Budapesti villamos menetrend 1929 1. rész


Forrás: 
A főváros tömegközlekedésének másfél évszázada III., BKV 1987.
Budapesti villamos menetrend 1929 1. rész
Morvay László képe

Gratulálok ehhez a régi menetrendhez! Nagyon tetszik! Értékes darab!Több mint 80 éve elég sűrű villamos vonalhálózata volt a BSZKRT-nak!

leguan képe

Volt a BKV-nak huszonöt évvel ezelőtt egy részletes, három vastag kötetes monográfiája a budapesti közlekedés történetéről, rengeteg adattal, valamennyi jármű leírásával, képével, rajzával. Ebből való a menetrend. Van a későbbi évtizedekből is, majd még teszek fel.

Morvay László képe

Kedves leguan!

Most a logóddal kapcsolatban kérdeznék. Ez ifivezetői,vagy ifjugárdista egyenruha? Én ifjugárdistára tippelnék? Hány éves vagy rajta? Nagyon jó kép! Miért a leguan nevet választottad? Az egy gyikfajta azt hiszem.

Retronómos üdvözlettel:Morvay László

leguan képe

Az úttörővasutas egyenruha volt az '50-es évek elején, amikor  felsőtagozatos általános iskolásként olyan lehettem. Klassz volt.

 

A "leguan" onnan adódott, hogy volt egy, végül hatalmasra nőtt leguánom (olyan kb. 120 centis), és amikor nevet kellett választanom, akkor éppen a hátamon kapaszkodott egyik vállamról a másikra. Nem lehet nem észrevenni, mert karmai mint a macskáé, viszont nem tudja behúzni. Ezért ez a név jutott eszembe.

Budapesti


villamos