RFT 1810Mini hi-fi


Forrás: 
saját
RFT 1810Mini hi-fi

Ilyent nyertem tavaly vagy tavalyelőtt v....án..RFT CASSEIVER néven...UKW1 sáv van rajta,nyugati CCIR rendszer volt az NDKsoknál ha jól tudom.."B3010 HI-FI" hangdobozok vannak hozzá...

."Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

mendoza képe

Én meg ott adtam el,:)sajnos már nem működött:(( A hangfalait megtartottam mivel azok még használhatóak. Ez volt életem első"Hi-fi tornya"

Nekem van egy! Én is a V...-án vettem. A rádió része jópár álmatlan éjszakát okozott! Először mikor beüzemeltem, kb. 0,5V-os antennajel alatt meg sem akart szólalni, majd ezen probléma orvoslása után nem bírtam rájönni, hogy az AFC miért húzza el ellentétes irányban az oszcillátort. Az első hibát gyorsan kiderítettem a szignálgenerátorommal. A kf kerámia szűrője halt hősi halált. Murata SFJ-vel pótoiltam. Majd jött a több éjszakás rejtély: AFC. Ezen hibát az oszcilátor tranzisztor cseréjével tudtam végre orvosolni. Az eredeti tranzisztorral átment a kicsike felső keverésű üzemmódba. Ami még idegesítő volt, az a ki nem iktatható fiziológiás hangerő. Emiatt elviselhetetlen és torzak a mélyei. Ezt az A273 4-es lábán lévő ellenállás kiemelésével lehet orvosolni. Ezek után egy egész jó kis masinám lett!