Fortepan.hu - a 20. század története


fortepan.jpg

 

Az idő múlik, a világ változik, a nemzedék cserélődik, de mégis valami örök: a fénykép! A 19. század első felében feltalált eszköz, a fényképezőgép, ami maradandó fényképet tudott készíteni, mára már egészen mindennapi látvány a 21. század emberénél, de a múlt században még valódi luxuscikknek számított hazánkban. Kevés ember készített a közéletről, a mindennapokról és csupán más emberekről spontán képeket (ennek oka film igen magas beszerzési ára volt), ám mégis volt valaki, aki ezeket a fontos témákat megörökítette. A Fortepan.hu weboldal teljes egészében a múlt századot mutatja be hazánkban, ill. a határon túl, egy közel 5000 fényképből álló magángyűjtemény keretein belül, amik között megtaláltatóak a főváros fontos eseményeit ábrázoló fényképek, a világháborúk következményeit, de akár a nagyobb (és kisebb) városok életébe is betekintést kaphatunk. Minden retro-kedvelő embernek melegen ajánlom a weboldalt és jó hosszú böngészést kívánok.

 

Fortepan

Hihetetlen időutazás! Egész délután ittragadtam előtte. Köszönet az oldal készítőinek. Én a hatvanas évektől kezdtem a nézegetést. Ezek nem csak képek.

Ízek, illatok, érzelmek és millió apró emlék. Mégegyszer köszönöm!

Murena képe

Ha érdekel, hogy mit tartalmaz a Fortepan, akkor látogass el ide.

 

http://hu.fortepan.wikia.com

 

Nagyon sok képről találhatsz információt. Akár a Te tudásodat is hozzáadhatod, hogy bővüljön a tárház. Csak kérlek hogy regisztrálj a lapon

Itt hasonlóan gondolkozó emberkkel is találkozhatsz:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9204653

 

Rjoe

a


Irtó spray
1940-1949
Úttörő rangjelzések
Ismeretlen évjárat
1x1 kártya
1980-1989