Utasellátó Utas üdítő


Forrás: 
Saját
Utasellátó Utas üdítő

UTASELLÁTÓ

retronóm képe

errõl csak hallottam. mindig meglepsz Ády.

Az Utast csak az Utasellátónál lehetett kapni, boltban nem, ellentétben a Bambival. Sőt, volt olyan vonat illetve utasellátós étterem, ahol - valószínűleg a konkurencia miatt - Bambit nem is lehetett kapni.

Nálunk a 60-as évek legelején a 17. kerületban a szódával együtt hordta ki a Bambit és az Utast is lovaskocsijával a szódás. Mi gyerekek ott toporogtunk az utcán és ki-ki megvásárolta a maga italát, természetesen csatos üvegből. Rögtön meg kellett inni és az üveget visszaadni.
Dalmát Eleonóra

Citromizű szörpből készült, a szörp teljesen azonos izű változatát még pár éve is árulták. Akkor mivel nem volt a vonatkon egyéb választék, muszájból ittuk és nagyon utáltuk, pedig nem volt rosszabb a Fantánál vagy a gyümölcsöt hirből sem látott nagy multi Mirindánál.

Pedig volt a vonatokon választék! Ilyen volt pl.a VERMUTH,és a hét decis üvegben lévő ZSIRÁF sör is.

Abbizony, de szüleim valami érthetetlen okból nem vermuttal és zsiráf sörrel itattak a vonaton 6 éves koromban...Sőt, hogy Hofit egy kicsit átköltsem az ingázókra, ugye otthon van pályinka, a gyárban már negint csak van...csak a vasuton kell kibirni...Akinek meg nincs egy 2 decis üvegje házipályinkával megtöltve a vasutazás idejére, az csak száradjon ki...

NofreT képe

 

  Ez helyes, :)

Egy időben volt gyerekkocsi a szerelvényeken. Na, olyan képet még nem láttam, és nem láttam a Nyugati pu. Gyerekváróterem (!!!! ) -ről egy fotót sem, csak emlékeim vannak róla. Kiságyak, és mesejelenetek a falon.

Nofre

 

Utas


Magyar kártya, Utasellátó
Ismeretlen évjárat
Utas üdítő
1960-1969
Vasutas lámpa
Ismeretlen évjárat