötte kazettába

A Polimer nem vett BASF számítógépszalag hulladékot, A számítőgépszalag vastagsági és szélességi méretéből adódóan nem lehetett volna 3,81 mm szélességű 12 és 18 micron vastagságú kazettás szalagot előállítani. Valóban volt BASF szalag, de azok nagy tekercsekben érkeztek az országba. Általában 600 mm szélességben . Ebből készültek a szalagok. Magyarországon egyébként a Polimer gyártott egyedül szalagot poliészter fóliára vitte fel a Dunai vasműből vásárolt vasoxid réteget múgyanta kötéssel. A technolóia megegyezett a BASF eljárással.

NGA képe

Ugytudom, hogy a Polimer nem 3,81 mm szélességű szalagot vásárolt, hanem sokkal szélesebb tekercseket, amiket aztán megfelelő szélességre darabolt fel.
30-60 cm széles 2-3 ezer méteres un. Tonbandblock-okat vásárolt, és ebből vágták méretre a szalagot. Forrás: Hifi Magazin 8. szám: Beszélgetés a Polimer főmérnökével Daru úrral.

Valóban voltak olyan szalagok is, amelyeket Tonbadblock néven hoztak a BASF gyárából. Később a Magna nevű német cég váltotta fel a BASF szalagjait. A Tonbandblock hosszúsági mérete 6.000 m A Voltak viszont kész tekercsek is , amelyeknek szélességi mérete a 3,81 mm - es 2500-3000 m hosszúak voltak. Ugyan, abban az időben ezek kisebb mennyiségúek voltak az beszerzésben . (forrás Puskás Antal vezérig. Polimer Zrt )

NGA képe

Örömmel olvasok valaki olyantól, aki végre információval is rendelkezik. Esetleg nem tudja évjáratra azonositani a Polimer kazettákat? Tervbe vettem a Polimer kazettáinak begyüjtését, de szinte semmi info nincs évjáratról.
Előre is köszönet!

Örölök, hogy valakinek ilyen terve van . Rövidesen írok a Polimer kazetták történetéről az évjárataikról, Melyik kazettában milyen típus került, A polimer kazetták több fantázia néven is kerültek forgalomba. Egy időszakban igen népszerűek és kíváló minőségúek voltak az átlátszó és füstszínú testbe szerelt Sertrex néven kibocsátott kazetták is.De voltak Dream, Charme, stb néven is forgalomban. Külön érdekes volt egy időben a FeCr kazetta. Ez a kazetta ötvözte a crom és a vasoxid tulajdonságait egy szalagon. Igaz igen rövid életű volt. A relatíve drágább előállítási költséget nem lehetett a piacon érvényesíteni, de a kivánt minőségi mutatók sem feleltek meg az elvárásoknak.

Nekem vannak bontatlan polimer kazetták az alábbi tipusokban:
LH (világoszöld),LH-super (fekete),Low noise (piros),LH-hifi
(narancssárga szivárványos),chrom (sötétkék),super chrom (sötét zöld).
Mindegyik tipusból 1 csomaggal (10 db) van.Ezen kivül van bontatlan
BRG és CONGRESS tipusú 60 perces kazettám is (5-5 db).
Vajon ezekre még érdemes felvételt készíteni?

Szia!Felvétel minősége erősen kérdéses lesz!Inkább a bontatalansága az érték!Esetleg nem adod el őket én gyűjtöm őket a piros széria mind megvan illetve a szürke is de ezek hiányoznak bontatlanul!Várom válaszod!

Nekem egy ilyen kazettán van egy oroszos beütésű amúgy német szám
a refrénje ez hogy:BALALAJKA BALALAJKA FUJ FUJ FUJ.Valaki tudja az előadót és a szám címét??????

Qualiton87 képe

Helló!

 

 Erre a számra gondoltál?

http://videa.hu/videok/zene/balalajka-fuj-70-es-evek-jT9vuxKsKyrt4Gpv

Ma reggel én csináltam a videót.:o)

NGA képe

Hajaj, ezt az NDK egyesitett szárazföldi és légierő kantinzenekara adja elő? Brutális :-)

Qualiton87 képe

Fogalmam sincs hogy kik adják elő,de én is beszerezném CD minőségbe.:o)

Polimer


kazetta


AKAI kazetta
1980-1989
Audio kazetta
1980-1989
BRG C-90 kazetta
Találat: 3
BRG kazetták
1970-1979
Computer kazetta
Ismeretlen évjárat
Diamant sound kazetta
Ismeretlen évjárat
Kazetta fajták
Ismeretlen évjárat
Kazetta tartó
Találat: 2
Kazetták
Találat: 3
Kazetták
1990-1999
Kazetták
Találat: 3
Kazettatartó
1980-1989