Jánoshegyi kilátó képeslap


Forrás: 
Saját gyűjtés
Jánoshegyi kilátó képeslap

A bélyegen 1943-as dátum van, de lehet, hogy még a békeidőben készült a kép. Valami kertvendéglőt látunk jobb oldalon? Akárhogy is van a technika fejlődésének vagyunk a tanúi, minthogy a lovaskocsiból az autóba száll át a delikvens :-) Ha a fotográfus türelmesebb lett volna, akkor talán a következő átszállást is megörökíthette volna: autóból repülőgépre??

NofreT képe

 

  Ó, ez igazán nagyon szép!

Milyen jó lenne megtalálni a felvétel helyét. Nincs itt valak, aki ért a tájoláshoz?? :)

Most jól kinagyítottam. A vendéglőnél látszik valami felirat. ha esetleg arról a részről csinálnál egy képet, jó felbontásban, még meg is fejthetnénk a vendéglő nevét.

Nofre

Múlt 7végén,pont egy hete voltam,olyan friss levegő volt...az a lényeg,hogy a vendéglő elől van ez fotózva,ahol /amelynek a helyén ma a betonbüfé/volt vendéglő van a LIBEGŐ felős megállójával,mert azt 1970valahányban építették oda,és a vendéglő a Világkiállítás vadászati paviolonja vagy mi volt és darabokban átvitték oda és felépítették min 100-104éve...és "természetesen" a 2.vh-ban a "barátian megszálló szétbombázó" "szövetséges" hatalmaktól (jewnited states of zs-amerika /usa, nagybritannia,szu, dikekt a bombázás miatt írom kisbetűvel őket,ők "működtek" a Budai Várban is és Drezdában is...műemlékeket porig,hivatalok,polgári házak,többszázezer halott stb)bombatalálatot kapott az egyébként régebben virágzó vendéglő,amelynek gyönyörű fa tetőszerkezete volt..szerettek a főurak is oda járni,nemcsak a polgárság,...az utolsó trónörökös is járt ott elvileg nejével...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő