Rolling Stones ötven éves


Forrás: 
hanglemez
Rolling Stones ötven éves

A lemez Still Life (Csendes élet),a Rolling Stones együttes 1981-es Egyesült Államok-beli koncertjének felvétele. Az együttest 1962. július 12-én alapitotta az akkor 18 éves Mick Jagger. Európa egyik legrébbi ma is létező együttese.

ÁDY képe

hogy hiányzik a borító negyede :o(

 

Morvay László képe

Teljesen igaz. Csak sajnos nem tudom úgy scennelni hogy beleférjen. A kicsinyitési technikát pedig nem ismerem. Örülök,hogy kirakta!

 

Morvay Úr !

 

Akkor fotózza le, úgy kifér az egész! Feribá'

Morvay László képe

Kedves Feribá! A nejemnek van egy olyan telefonja amivel lehet fényképezni. A tárgyakat azzal csináltuk. A papir alapú dolgoknál viszont a scennelés sokkal élesebb élethűbb képet ad a tartalomról,mint a fénykép. Én láttam a tartalomban sok olyan újságot amit fényképeztek és nem scenneltek. Sok részük olvashatatlan.Nekem legalább 6 olyan nagyméretű oklevelem van ami jóval nagyobb az A 4 méretnél,ami a scennelőmbe bele fér. Lefényképeztük ugyan de mégsem rakom fel,mert nehezen látható,és nagyon nehezen olvasható. Alapjában véve igaza van! De a minőség elsődleges szempont! Üdv:Morvay László

leguan képe

Első  kislemezük  Chuck Berry Come on c. számával 1963 júniusában jelent meg.

leguan képe

És az első LP: 1964 áprilisában

Morvay László képe

Kedves Leguan! Köszönöm ezt az értékes hozzászólást a lemezboritókkal. Biztos nagy gyüjteménye lehet,mint nekem. Nekem a 70-es évek elején kezdte küldeni a nagybácsikám Norvégiából a nagy nyugati együttesek lemezeit,amit itt persze még akkor nem lehetett kapni. Elég komoly vámot kellett rá fizetnünk.Mindenesetre több mint 600 db nagylemezem van,a kislemezek száma jóval kisebb. Legyen kedves mondja meg nekem ,hogy milyen technikát használ,hogy igy teljes terjedelmében belefér a lemez boritó a képbe? Mert én scennelni szoktam,de a kicsinyitési technikát nem ismerem. Mivel a nagy lemezboritó nagyobb az A 4 méretnél. Viszont vannak olyan kicsi képeim amit feltennék,azt meg nagyitani kéne!Ugyanis legalább 6 db olyan oklevelem van ami jóval nagyobb az A4 méretnél,és az fényképezve nem ad olyan éles olvasható képet,mint a scennelt anyag!

Retronómos üdvözlettel:Morvay László

rákos zsolt képe

ahimotu Akkor ön egy nagy lemezgyűjtő lehet!

Sajnos a Stones nem az én korosztályom zenéje inkább a Rainbow:a  Long Live-val  és a Down to earth- al kezdtem valamikor zenét hallgatni .

A Petőfi rádióban egész nap szólt a zenéjük egyik nap e héten .

Én csak a Jethro Tull-t gyűjtöm :Lp- k, Cd -k a többi egyenlőre  kazettán van meg .Ők 68- ban alakultak és még zenélnek .

A szkennelés ügy :Én lefényképezem 3 Mpixelben az anyagot  és az ACD SEE vel rögtön leveszem 50% ban a képméretét és még azt is leveszem egy kicsit ,hogy ide fel lehessen tenni a képet ,bár vannak becsillanások a fényképezés,az esetleges vakuzás  során ,de ez van, a lakás mégsem fotós műhely!

Visszatérve a Stones ra :A rádióban mondták, nem adtak ki az 50. re új zeneanyagot- albumot (talán nem tartották fontosnak ?).A bulvárban meg olvastam  ,hogy a Jagger együtt volt a David Bowie- val valamikor ...Akkoriban ez volt a divat, igaz a Cini mami is megjárta a Bee Gees tagokkal ...

leguan képe

Kedves Morvay László! Nagy gyűjteményem ugyan nincs, de a jobbakból azért van néhány száz. Persze már nagyrészt pihennek, a digitális tárolásnak köszönhetően..... Sokat digitalizáltam....

 

Az A4-nél nagyobb dolgokat részletekben szkennelem, amelyeket azután egy képpé szerkesztek. Erre leggyakrabban a Paint Shop Pro, ritkábban a Photoshop programokat használom. De van ingyenes program is, a legjobbnak az IrfanView nevűt tartom. Több helyről letölthető. Ezekkel az elkészült kép olyanra kicsinyítése is elvégezhető, amit ez a honlap már befogad.