Nagy szép elbüvölő szem


Nagy szép elbüvölő szem
melica képe

Mi lehetett ez, mit gondoltok?

 

Az ún. belladonna cseppek, nekem lézeres szemműtét előtt adták, szinte maximumig kitágítja a pupillát. Ilyenkor csak árnyékos helyen szabad tartózkodni, különben a páciens visítva takarja a szemeit... Valamelyik A.C. Doyle regényben Sherlock Holmes ezzel teteti magát lázas betegnek.

melica képe

Köszönöm a választ!

Nem is gondoltam volna ilyesmire, pedig nekem is volt lézeres szemműtétem, adtak is előtte mindenféle cseppeket! Sherlock Holmes pedig nagy kedvencem, amikor csak tehetem nézem a sorozat epizódjait, de ez a rész amit említettél, nem rémlik.

Ezek a cseppek gyógynövényekből készültek? Mire volt jó? Úgy értem, hogy az volt a haszna, hogy hipnotikus tekintetet érjenek el vele? De ez mire jó? Vagy pl. a lázas állapot tettetése? Oké, Mr. Holmes-t értem, így akarta nyilván kideríteni, hogy mi történhetett a gyilkossági ügyben, na de mások? Miért jó az ha az ember tetteti a lázat?

Vagy csak túl naiv volnék? .. :)

Hát, igazából már az ókorban a "rosszéletű lányok" ezzel tették vonzóvá a tekintetüket ( boci nézés :) ), az említett S. Holmes novellát pedig nem biztos, hogy képernyőre vitték. Még arra emlékszem, hogy Watsont kéri, tegyen egyforma mennyiségű pénzt a két zsebébe, hogy egyensúlyban legyen :) . Szóval őrültséget szimulált a nyomozás során. Mondjuk nem kellett magát nagyon megeröltetnie...

Nagy


Nagy Feró
Találat: 2
Nagy mesekönyv
Találat: 2
Nagyi
1908
Nagyító
Ismeretlen évjárat
Nagyítógép
Ismeretlen évjárat
Nagyothalló készülék
Ismeretlen évjárat
Nagyvázsony
Találat: 2
szép