Lemezfogó, kislemez központosítóval


Forrás: 
Saját.
Lemezfogó, kislemez központosítóval
Csuby képe

Hogy használták ezt a lemezfogót? És még HiFi is.

A kislemez központosítót ismerem.

Feribá

Ez a két ponton összerögzitett korong belül bársonnyal van bélelve és oda beszorítva lehet a hanglemezt "zsírmentesen' megfogni. Megjegyzem és még nem fogtam meg hanglemezt a barázdánál, mindig csak a közepét és a legszélét érintem.

A papírtasakon volt is ilyen ábra, mely mutatta mint szakszerű fogást. :-)

 

De szerintem minden olyan családban, ahol kicsit komolyabb lemezjátszó ill. hanglemez-kultúra volt, ez a mozdulat "apáról fiúra szállt" :-))))

 

És nem vettük macerának, sőt büszkék voltunk a tudományunkra...

Épp ezért vagyok elborzadva, hogy a mostani gyerekek - köztük az én két fiam is - a kb. 20x kevésbé érzékeny CD-t vagy DVD-t is képesek gallyravágni, annyira lesz.rják még azt 1-2 alapvető és triviális tudnivalót is :-(

De a nagyobbak (kamaszok) se jobbak, egy ideje nem kérek és adok kölcsön CD-t ismerőseim ilyen korú gyerekeinek, ugyanis többször találkoztam "bakelitesen sercegő" CD-kkel :-(

melica képe

Szerintetek lehet még ilyet szerezni valahonnan? Piacon? Idén "Karácsonyra" megleptem magam egy lemezjátszóval ( sajnos nem igazi, régi retró darabbal, hanem egy mai, multifunkciós csodával..). Most vagyok lemezvásárlásban, és erről a lemezfogóról itt olvastam először ( kösziiii szépen!!), milyen jól jönne ez nekem!

Nem hiszem, hogy ilyet lehet kapni, ez egy retro tárgy. Ha javasolhatom a lemezt mindig csak a legszélén fogd meg először, aztán ha kihúztad a tokból a másik kezeddel meg a korongnál. Így is tedd fel és vedd le.

Feltétlen a belső tok papir legyen, mert a nylontól feltöltődik a lemez és poros lesz. Ezt csak antisztatikus száraz törlőruhával körkörösen töröld le róla.

melica képe

Köszönöm szépen a választ és a tippet! Igyekszem jól csinálni, vigyázni a lemezeimre..:)

kislemez


Beatles kislemez
Találat: 3
Korda kislemez (dedikált)
Ismeretlen évjárat
Western kislemez
Ismeretlen évjárat