Rádió televizó kinálat


Forrás: 
Képes-Ujság
Rádió televizó kinálat

A kinálat az 1964-es BNV-n kiállitott termékeket tartalmazza.

 

.

Sztár TA 642 és Favorit TA 643 BZS 51 zsebrádió és BA 103 autó-táskarádió R 5600 rádió

A ben nem váltott ígéretek tárháza :-)

Az R 5600 1966-ra R 5700 néven született meg, a jelek szerint egyszerűbb kivitelben, mint a kiállítási mintadarab

http://www.oldradio.hu/vt_r5700.htm

ml

Kiss Béla lászló képe

Vajon hol lehetnek ma ezek a prototípusok? (ha még nem semmisültek meg) Én őrizgetek egy, a gyártási nullszériából származó R5932-t a legelső szériás Minimax dobozokkal. Ennek a rádiónak az előlapi tipográfiája lényegesen eltér a későbbi változatokétól, és a forgatógombjai is "nuyugatias", alátétes kivitelűek, a furnér is más struktúrájú, más színű. Fent van a nevem alatt a készülék.

Laki Géza képe

…köszönet érte, mivel olyan készülékeket mutat be, amelyekről kevés, vagy egyáltalán nem lehet semmilyen infót beszerezni.

 

A képen látható öt készülék közül három létező készülék volt, amit kereskedelemben is forgalmaztak. Ebből még ma is létező és látható két típus a TA 643 Favorit, és a BZs 51 Madison múzeumokban, de még a retronomon is. A harmadik, azaz a TA 642-es STAR szintén létező típus, viszont nem látható képeken sem, mivel azt még a Kádár féle könyvek sem említik, azokban csak a következő években gyártott változatai szerepelnek.

A további két készülékről -a BA 103-ról és az R 5600-ról- viszont semmi hivatalos adat nincs, így ezek „eredete” -azok külső megjelenését és a képen lévő dátumot figyelembe véve-, ha nem is biztosan, de jó megközelítéssel megtippelhető.

(Mivel évek hosszú során nekem nem sikerült a TA 642-es készülékről képet szerezni, ezért külön megköszönöm Morvay úrnak, hogy ezt a képet feltette.)

Morvay László képe

Kedves Géza!

Nagy örömmel töltött el a hozzászólása! A kép a bekötött 1964-es Képes Ujság egyik számából való. Kár hogy nem valódiak a szinek! Nagy boldogság ez számomra! Morvay László

Zalairádió képe
Morvay László képe

Kedves Ády Úr! Köszönöm a frissitést!

A tartalmat egy bekötött 1964-es évfolyamos Képes-Ujságból scenneltem.

A vastagság miatt nehezebb volt alátenni a scennelő alá,a lapot nem akartam kiszakitani. Ezért lett egy kicsit ferde. Köszönöm a kiigazitást és a különböző termékek kibontását! Morvay László

ÁDY képe

Szívesen!

Rádió


Rádió
Találat: 2
rádió
Ismeretlen évjárat
Rádióim
Találat: 2
Rádiók és magnók
Ismeretlen évjárat
Rádióműsor
Találat: 4
Radion mosópor
Találat: 2
Radioton
1980-1989
televizó