Rock nagy halottai


Forrás: 
albumok
Rock nagy halottai

Brian Jones (Rolling Stones) (1942-1969), Jimi Hendrix (1942-1970),

Janis Joplin (1943-1970), Jim Morrison (Doors) (1943-1971).

 

Összekapcsolja őket a dátumok formalitása: egy év különbséggel születtek, és két év különbséggel haltak meg. Összekapcsolja az is, hogy haláluk önégetően korai, ezért tragikus volt.

 

De legfőképpen összekapcsolja őket az, hogy a rockzene leghatalmasabb tehetségű művészeit becsülhetjük és élvezhetjük bennük.

 

A mellékelt kép Jim Morrison kegyhellyé vált sírja a párizsi Père-Lachaise temetőben. Felirata: KATA TON DAIMONA EAYTOY. Az ógörög szöveg talán legtalálóbb magyarítása: "önmaga démona".

morrisonperelachaise.jpg
Csuby képe

Még beillik a sorba Brian Jones (1942-1969)

(A Rolling Stones gitárosa volt)

 

 

leguan képe

Igazad van. Kiegészítettem.

Csuby képe

Van még egy érdekes összefüggés a rock nagy alakjai között.

Ők a Club 27 tagjai.

Amerikai újságírók találták ki, mivel mindannyian 27 éves korukban haltak meg.

kosbor képe

munkahelyi ártalom a drogozás, piálás, túlzásba vitt szex, mint a bányászoknál anno a szilikózis :-) Axel Rose, Marilyn Manson járt hazánkban nem régen. Hogy néztek ki! Elvis, vagy a magyarok- Som Lajos, Flipper Öcsi. A jómód ugyanolyan romboló tud lenni, mint a szegénység. A Rolling Stones, vagy David Bowie, Tom Jones az üdítő kivételek.
Szegénynek se jó lenni, de gazdagnak se.

zolimobydick képe

Itt ebben a rovatban megemlíteném, hogy Tunyogi Péter már több mint egy éve nincs köztünk, aki esetleg nem tudná ő volt a P.Mobil, Tunyogi Rock Band és számos zenekar énekese,de több zenekarban gitározott és dobolt is. Őt nem káros szenvedélyek vitték el, hanem egy súlyos baleset. Munkásságát nem ecsetelem hisz arra kevés egy hozzászólás. Ő volt a magyar rock élet egyik legjelentősebb előadója. Neki legégett az "Utolsó Cigaretta"

Legyen neked könnyű a föld!

Igen, Tunyó nélkül sokkal szegényebb a magyar rock élet, de közben sajnos a nemzetközi mezönyből is elment egy nagyon meghatározó személy,  Ronnie James Dio . Én többek között az Ő zenéjén nevelkedtem (Black Sabbath, Rainbow, Dio,)

Legyen az álmotok szép!

zolimobydick képe

A kíváló gitáros, énekes, a magyar rockzene legendás és nagy hatású alakja. Ő játszott először Jimi Hendrix, Cream dalokat amiben érvényesült vituóz gitárjátéka és egyedülálló előadás módja pl: foggal való gitár pengetés. De sajnos nem volt egész élete során elismert zenész. A hanglemezgyár nem volt kegyes vele hisz összesen két kis lemezt adtak csak ki. A 70-es évek közepétől kezdtek a rajongók elfordulni tőle súlyos alkohol prolémái miatt, ami lerombolta a tehetségét és az egészségi állapotát. 2005-ben szobrot állítottak az emlékére a XIII. kerületben!

„Mindenki elhagyott, senki nem keres már”

Nagyon hijányzik innen John Bomham a Led Zeppelin dobosa.

Igen hiányzik Bonham meg most már Gary Moore is!

Gotha képe

És persze Curt Kobain se maradjon ki a 27es panoptikumból!!!

Én megemlíteném még Freddie Mercury nevét is a Queen együttes volt vezéralakját is.

"(1946. szeptember 5.1991. november 24.) ...Halálát követően néhány hónappal a Qeen megmaradt tagjai (John Deacon,Brian May és Roger Taylor) megbízták az együttes menedzserét, Jim Beachet hogy szervezzen egy szabadtéri emlékkoncertet... Amikor elkezdték a jegyek árusítását, az összes jegy (72 000 db) csaknem 2 óra alatt elfogyott, annak ellenére, hogy senki sem tudta, a Qeen tagjain kívül lesz-e más is ott..."

(Idézet a vikipédiából)

Magyar vonatkozásban ide illik még:
Bencsik Sándor (1952-1987)
Cserháti István (1954-2005)
Váradi "Vadölő" László (19??-2007)

Orszáczky Miklós "jackie" (1948-2008)
Barta Tamás (1948-1982)

Sokáig még lehetne sorolni az előrement nagyokat, sokukat méltatlanul feledték el. Legyen nekik könnyű a föld.

Rock


nagy


D. Nagy Lajos
1980-1989
Nagy Feró
Találat: 2
Nagy mesekönyv
Találat: 2
Nagyi
1908
Nagyító
Találat: 2
Nagyítógép
Ismeretlen évjárat
Nagyothalló készülék
Ismeretlen évjárat