TEAC 80-8 nyolcsávos stúdió-magnetofon


Forrás: 
saját
TEAC 80-8  nyolcsávos stúdió-magnetofon

Ezt a típust használták amatőr hifi-stúdiók ugyanúgy, mint professzionális hangstúdiók, mivel minőségi paraméterei okán megállta a helyét a "nagy" Studerek, OTARI-k,  MCI-k kiegészítéseképpen. 1/2"-os szalagra dolgozik 19, 05 és 38,1cm/s szalagtovábbítási sebességekkel. Teljesen elektronikus vezérlésű, hárommotoros közvetlenhajtású futómű, távvezérlési lehetőséggel, földkompenzált asszimmetrikus illesztésekkel, 0dBm (775mV) normálszintekkel. Tömege: 35 kg. Egy komolyabb szalaghoszmérő számláló/óra nagyon hiányzik róla.

Az analóg stúdiókorszak végének egy jellegzetes készüléke 1979-ből. A ki képeken a készülék saját távvezérlő panelja, ill a tartozék szalagok láthatók, ill a TEAC 2A-típusú 6-csatornás in-line keverőpult, melynek segítségével a stúdiós "nagy" asztalokéhoz szokott módon lehet a sávokra felvenni, ill. azokat visszahallgatni. Ilyen keverővel is rendelkezem. Ez a kis keverő nagyon egyszerű kivitelű, de sok tartozéka készült (pl. kivezérlésmérő híd). Azonban felépítése és minősége a professzionális audió vonalába emeli.

DSCF0941.jpg DSCF0942.jpg teac80-8.jpg 1097511.jpg

Szép napot , szia Laci ! Szeretnék elsőnek gratulálni , kezd alakulni a dolog .

Van nekem egy ismerősöm aki igért , szinte hajszálra megeggyező példányról , képeket . Szeretném ha a Revox is benne lenne !

Szólj ha kész a stúdió , megyek zenélünk ....................

GRATULÁLOK !!!

 

leo

 

Kiss Béla lászló képe

Feribácsi, kérlek, ezek ugyanazok a képek, amiket küldtem, azóta az említett okból kifolyólag nem készültek újabbak...de szerettem volna megosztani már az oldalon.

Köszönöm az elismerő szavakat!!