Magyar törpeautók - Balaton


Forrás: 
net
Magyar törpeautók - Balaton

ki tud róla?

Helló,
Én például tudok róla, ezek, továbbá az Úttörő, a Surányi és a Szabadi-féle törpeautóról szóló képek indirekt módon az én archívumomból került fel ilyen-olyan módon a Netre :)

Üdvözlettel,
Négyesi Pál
npaul@hu.inter.net

A Szfvár-i Megyeháza elötti SZT ISTVÁN - szobor elött áll...
vagyios akkoriban "István király" szobor és tér,mert a kommunistáknak senki, semmi, se Isten se ember nem volt/most se szent...

...mint inkább annak kommentálása zavar. Egy materialista eszmerendszerben miért kéne "honosnak" lenniük a szenteknek? Ja, hogy a keresztény türelmű kommentálónak nem akaródzik ezt elfogadni...

Paller Péter

Egyet kell értsek. A szobor egy uralkodót ábrázol, nem pedig egy szentet. Tehát el kellene különiteni Istvánt az uralkodót és Istvánt a szentet. Az egyik világi a másik egyházi titulus.

Nem tudok egyetérteni. A kitüntető címet uralkodóként érdemelte ki. Ez az elismerés az adott korban a legnagyobb volt, az, hogy az Árpád házban többen is megkapták, a család és az ország erejét, súlyát is jelzi. Egyáltalán nem gondolom, hogy ma ezt bármily ideológia alapján el kéne különíteni.

Sajnos, bármennyire is ellenemre van, vitába kell szállnom. István a szentté avatást nem országépitő hanem a keresztény hitet meglehetősen erőszakos módon téritő minőségében kapta. "emeljék fel azok testét, akik Pannóniában a hit magvát elvetették, és az országot a hit hirdetésével öntözték, hogy őket a legnagyobb tiszteletben tartsák és méltó tisztelettel illessék." VII Gergely pápa, István szentté avatása alkalmából. http://hu.wikipedia.org/wiki/I._Istv%C3%A1n

Nem. Nem "akaródzik". Mint ahogy a liberális "eszmerendszert"
sem akaródzik elfogadni.
Ami pedig a tüelmet illeti, az inkább a materialistákra, és
a liberálisokra férne rá.
A gyunyoros hangvétel meg egyáltalában nem meglepő egy materialista " eszmerendszerűtől".

Ezt Paller Péternek szántam. Csak nem ott jelenet meg.

Még jó hogy nem lett tömeggyártás ebből a szánalmas borzalomból. Ehhez képest még a Trabant is maga a mennyország. Nem véletlenül nevezték törpeautónak, ugyanis 1 (!) személyes volt, alig valamivel nagyobb mint egy pedálos moszkvics játékautó. Autónak nem nevezném.

A törpeautó kifejezés általában egyszemélyes szerkezetet takart. Volt ilyen forgalomban is, ha jól emlékszem, tán NSU, az elejét lehetett nyitni.

János123 képe

Nem NSU , hanem BMW ISETTA:

Hogy az autóról is irjak,hát szerencse, hogy nem valósult meg. Hozzá képest a Trabant egy szuperlimuzin. Egy mopedhez képest az egyetlen előnye, hogy nem ázik a vezető eső közben, meg tán némi csomagtartója is van.

Magyar


Magyar Kábel Művek
Ismeretlen évjárat
Magyar kártya, Utasellátó
Ismeretlen évjárat
Magyar Királyi Posta
Ismeretlen évjárat
Magyar Királyi Váltópénz
Ismeretlen évjárat
Magyar Narancs
Találat: 3
Magyar Néphadsereg jelvényei
Ismeretlen évjárat