Orosz keljfeljancsi baba


Forrás: 
saját
Orosz keljfeljancsi baba
Kiss Béla lászló képe

Biztosan orosz Ő..? Nagyon cuccker, emlékszem, sok volt belőle jó 20-25 évvel ezelőtt is. A 100Folk Celsius együttes még dalt is írt a "keljfeljancsiról", Eszményi Viktória énekelte..:O)

Nem orosz, ez még a szovjet érából való volt. Eredetije bizonyára orosz. 42 éves lányomat, 40 éves fiamat, 31 éves lányomat kiszolgálta pár hónapos korukig, aztán sajnos eltört. Unoka számára nagyon hiányzik, mint első , figyelemfelkeltő játék. Tud valaki beszerzési helyet, emberi áron?

A padlás birodalmában :) körülnézek majd, ha minden igaz, ott szunnyad egy valahol, ha megtalálom akkor én ingyen és bérmentve odaadom...

Kiss Béla lászló képe

A régi, kedves játékok - érthető megritkulásuk miatt - mára internetes aukciók legtöbbször igen borsos áron gazdát cserélő portékái. Nézzük csak meg a régen trafik párkányán, krumplineccben lógó, 20ft-os pufi műanyag Csepel vontatókat, Ikarus faros buszokat, sárga villamosokat. Szinte elképesztő összeget kínálnak egyik-másikért.....és akkor még nem is említettem a lemezjátékokat.

Nagyon köszönöm, örömet szereznél vele és meghálálnám.  Lívia

Nem felejtődött el a projekt, de "ilyen ez a szelaví", mikor lett volna egy kis időm felmenni a padlásra, semmi perc alatt kerekedett egy jó kis zivatar :( . "Rajta vagyok az ügyön", türelem :) !

Kedves oldal látogatok! Két kisunokám számára szeretnék vásárólni ilyen keljfeljancsi babát. Ha esetleg valaki tudja, hogy hol kaphatnék, azt hálásan megköszönném! Sajnos amiket most lehet kapni, az már régen nem olyan mint gyerekkorom kedvenc játéka. Nagyon szépen megkérek mindenkit aki tud segítsen! Szívességüket előre is nagyon szépen köszönöm. Két picibabás nagymama.

Orosz


Orosz asztali óra
Ismeretlen évjárat
Orosz dongó motoros bicikli
Ismeretlen évjárat
Orosz elosztó
Ismeretlen évjárat
Orosz kaviár
1970-1979
Orosz maszírozó készülék
Ismeretlen évjárat
Orosz parfüm
1900-1909
Orosz stopper
1980-1989
Orosz tea
1960-1969