RFT capri


Forrás: 
Saját példány
RFT capri

RFT capri elektroncsöves rádió. Sajnos a rádió része nem szól, mert szállítás közben kiszakadt a ferrit antenna a helyéről.

Sztereó erősítő van benne, és csatornánként egy-egy beépített hangszóró! De a ráidóvevője csak mono, és a dobozba épített két hangszóró - a csekély távolság miatt - nem nyújthat igazi térhatást. (Igaz, lehet külső dobozokat rákapcsolni.) Mégse fanyalogjunk, hiszen Nyugat-Németországban is készítettek hasonló felépítésű készülékeket, sőt nálunk a VT is R 5700 név alatt.    

ml

gti3per888 képe

Ebben összesen 4 hangszóró van, az elülső 2 és a gép mindkét oldalán egy kicsi, ami a magasokat adja.

Am még hangfalakkal nem próbáltam.

A hangszori nagyon szépen szolnak az enyimet elrontottam rossz csövet raktam bele elnéztem rajta 1-számot, a hangszoroi még 2000-ben egy Skoda 105-ős kalaptartojában végezte.
"Győző Biatorbágy"

Üdv!

RFT Capriolához sávváltó kapcsolót!

Ha valaki tud segíteni kérem írjon!

Köszönöm!

Egy cimborámnál láttam-hallottam ilyen készüléket. Közel makulátlan állapotban van, és természetesen tökéletesen működik is! Kérésemre "beüzemelte" a rádiót. Talált egy rádióállomást ahol éppen Júlia nem akart a Földön járni. Számomra Vincze Lilla hangja, mindegy milyen készülékből hallom, mindig ámulatba ejt. A Capri-ból viszont elképesztően csodálatosan szólt. Lehet, hogy a beépített hangkép-választás, beállítás miatt, lehet a csöves technika varázsa miatt, nem tudom. Az tény, hogy mind a művésznőnek, mind az Rft Capri rádiónak nagyon szép hangja van!

Melyik adó volt? Középhullámon, vagy URH-n jött az adás?

Jó nagy darab rádió. Ennek a típusnak sok szép állapotú példánya megsemmisült az utóbbi években. A hangszórók autók kalaptartóiba mentek, a sztereó végfokok pedig látványerősítőkké váltak. A végfok a táppal külön egységet alkot, még könnyebbé téve a zanzásítást. Nekem is volt egy amit inkább kipofoztam, nem volt szívem szétbontani. Később eladtam mert sok helyet foglalt. Remélem a tulaj nem bontásra vette...