Magyar törpeautók - Balaton


Forrás: 
net
Magyar törpeautók - Balaton

ki tud róla?

Helló,
Én például tudok róla, ezek, továbbá az Úttörő, a Surányi és a Szabadi-féle törpeautóról szóló képek indirekt módon az én archívumomból került fel ilyen-olyan módon a Netre :)

Üdvözlettel,
Négyesi Pál
npaul@hu.inter.net

A Szfvár-i Megyeháza elötti SZT ISTVÁN - szobor elött áll...
vagyios akkoriban "István király" szobor és tér,mert a kommunistáknak senki, semmi, se Isten se ember nem volt/most se szent...

...mint inkább annak kommentálása zavar. Egy materialista eszmerendszerben miért kéne "honosnak" lenniük a szenteknek? Ja, hogy a keresztény türelmű kommentálónak nem akaródzik ezt elfogadni...

Paller Péter

Egyet kell értsek. A szobor egy uralkodót ábrázol, nem pedig egy szentet. Tehát el kellene különiteni Istvánt az uralkodót és Istvánt a szentet. Az egyik világi a másik egyházi titulus.

Nem tudok egyetérteni. A kitüntető címet uralkodóként érdemelte ki. Ez az elismerés az adott korban a legnagyobb volt, az, hogy az Árpád házban többen is megkapták, a család és az ország erejét, súlyát is jelzi. Egyáltalán nem gondolom, hogy ma ezt bármily ideológia alapján el kéne különíteni.

Sajnos, bármennyire is ellenemre van, vitába kell szállnom. István a szentté avatást nem országépitő hanem a keresztény hitet meglehetősen erőszakos módon téritő minőségében kapta. "emeljék fel azok testét, akik Pannóniában a hit magvát elvetették, és az országot a hit hirdetésével öntözték, hogy őket a legnagyobb tiszteletben tartsák és méltó tisztelettel illessék." VII Gergely pápa, István szentté avatása alkalmából. http://hu.wikipedia.org/wiki/I._Istv%C3%A1n

Nem. Nem "akaródzik". Mint ahogy a liberális "eszmerendszert"
sem akaródzik elfogadni.
Ami pedig a tüelmet illeti, az inkább a materialistákra, és
a liberálisokra férne rá.
A gyunyoros hangvétel meg egyáltalában nem meglepő egy materialista " eszmerendszerűtől".

Ezt Paller Péternek szántam. Csak nem ott jelenet meg.

Még jó hogy nem lett tömeggyártás ebből a szánalmas borzalomból. Ehhez képest még a Trabant is maga a mennyország. Nem véletlenül nevezték törpeautónak, ugyanis 1 (!) személyes volt, alig valamivel nagyobb mint egy pedálos moszkvics játékautó. Autónak nem nevezném.

A törpeautó kifejezés általában egyszemélyes szerkezetet takart. Volt ilyen forgalomban is, ha jól emlékszem, tán NSU, az elejét lehetett nyitni.

János123 képe

Nem NSU , hanem BMW ISETTA:

Hogy az autóról is irjak,hát szerencse, hogy nem valósult meg. Hozzá képest a Trabant egy szuperlimuzin. Egy mopedhez képest az egyetlen előnye, hogy nem ázik a vezető eső közben, meg tán némi csomagtartója is van.

Itt van egy link a Törpeauto-programról, ha érdekel valakit :)

 

üdv.: oldtimer

Magyar


Magyar Kábel Művek
Ismeretlen évjárat
Magyar kártya, Utasellátó
Ismeretlen évjárat
Magyar Királyi Posta
Ismeretlen évjárat
Magyar Királyi Váltópénz
Ismeretlen évjárat
Magyar Narancs
Találat: 3