Radiotehnika hangfalak


Forrás: 
Radiotehnika hangfalgyüjtemény
Radiotehnika hangfalak
Radios20 képe

Üdv! Gratulálok! Ez egy csodálatos gyűjtemény!
Hú de szép hangja lehet az összesnek együtt :-)
Nekem 42 aztali rádióm és néhány táskarádióm van otthon,én a rádiógyűjtés betegségét kaptam el 2001-ben , de ez a gyüjtemény nagyon szép! Te mikor kezdted? Mennyi idő alatt gyűlt össze ennyi kincs?
BUÉK!

20-22 tento rádióval rendelkezem én is.Már több mint 10 éve szenvedek és az igazsághoz hozzátartozik,hogy ez nem a teljes gyüjtemény,de most csak ennyit sikerült lefényképezni.dodi

Radios20 képe

Tento rádióm nekem csak Meridian és VEF206 van egy-egy darab. Amúgy hangfalakhoz visszatérve, Radiotechnika hangfalat még nem hallgattam, kipróbáltad már őket egyszerre, vagy legalább többet? Én néha szórakozok azzal, hogy több rádiót beállítok ugyanarra az adóra, melyiknek jobb a hangja, melyiknek erősebb, tisztább. Neked melyik a legjobb szerinted a képen látottak közül? Melyik a legszebb hangú, vagy melyik a kedvenced?

Nekem a legjobban a jobb oldali sorban a középső tetszik(s-90d),de az igazság az hogy nagyon nagy különbség nincs a hangjuk között.Régen kettesével voltak összekötve,igen ütős volt.Most a képen látható jobb oldali különálló kisebb hangfalak nagy testvéreit használom házimoziszobában(art audió h-150)Egyébként elég különleges a hi-fi hangzástól nagyon távol álló,inkább vagány hangjuk van.

Radios20 képe

Értem, kössz a választ,nagyon jók lehetnek, gratulálok mégegyszer a hangfal csodákhoz, Én itt, ezen a honlapon láttam először Radiotechnika hangfalakat, nekem nagyon tetszenek, főleg a fa borításuak, ezen kívül, hogy minden hangszóró előtt külön védőrács van. Egy szó mint száz, igen jól néznek ki :-) BUÉK! Jaj bocs, most látom, hogy itt áradozok a hangfalakról amikor még a nevét se írtam le rendesen! :-D Helyesbítek RADIOTEHNIKA

Nagyon király hangfalak Jozef!
Nekem főleg a d és az f tetszik.
Az enyémen sajnos van egy sérülés de nem vészes.
Üdv:Csaba

Szerbusz!
Éppen,hogy csak nem köptem ki a müzli szeletem amikor megláttam a fotót.
Látom veled van az erő!
Gratulálok érte!
A födém, hogy bírja? Mert ügye ami a képen látható az kb 3-mázsa.
Te ugyan olyan mániákus vagy mint én!
Csak így tovább!!!!!
Üdv Atesz

A mániám a mániám,vagy éppen a betegségem?Hát van súlya az biztos,majd egyszer a teljes radiotehnika gyüjteményt is felteszem,csak legyen időm egyberakni az egészet.dodi

felesleges ilyeneket gyűjteni ebből a pénzből amit erre kőltőtél már tuti hogy vehetél volna egy rendes yamaha vagy jamo pioneer hifit

Ha egyszer megunom eladom őket.Amennyiért vettem bármikor elkelnek,a mai napig keresett hangfalak és párját 25-30000-ért bármikor elviszik,hiszen gyári állapotban vannak.Ha így lesz sajna nem yamaha,jamo vagy pioneer-t fogok venni,azokból már megjöttem.Bár most a házimoziszobámban 6db art audiot hajtok egy pioneer vsx1015-ös erősítővel,eddig ez az erősítő(sokáig keresgéltem) az amivel kifejezetten hallgatható ez a hangfal.A fent említett cégektől még nem láttam jól megépített hangfalat.Az olcsó árkategóriában inkább wharfedale a jó,de sajna már füstöltettem le ilyen hangfalat és a hangszóró egy vagyon lett volna bele.Ezek a maguk darabonkénti kb 25 kg-val magukért beszélnek.Csak hát a középtartomány több,mint gyatra,keresni kell hozzá erősítőt.Most sokan be fognak írni:igénytelen vagyok,de az biztos,hogy ez a gyüjtemény egyedülálló.dodi

Vettem egy Pioneer CS-7030-ast, 3 utas 25cm-es mély hangszóróval. Az új ára 50.000Ft fölött van. Belenéztem, a hangváltója kisebb volt mint egy gyufásdoboz. A mélyhez egy kicsi tekercs volt a közép és magas hangszóró előtt csak egy-egy kondenzátor volt. A doboz nem volt kitöltve csillapítóanyaggal és a vékony lapokból összerakott doboz csak úgy kongott. Ez olyan mint egy átlagos minihifihez készült hangfal, csak nagyba.

orion hs-500 képe

azért meg nézném mitcsinál nak egy erősőtőn egy jjjóóóóóóóó wharfedalel hát szerintem egyértelműki győzne persze rok zenén mert wharfedael rokkkkk hangfal

A "Wharfe folyó völgyéből származó" hangdoboz tényleg valószínű szebben szól, különösen a diamond széria. De az egy más kategória, 25 évvel fiatalabb és valamivel drágább (bár jó az ár/érték aránya) Ilyen alapon mondhatnád, hogy a TANNOY WESTMINSTER ROYAL mennyivel jobb itt mindnél.. De mi értelme ilyeneket összehasonlítani?

panblue képe

Hi!

Sajnos az említett wharfedale hangfalakban nagyot csalódtam,na és persze ehhez szorosan kapcsolódik hogy a diamond sorozattól sem lehet hanyatt esni :(((((((((((((

Azért sajnos mert én is ilyet szerettem volna venni...de füleltem,utána jártam-kérdeztem,olvastam,stb.

Ami rögtön szembe tűnik: az olcsóbb típusoknál a komolytalan hangszórókészlet,az összes kategóriánál az alacsony hangnyomás-ami esetlegesen jobb mélyhangzást sejtet,de még az sem igaz :((((((((((((((

A diamond szériából volt a kevláros cucc,csak jól elhelyezve és homokkal feltöltve szól úgy-ahogy.

Nem értem hogy egy ilyen komoly gyártó miért nem tud ilyen sallangok nélkül egy jó átvitelű,jól terhelhető és aránylag érzékeny dobozt összehozni?

Azért mondom hogy sajnos-és őszintén- mert míg center-háttér és sub tekintetében találtam megfelelőt addíg sajnos a frontok terén semmi használhatót nem találtam e gyártótól.Vagy már megszűnt a gyártásuk (pl Xarus)

panblue

 

ui: még mielőtt valaki felhördül,a hifi még mindig relatív! :)))

Szerbusz kedves hozzászóló!
Érdekes lenne ha összeraknánk egy Jamo-Yamaha ládikóval ezeket a "Litván" Ládákat.
A Tesco-s Jamo-kat véletlenül se hasonlítsuk össze ezekkel a Litván dobozokkal.
Kb egy raklap Jamo-nak van olyan tömege mint egy pár Rádióteknika hangfalnak.
A félreértés elkerülése végett felhoznám, hogy annak idején ezek a hangfalak nem 15-30 ezres sávban mozogtak hanem átszánítva 2-300 ezer forintos árkategóriát képviseltek ahogy a Videoton és az Orion is.
Egyre viccesebb ez a dolog, hogy mindenki összehasonlít olyan termékeket a másikkal ami nem is egy kategóriát képviselnek, sem műszaki sem tartóssági tényezőt nem vesznek figyelembe.
Ezek a hangfalak 20-30 év között járnak a Jamo-k, Yamaha meg jó ha ugyan olyan üzem mellett kibírnak 1-2 órát!
Jól lehet, hogy nem High-end avagy Audiophile a kategóriájuk de Átlag Hi-Fi be nagyobb fenntartás nélkül megállják a helyüket ezek a Litván "csodák".
A jamo a !Tesco-s! Meg sem ugatja a Hi-Fi-t
A Korea-i motorokkal nem is csoda és a visszakézből kialakított váltóról nem is szólva ami egy jó esetben két kondenzátornál nem is bonyolultabb a fázis és a freki együtt futásról nem is beszélve!!!
Persze nem mentség, hogy csak erre telik mert azért az Orion HS-280 sem több mint 15-20 ezer és a Videoton sem több bár melyik típusa sem, illetve EV-hangfalakat is lehet venni elég megkímélt állapotban 20-30 ezer ért, akad néha ebben az árban még Acoustic research is.
Akinek meg a garancia a fontos az inkább ruházzon be egy jobb hangfalpárba, hacsak nem akar örökké visszamenni a vevőszolgálathoz mert ha felrakja a dvd-playerébe a Yello Pocket Univers-t akkor hamar az örök vadászmezőkre küldi a szerencsétlen ládikókat.
Ugyanis a Jamo kommersz falainak a mély hangszórókról beszélek kb 30 watt a vége és a magasak illetve a közép jó ha vannak 10 wattosak.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szabad kommersz ládát venni csak éppen akkor ne is állítsuk szembe egy kb 60-70 éve működő gyár termékeivel melyek ma is hellyel közzel üzem képesek és náluk nem ismert az, hogy kommersz! A Jamo-nak az egyik hallgatható hangfala PL ORIELL névre hallgat és az nem 15-20 ezer hanem 1.000.000-forint!!!
Végül nem elfelejthető, hogy amit a képen látunk az becsülendő, mert van aki megmenti ezeket a ládákat a szakbarbároktól és a Bódi Guszti rajongóktól akik ha kiég a magas vagy más akkor tv hangszórókat és hasonló finomságokat raknak be a gyári motorok helyére.
És arról sem, hogy csak kellő információ birtokában beszéljünk a bizonyos termékekről mert ha valaki ért hozzá és olvassa az nem fog azonosulni vele hanem röhög egyet vagy az alapján ítélheti meg az oldalt, erre nincsen igény!
Én az ismereteimet 94" óta csiszolom hegesztettem már ezt azt, és kiábrándít néha az amikor olyanok írnak be egy oldalra akiknek semmi fogalmuk sincs azzal kapcsolatban amit írnak, és még el is hiszik, olvasni kéne egy pár szakirodalmat, illetve zenét kéne hallgatni, nem csak úgy tenni mintha érdekelné is az embert, ez a hozzá állás felületes és nem helyes út.
Írta Atesz

Köszönöm ezt az írást Atesz.Mindent leírtál,amit normális ember írhat a hi-firől.Nevetni fogsz,de Kecskeméten pár évvel ezelőtt 55000 ft-ért lehetett kapni Art audio 150-ket,az s-90-es utódját ujonnan.Egy ilyen hangfalért ez nem pénz,csak azt sajnálom,hogy olcsóbb erősítőkkel hihetetlenül rossz a hangja,tehát erre költeni kell.Senkitől nem fogadom el,hogy drágább hangfalakkal összehasonlítsa,hiszen nem egy árkategória,ez inkább a hangjára igaz,mint a megépítésére.Nem egy hangfalat hallgattam meg aminek az "s" a közelébe sem ér,de ezek a félmillás árkategória.Ha vesz az ember egy jó erősítőt és ezzel biztosít egy tiszta jelet megoldja a magas elszállásának gondját is.Nekem már évek óta nem kellett cserélnem.Szóval nem isteníteni akarom,annyira nem jó,csak ebből még nincs kispórólva az anyag.dodi

Szerbusz Dodi!
Az "S" most már Royal akustik névre halgat és már nem Radiotechnika.
A jelenlegi kínálata is elégé megnyerő főleg az S-400-as
Nézz utánna!
Valójában tényleg kiábrándító ez a nézőpont amit írnak néha, ehez már hozzá szoktam és nem lepődök meg.
Üdv Atesz

Szia Atesz.Jártam már azon az oldalon,valójában fellendítettem az ottani fórumot és megismerkedtem pár s-rajongóval is.Az s-400 nekem is tetszik,az s-90d-nek a tuningolt változata lehet.Valójában nem zavar ha olyan emberek szidják ezt a hangalat akik értenek is hozzá,hiszen ilyen emberektől sokat lehet tanulni a több fül többet hall elvén.Mindenkinek más a tapasztalata és értelmes embertől szívesen veszek minden jó és rossz tapasztalatot.De sajnos nagyon sokan írnak butaságot és ettől felmegy a vércukrom.Már rég nem használok vidi vagy orion dobozokat,mert nem tetszik a hangja,de a mai napig szeretem és tisztelem ezeket a dobozokat,mert azokra az időkre emlékeztetnek,amikor egy vagyonba kerültek és a fél kezemet adtam volna egy párért,most meg olcsón bármelyikhez hozzá lehet jutni.Persze a hi-fi-ben is fejlődni kell,de a nekem tetsző hangfalak sajna az én pénztárcámnak túl drágák.Legalább a tiszteletet meg lehetne adni olyan hangfalaknak,amiknek nem kell a szegélyét 8 évente cserélni stb..(a többiről már nem is beszélek)dodi

Szia Dodi!
Valóban nekem is az tűnt fel, hogy a S-400 az a S-90-D nek a tuningolt verziója.
Nekem is van saját véleményem, ugyan akkor nem kényszerítem rá senkire az igazamat, hiszen tisztában vagyok avval, hogy minden vélemény szubjektív.
Nekem is kevés volt a közép átvitele, persze ha nem volt csúcsra tekerve a magas közép poti és középre állítottam és nem kommersz erősítővel hallgattam hanem Pl Marantz 2230, Philips FA-960, Technics SU-V707 "tranzisztoros és nem IC-s"na ezekkel már szólt a közép is.
Ugyanakkor nem lett szélesebb a közép tartománya de a hangképe jobb volt mint PL a Videoton és az Orion erősítőivel.
Fentebbi írásoddal azonosulva én is egyet értek, mivel ha valaki vesz egy mondhatni jó hangfalat, ahhoz már dukál egy komolyabb Amplifier is.
És vica verza is igaz!!!
Nekem is volt S-90 a null szériából 3* és Infinity is cincogott már a szoba sarkaiban.
Valójában el kell dönteni az embernek, hogy mit is vár el a készülék parkjától és ha átgondolta akkor már van egy nüansznyi esélye a korrekt jellemzéséhez saját és más technikájával szemben.
Persze a minimális elektrónikai ismeretek elengedhetetlenek, sokan azt mondják, hogy fül után mennek, én szeretem tudni mi is vezérli ki a hangfalakat "minőségi e annyira, hogy megérje a teszt és nem pukkan akkorát hogy a mély tölcsér a falon köt ki elő hámmal együtt" és a komponensek illeszkednek e egyáltalán egymáshoz.
A hangszóróknál meg nemárt ha valaki tisztában van a "QTS"-jósági tényező és az üzem közbeni induktív anomáliák hatásával amit a hangszóró gyakorol a végfokra, nemutolsó sorban a Fázis-Frekvencia-Decibel-ellenállás ingadozás következményei miatt ezeknek az ismereteknek elengedhetetlen a minimális elsajátítása!
Csupán füllel a zenészek tudnak csak hitelesen ítélni, és kisebb részt azok akik járnak élő zenei koncertekre és hallják a hangszerek által keltett hang teljes lecsengését, amit a technikus nem vágott ki a stúdióban.
Személyes tapasztalatom, hogy a lábdobot és az üst dob hangját leadni korrekten nem minden doboz tudja.
A csillapítás elengedhetetlen és gondos méretezéssel kell illeszteni a doboz tartalmát képező motorokhoz.
A magas és a közép össze hangolása az már megint egy más tészta + mindezt összehangolni a méllyel, és ez a kihívás már nem is kicsi!
Én is építettem át Videoton, Orion, Ládákat a szubjektivitás kiteljesítése érdekében "hogy nekem legyen jó a hangja" persze minden a fent említett tényezők figyelembevételével.
Nagyrészt kielégítő eredménnyel.
De ami a legfontosabb!!!!
Kutyából nem lesz szalonna!!!!!!!
Üdv Atesz

Hali Atesz.Na igen az álltalad leírtakhoz hozzátenni nem sokat tudok max tapasztalatokat.Nincs egy hónapja,hogy a házimoziszobából(egyben zeneszoba is és szinte teljesen üres) az első art audiok kikerültek pár órára és a helyüket két celestion f28-as foglalta el.Az élmény meglepett,nagyon korrekt dobozok,de sajna semmilyen zenével nem adnak pluszt,de hihetetlen módon minden stílussal jól szólnak.A méllyei nem mennek le arra a szintre amit én szeretek,de meglepően jól szólnak és nagy teljesítménnyel is jól elvannak.A keresztváltást remekül megoldották nem hallottam ürességet,de félóra zenehallgatás után az egyik középmély elkezdett recsegni,szóval ez sem nekem való doboz,de nagyon tetszett amit hallottam.Visszakerültek az eredeti hangfalaim és eggyenlőre maradnak is.Az s a hibái ellenére megadja azt a plusszt ami az olcsóbb,nívós hangfalakból hiányzik.De ahogy írtad kutyából nem lesz szalonna és ez a litván hangfalra is igaz..sajnos.Üdv:Jozef

Jééé! Már 1900-ban is gyártották őket. Hát jó régiek.

Szupi kis falak ezek a maguk kategoriájában...Egy időben nagy szerelmeim voltak...De Litvánia helyett inkább Californiát választottam:JBL E-CH90

Na ezek aztán szólnak becsületesen!

Szerbusz
Hát igen ezek tényleg már nem ez a kategória, jó választás.
Üdv Atesz

Köszönöm a hozzászólást erről beszélek már évek óta.mindig van jobb,attól még ez nem szar,csak a magasabb kategória remélhetőleg egy jobb minőséget is ad.Ezt nevezik fejlődésnek és ezzel én is eggyetértek,de látom a 90-es számtól azért nem tudtál elszakadni.Az utolsó mondatodból ítélve beváltak,ennek őszintén örülök.dodi

NEM IS OLVASTAM VÉGIG . NA FOGADJUNK HOGY TOVÁBB BIRJA EGY BOSE MINT EZ VAGY EGY JBL LEHET HOGY NEM EGY KATEGORIA DE AZÉRT A YAMAHA AKKORIBAN IS OLYAN HANGFALAKAT GYÁRTOT A MELY EZERSZER OTT HAGYNÁ MERT AZ JJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB MÁRKA ÉS KÉSZ
ÉS FEJELCSŰK MÁR EL EZEKET AZ EZER ÉVES KIHALT MÁRKÁKAT ENNYI NEKEM IS VAN RADIOTECNIKA HANGFALAM TÉNYJÓ HANGJA VAN ÉS JOBB MINT VALAMI SONY SZAR MEG SAL MEG ILYENEK DE SAJNOS NAGYON SOK JUTCIGÁNYOK KEZÉBE ÉS TŐNKRE VÁGJÁG SAJNÁLOM ŐKET

Az én jamahám úgy otthagyta a bozét, hogy bűzét sem látta. Olyan gyorsan gyütt belőle a zene, hogy elfogyott a zoxigén. Ki kellett vonni a vizbűl, mert, onnak kell kivonni a zoxigénetet. És a jibielim meg olyan gyors, hogy leégett a hajam tőle, most kopasz vagyok. És kihalt mellőlem mindenki, nemcsak a márkák, mert termonuklális mágnes van a jamahájomban. És félhangerőn lerombol egy kisvárost. És cigányzenét szoktam hallgatni rajta, és ha nem tetszik baltával agyonvágom.

Mondom én, hogy a Yamaha az igazából motorbiciklit gyárt. :) "Otthagyja a Bozét" kemény... A JBL föliratot nem láttam még motoron...

Radiotehnika feliratot láttál már motorbiciklin???

Nekem is van ilyen rájdiótehnika hangfalam, és amikor kint jártam japánban, vittem magammal, mivel elfujt volna a szél, és a szonyi amikor meghallotta, azonnal abbahagyta a hangfalgyártást. És azóta mindenki kidobálta már a hangfalait, mert ojandeojanjó ez az s90-es. hogy összefossa magát minden cigány tőle, amikor beinditom rajta a kalasnyikov hangját.

Erre csak azt tudom írni, hogy Sony SS-G3.
Azt nem fújja el a szél!

Szerbusz
Én végigolvastam!!!!!!!!!
Talán Radioteknika-ART-audio-Royalakustik.
És ami kihalt az a JBL-BOSE-YAMAHA.
Egyik sem gyárt már elérhető áron jó hangfalat, sőt olyanokat gyárt amik meg sem ugatják azt a szintet mint ezek a litván erőművek.
Nem azt mondom, hogy jazz-t kell halgatni vele, de azért ütős hangfal a javából.
Aki a megszokott videotonos és orionos mélyekhez szokott, annak felüdülés ez a technológia.
Persze magasban és középben nem jók de attól mg ezek is hangfalak.
A fent mlített márkák már inkább a kotkodákat adják elérhető áron és nem a hangfalaikat.
És az erősítői azok is kb-30-40watt osak és rá írnak 5*100w ot, a táp meg 200watt.
De ezekszerint ezek a csingacsungok jobbak.
!Nekem! csak a Sony tudott jó hangfalat csinálni SS-g3!
És nem a P...isz méregetés céljából készültek!
Na csá!!!!!!!!!

Én is egy ahogy ti mondjátok büdös cigány vagyok :) !!
De nem kell mindet lenézni! Mert mi kisebbségek vagyunk de még így is több tehetség van nálunk mint ti nálatok! Csak hát amilyen körülmények közt felnőnek egyes cigók rossz emberré válnak! SAJNA De ilyen hangfalhoz is max csere vagy lopás vagy lomtalanításon jutnak.
És lomtalanításra tippelek! De sztem te is kimennél érte, ha látnád hogy ilyeneket dobálnak ki egyes BARMOK! Szerencsére vannak barmok.
De lehet hogy ők le se sz@rják hogy kidobnak ilyeneket! És azért darálják szét őket mert nem értenek hozzá úgy ahogy pl. TE!

Don taxis piQs képe

piQs milyen tőbb tehetség te nagyon sok tehetség van nálatok engem 4 18 éves cigány gyerek szűrt le a taximban késel hát rengetek tehetség van benŰK mert lehet te 1 normális ember vagy és CIGÁNY vagy de sajnso a fajtátok elég mocskos és nem azért mondom mert raszista vagyok NEM!!! nem vagyok az csak tudod élég szar érzés amikor én éjjtnapalá téve dolgozok más pedig a segélyből bolldogan él és mellete még gazdag is lopcsal hazudik persze eszt nem álltalánositom mert van aki TÉLLEG ré szorul mert olyan helyre szűletet nincs munkája nem tudod elleget tanulni ők meg érdemlik a segélyt de aki s500 mercédesel mészkál az NEMNEMNEM!!! és jegyezd meg "NEM ASZT UTÁLOM AMINEK SZŰLETÉL HANEM AMI LETTBELŐLED " ÉS még 1 et nem értem ha én aszt mondom cigány akkor te  felháborodz mert HŰLYE vagy de ha te aszt mondod hogy "pataszt magyar2 akkor én nem mert a magyar főldművelő nép volt és mi leggaláb dolgoztunk nem csak rátelepszűnk mésra aszt szenyezűk az ő országukat..(Y)

Van egy találó mondás: Dolgozzanak a szegények, mi már koldusok vagyunk. Melyen igaz is:)

Ők legalább ügyeskednek és jól csinálják, mi magyarok meg benyelünk mindent úgy kell nekünk nem de?:)

Don taxis piQs képe

piQs Űdvőzlőm Atesz még mielőtt valami vita is lenne itt az előt szolnék hogy semi kőtőzkődés és bunkósági szándék nincs bennem csak 1 szimpla társalgás és egy más ugy mond "kioktatása" mivel láttam hogy aszt irtad hogy a jamo az szar:O ehez csak anyit mondanék hogy ez a jamo hangfal kinézetre is szerintem igényesebb mint a ráditoechnika természetesen az is JÓ hangfal de őssze hasolithatalan ezzekel a hangfalakal de amint láttom emliteted a Yamahát is és ez igen csak sziven űtőt mert én nagy yamahás vagyok  

Én most dobtam ki ( adtam el) Yamaha erősítőt, Jamo nagy hangfalszettet. Az erősítő: RX-V 540 RDS. Gyakorlatilag mindenre jó volt csak zenét hallgatni nem. Én speciel csalódtam a yamahában, meg a jamóban. Nem azt írom hogy rosszak lennének, de 30 éves készülékek kenterbe verik ezeket rendesen. Mind hangminőségben, mind felépítésben.

oldretro,...

Akkor Te még nem hallottad a Yamaha sztereó erősítőit! Zenehallgatásra meg amúgysem egy házimozierősítőt kell venni (terepjárózni se sportkocsival szoktak), azt nem arra találták ki! De az is lehet, sőt valószínű hogy a Te volt erősítőd illetve hangfalszetted nem illettek egymáshoz! Mert vannak olyan szerencsétlen párosítások amikor a készülékek 'felerősítik' egymás hibáit! Én Yamaha ax-492 SZETEREÓ erősítőt használok zenehallgatásra 1977-es KEF hangfalakkal, és a hangja (nemcsak szerintem) csodálatos, és a teljesítménye is nagy! Maga a készülék is minőségi alkatrészekből épül fel (pl: ALPS potik meg kapcsolók), és a megépítése is minőségi (súlya: 9,6 kg)! És nem hiszem hogy ezzel a készülékkel szégyenkeznem kellene! Már megvan 11éve és, szerintem soha nem adom el!

Olvasgattam a hozzászólásokat, de azt nem értem hogy miért kell egymás készülékeit böcsmérelni, mindenkinek az a 'kedves' ami van és amit szeret! És nem utolsó sorban az izlés sem egyforma! Mindenkinek más tetszik! Én személyszerint nem hallottam még szólni ezeket a Rádiótechnika hangfalakat, de csodálattal néztem őket, és csak gratulálni tudok annak aki ilyen állapotban megőrizte, vagy felújjította őket!

Minden ilyen készüléknek megvan a maga szépsége, legyen az Orion, Videoton, Sony, Yamaha, Denon stb..! A keleti, de főleg magyar gyártású készülékek pedig különösen közel állnak a szívemhez!

Nagyon sok hifi készülékem volt már, de a fent említett Yamaha erősítő és Kef hangfal olyan szuper párost alkot, hogy azokat nem volt szívem eladni - mégpedig a hangjuk miatt!!

A közeljövőben tervezem egy Orion Orister erősítő beszerzését! Igaz ezt is sokan böcsmérelték itt a Retronómon, de tizenéves koromban egyszer egy ismerősnél láttam és hallottam szólni, és az akkor számomra elérhetetlen volt!

Don taxis piQs képe

piQs mivel láttom beindult a Yamaha fikázása ezért egykis "Yamaha.vs. Rádiotechnika"

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem ennyi elég is lesz..:D

Már bátyámnak is megmondtam, hogy a Yamaha az motorbiciklit gyárt... :)

Ennek ellenére vett egy elég nagy házimozi szettet. Jól szól, de semmi különös.

Ha megnézzük a képen látható Jamo párt, gyakorlatilag a videoton dc 2050 hangfalpárt látjuk csak nagyobb dobozban. Ezekkel a papír közepekkel, és papír magasakkal ne várjunk csodát. Lehet használni ezeket a hangfalakat csak kérdés mire? Nem bántó szándékból írom amit írok:)

Don taxis piQs képe

piQs jó természetesen most ez a jamo hangfal 15-12 ezer ft kategoriában mozog tehát nem 1 csucs hifi de ez 1 jó kis hangfal..:D

 

na ha erre valaki aszt modja hogy komoly talan..:D akkor már más űtő kártyám nincs..:D

 

panblue képe

Szép ez a doboz de csillogását elnyomja a discogömb :))))

Na az a nem semmi :)

panblue

Amúgy a Jamo az tudtommal egy bútorgyár... Látszik is milyen szépen dolgoznak :)

Teljesen igazad van!!!!!!!

Összehasonlíthatatlan!!!

Ez a Jamo a nyomába sem érhet egy Radiotehnikának!

Mert ez egy szar!

 

Na csá!

Teljesen igazad van!!!!!!!

Összehasonlíthatatlan!!!

Ez a Jamo a nyomába sem érhet egy Radiotehnikának!

Mert ez egy szar!

 

Na csá!

panblue képe

Tisztelt Don Taxis!

Ezeket a dobozokat hanyagoljuk,Ok?No comment,asszem a többség tudja mire gondolok.

panblue

Don taxis piQs képe

piQs Jó azért aszt ne mondlyuk hogy olyan komoytalan a yamaha hogy 1-2 órát birki de ha érdekel érveek yamahákal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

egy kis jamo

 

 

 

 

Igazad van!

Jó napot mindenkinek!

Láttam hogy itt valaki a Jamokat hasonlítgatta az s90-ekkel.
Nekem van otthon minkettőből de ezeket nem lehet egymáshoz hasonlítgatni.
Az S90 egy nagyszerű hangfal de zenehallgatásra van kitalálva nem házimozira. A Jamok zenével szörnyűek. Kopogó mély vinnyogó magas, viszont
házimoziban sokkal szebben szólnak az S90-nél. Én hallottam már pár fajta Jamo hangfalat de olyat még egyet se ami zenével jól szólt volna. Az S90-een lehet segíteni egy drágább erősítővel, legalább is ezt mondják én még nem próbáltam.

esetleg ha valakinek van eladó S90-e az szóljon mert venni szeretnék.

panblue képe

Sziasztok!

Kész vagyok az ide nem illő beírogatásoktól...leginkább azért mert olyanok szólnak bele a témába akik azt sem tudják mitől hangfal egy hangfal.

A Jbl-Jamo-Yamaha cuccokat ne emlegessük egy lapon a radiotehnikával (ahogy előttem írták art audio vagy royalakustik néven megy még ma is!!).

Mert: a Jbl-Jamo-Yamaha valóban tud jót produkálni,de csak felős kategóriában és azt már igencsak húzós áron (indokolatlanul).

A radiotehnikánál meg nincs alsó-közép-és felső kategória,egy irányvonal létezik és sztem igen jókat  csináltak anno meg most is.

Elérhető áron,korrekt anyagokból,tisztességes adatokkal és ha nem is olyan "dizájnosan" mint nyugati társaik,de masszívabban,korrektebbül megépítve!

Szóval olyan szóljon bele aki belülről is látott már hangfalat,tudja miből és hogyan van összerakva,nemcsak kívülről ránézve,márka és ár szerint mond ítéletet!

Asszem ez úgyis hosszú azoknak akik nem értik.......

Akik meg megértik tudják miről beszélek.

Üdv:panblue 

Szerbusz Panblue!
Ma olyan időket élünk, hogy az emberek nagy része elfelejti a kulturált beszédet mint írásban, illetve beszédben, a szerénységről nem is beszélve.
Minimális műszaki ismeretek nélkül ítélnek el, és magasztalnak egekbe készülékeket.
Nem régen elmentem egy Hi-Fi bizományiba és eléggé lehangoló volt az eladó véleménye.
Azt mondta bizonyos készülékről, hogy nagyon "lin" fokozattal van ellátva.
Én régen ismertem azt a típust és javítottam is, nem mondtam neki mert eléggé beégett volna a többi vevő előtt, de annyi köze volt a "lin" hez mint a péknek a tetőácsoláshoz.
De amint írtam nem lepődők meg mert most ez a divat.
A technikai tudatlanság kiáltványa itt néhány hozzászólásban jócskán fellelhető, gondolom sokan unatkoznak.
Vannak akiknél sok készülék megfordul, és mivel nem értenek hozzá csak hallgatják kapcsolgatják őket azt hiszik, hogy ők már mindent tudnak.
Szapulják a Videotonosok az összes márkát, ugyan úgy az Orionosok is és egymást meg épp amit érnek.
Ennek úgy érzem sosem lesz vége.
De néha jókat is kacagok, ennyit már megér a dolog, hogy olvasgatom a fórumot.
Üdv Atesz

NGA képe

Mi az a "lin" fokozat?

Üdv

Gábor

 

Szerbusz NGA!
Régen beszéltünk.
A kedves bizományis említette így és gondolom a teljes freqencia átviteli görbét amin nincsen csalás /integrált loudness/ stb, tehát a végfok kimenetén oszciloszkóp és hanggenerátor által mért jelalak megközelítöleg megegyezik a jelforráséval.

Gondolom erre gondolt Ő is.A macskakörmöt az idézet miatt tettem oda.
Egyébként neked mostanában befutott valami?
Nekem egy Sony TC-K71-es és nagyon szép a hangja, neked mi a véleményed róla találkoztál már ezzel a típussal?

Azért kérdezem mert Te Sony ban nagyon othonvagy.

Üdv Atesz

NGA képe

Na igy már értem :-)

 

A 71-es volt nekem 1985-ben, akkor 18.000 Ft-ba került, imádtam, csúcs gép. Nemrég volt egy 81-esem, az kalibrál is, annyival tud többet. Most egy 77R-em van, de pont ugyanaz a korszak. Én most walkmant gyüjtök, meg keresek szerelőt a Syscon/Precise sony tornyomra, a táp megadta magát az erősitőben.

Szerbusz NGA
Nekem is van 81-esem csak épp romokban, mert az egyik arretáló kar elgörbült a behúzó mágnes után a tengelycsonk elején, hogy miként görbült el azt ne kérdezd még én sem tudom.
Egyébként megtudnám csinálni, csak épp nem egy egyszerű a mechanikája. kell előtte egy kis relaxációs gyakorlat.
A tornyodban remélem találsz segítséget mert kár lenne érte.
Üdv Atesz

NGA képe

Felraktam a TC-K71-esem. Keresek hibás TC-K71 vagy 81-es decket.

Szerbusz Gábor! Örülök, hogy föltetted a képet róla, majd kommentálom is! Már megcsináltam a 81-est és túl adtam rajta, igaz olcsón de már nem akartam bele ölni pénzt. Kiváló deck volt de sajnos nem jó állapotba kaptam én sem ezért ment el. A minap szereztem egy két dolgot nemsoká felrakok egy pár képet. Eldkeztem a régi nagy receiverek gyűjtését, a következő kiszemelt egy patinás Kenwood lesz, utána meg egy Sansui. És egy két régi hangfalat is beszerzek, mert az úgy tuti. Nem tudsz valamit az Arcus Tm-30-ról? Kaptam egyetde kicsit bele lett nyúlva..... Üdv Atesz

Sziasztok nekem a bal alsó sarokban lévő s-90em van és hallgattam a többit is.Ha jobban meghallgatod őket akkor a bal alsó s 90 kitűnik a többi közül amúgy szép gyűjteményed van

Nekem a képen bal alsó hangfalpárom van kb 20 éve nem akarok hülyeséget írni de szerintem olyan 200 buli körül biztos megvolt vele  videoton EA-6383S erőlködő szgépre rákötve és megy a buli már sokadjára sokadjára. Ezzel csak azt akarom mondani hogy mutason vki nekem tényleg ilyen hangzással, ennyi idősen, ennyi buli után és persze ilyen árkategóriával a mai napig müködő hangfalpárt.! Nem biztos hogy van egyébként ezeknek a csodáknak a jelenlegi áraikkal nem értek egyet itt kecskemét környékén a bal alsó sarokban lévő 50.000 persze makulátlan mert az hogy öreg az csak egy dolog egy jó merci is vagy egy jó rolex mit számít az a 15-20-25 év ha jó.

Egyébként van egy s-400 és egy s-1000 hangfalpárom is mostmár ők  járnak inkább bulizni már két éve és lassan az s-90 megy pihenni mostmár csak a szoba dísze lelakozva és a rácsok lefestve nekem gyönyörű! de az utódjaik nem hoznak rá szégyent ütnek rendesen főleg a 400 meg az 1000 igazi koncertélmény. Nagyon tetszik a gyűjteményed és gratulálok hozzá!

Don taxis piQs képe

piQs Hello a jobb oldali kis feket 3 utashangfalak azok milyenek..?:O talán az is radiotehnika..?:O am jól nézzneki  de szerintem a leggjob a bal kőzépső fekete...P

Igen zsenikém az is Radiotehnika. Csak ez már újabb és Art Audio néven futott.  Ez konkrétan a H125-ös. Ha olyan nagyokos vagy ezt miért nem tudtad?

Jó napot  mindenkinek!S-90 vs. hulladék nyugatinak nevezett keskeny oszlophangfalak?Ezt Don PQ sem gondolhatja komolyan!

Bár gyenge pontja minden doboznak van de legalább egy súlycsoportban

összemérendő!Laci

 

Gratulálok a gyüjteményhez nagyon szépek így eggyütt. Ha szeretné gyarapítani a lenne egy s-30a hangfalpárom ami ugyan az mint az öné csak zárt nincs reflexnyílása nem láttam még ilyet ezen az oldalon sem és eladóként sem csak egy orosz oldalon találtam hasonlót, ha felkeltette az érdeklődését keressen meg és megegyezük.

Azért azt ne felejtsük el, hogy a Yamaha az hangosításra is gyárt olyan komoly cuccokat, hogy ezekkel össze nem lehet hasonlítani és az áruk is komoly! Senki ne értsen félre senkinek nem szólt csak egy hozzászólás! Én is veszek régit is újat is!

rákos zsolt képe

ahimotu Én úgy tudom hogy Yamaha erősítőket és hangfalakat  nem jegyeznek audiófil-ként(mint ahogy a Technics-eket sem,de az is lehet,hogy semmilyen kommersz  Japán terméket sem,ezek sima hifi termékek voltak annó. Az Onkyo-nak(INTEGRA) és a Sony-nak is voltak jobban megépítet/jobb hangú cuccai amit manapság már más cég árúl!->Angolra hangolva,az egykori HiFi Magazin szóhasználata:magyarul  olcsón-jót nem nagy csili-vilit pénzért,manapság ezt X-Y-Z digitálisnak hívják:5X HDMI input  stb ) , lehet tévedek,de viszont  mindenképp meg kell említeni a piramis alakú erősítőjét amely biztosan az, mivel nemrég láttam 2.X Mft -ért! eladót egy audó Hi-Fi hírdetési oldalon.Nem kötözködésként inkább megállapításként írtam le ezeket.Egyébként a mostani Cambridge Audio-ról és a Marantz-ról(makrantz) sem hallottam túl jókat egy oldalon ,persze ha valaki nagy pénzért vesz ilyen termékeket magának otthonra, akkor természetes,hogy védi a" kedvenc "márkáját!

Végre nem én hanem valaki más is " kimondja" , hogy azért meg kellene hallgatni és úgy minősíteni valamit . Nem érdekel engem hogy mi van ráírva ha tuti a hangja . Sajnos ma már a nagy márkák sem  teljesítenek úgy mint régen . Neveket nem akarok említeni nehogy megbántsak valakit , és vitát sem akarok indítani . Mostan a dizájn sokat dob az eladhatóságon , a hang háttérbe szorul .Zenét én személy szerint csukott szemmel szoktam hallgatni , nekem mindegy a kinézet ha tuti a gép .A yamahát mint márkát illetve hangot én nem szeretem ,és az előttem szóló pendített más márkákat  is ami szintén nem a szívem csücske .

rákos zsolt képe

ahimotu Valamikor ezeket a berendezéseket jobban és tisztességesen megcsinálták,aztán 80 után már fekete szín és műanyag korszak(távirányítós) jött,mivel akkor már a CD és a VHS volt a fontos(ezektől várták el a bevételt),ezekre tevődött át a  hangsúly a gyártóknál.A jó hang meg elveszett, mindent olcsó anyagokból csináltak már,pl: a hangszórós nemrég írta,hogy a hangszóró merevitő fémét már műanyagbol csinálják tehát eddig sikerült eljutniuk a gyáraknak !Biztos nagy fejlesztés kellett hozzá!Nemrég olvastam,hogy egy erősítő hangjának  nem árt ha kb: 10 kg vagy annál több a súlya és ez igaz minden hi-fi termékre is csak nem gyártják ilyen nehézre a cuccaikat,mert anyagtakarékosság miegymás miatt spórolnak a gyárak,milyen  érdekes hogy a 1970 -es években nem spóroltak annyit! Viszont te kiadnál 300.000 ft -ot egy Rotel Hi-End erősítőért,ha könnyű lenne?Ezeknek( a drága A-V erősítőknek) már tömör CNC géppel kimart fémből van a távirányítójuk is!!Sőt aszem a Yamaha megint csinál síma sztereó erősítőt

és mobilból is van csak telefonálós kiv.is!Mintha mennének egy kicsit vissza az időben a gyárak manapság .

...persze aztán így áll elő az a helyzet, amikor az üvegszálas műanyagkosár jól tervezve mégis tud jobb lenni, mint az öntött alu, vagy az LM1875-ből faragott erősítő normálisabban szól, mint a 8 kilós 6383-as VT. Az elektroakusztika azért nem színesfémgyűjtés. ;-)

rákos zsolt képe

ahimotu Azért a rezonancia az rezonancia! Azt csak anyaggal- súllyal lehet lefogni!A hangszórós a honlapján bemutatja  mivel mégis meg kell erősítenie  egy" modern"  műanyag kosaras hangszorót!Ha már így szóba kerültünk egymással  akkor megkérdezném öntől, hogy a fa membrános JVC hangszóról mi a véleménye önnek?Valamint  az alu membrános Visaton középmély -mély hangszoróról?Ezek valami nagy fejlesztések mostanában vagy csak éppen nem tudtak már mit kitalálni a gyárak !

Én más véleményen vagyok, nem szeretem a hitvitákat, és az ezek alapjául szolgáló nagy és egyszerű kinyilatkoztatásokat, önjelölt igehirdetőket.

 

A hangszórók csak felhasználási céllal együtt értékelhetők, anélkül nem sokat lehet mondani, de általánosságban a Visaton mostanra idejétmúlt dolgokat forgalmaz elég drágán, JVC maga nem gyárt, valami kihelyezett összerakás lehet, de az alapanyag önmagában még nem meghatározó.

Üdv mindenkinek!
Nos hol is kezdjem...
Van nekem egy pár S-150 em, viszont vannak kisebb-nagyobb hiányosságai.
Kezdésnek hiányoznak róla azok a szép perforált lemez hangszóró rácsok.
Beszerezhetőek-e valahonnan?
Ugyanez a kérdés a mélynyomókra.
Lehet alkatrészeket szerezni valahonnan?
Vagy valakinek nincs eladó?
Előre is köszönöm!

Szia!

Vaterán vannak most mélyhangszórók (asszem még közepek is) hozzá! Valamelyik nap láttam. Ha nem találtad meg írj, megkeresem és elküldöm a linket. Talán van más alkatrésze is hozzá, meg kell kérdezni.

Illés Dávid képe

Sziasztok valaki le írná nekem a hangszóró méreteket fontos lenne! :)

Üdv.Hozzájutottam végre 2 db s-90 hez,kérdésem a következő:Honnan lehetne gyári váltókat bele szerezni?illetve mivel lehetne helyettesiteni elsősorban?Nem analfabéta vok csak olcsó volt,ezért.

Kékedi Levente képe

Fordulj az itteni S90 tulajdonosokhoz, Rádiótechnika hangsugárzó gyűjtőkhöz, hátha tudnak segíteni valamit. Vagy nézegesd az aukciós oldalakat, hátha akad egy pár váltó hozzá, bár így önmagában váltót találni ehhez a típushoz elég nehéz. Esetleg egy másik üzemképtelen azonos típusból lehet kiszedni.

 

Ha esetleg helyettesítőre van szükség, az már teljesen más tészta. Akármilyen másik váltó szinte biztos hogy nem passzol hozzá. Tervezni kellene hozzá, ami meg nem kis munkát és szakértelmet igényel. Persze lehet gyorsan összecsapott akármit is beletenni amivel a fizika szerint működőképes lesz, csak ha a " jó hang" a cél, ezt nem tanácsos választani. ;)

És ha az eredeti váltó sem passzol hozzá? :-) Ennek is nagy az esélye.

Kékedi Levente képe

:) Ez is benne van a pakliban. De ha itt most az eredetiség lenne a fő cél, akkor csak az eredeti váltó jöhet szóba. :)

igen,valakinek ötlete,ismerőse aki az s-90 ben benne van derékig??????

Kékedi Levente képe

Esetleg meg lehet építeni a gyári váltót hozzá házilag, itt is van a kapcsolás: http://retronom.hu/node/33607

Bár, nem szívesen ajánlom, pont azért, mert nem biztos, hogy ez a legjobb döntés.

nincs időm vele kinlódni,pláne,hogy nem egyszerű,sőt,illetve az eredeti,az eredeti.tehát az kellene

panblue képe

Üdv!

Nem bonyolult az s90 váltója csak nem érdemes utánépíteni mert egy kisebb vagyon lenne :)))

Én sokáig rakosgattam a bontott s90 váltóimat de kb 3-4 éve darabokban -

kondikat-tekercseket stb. eladtam,nem is rossz áron :)

Sajnos anno a tapsztalaton az volt hogy darabokban majdnem 1,5x annyit kaptam a 2 hangfalért mint egyben.

panblue

Üdv.Korábban kérdezgettem a váltók ügyében.Most volna alkalom art audio váltókat beszerezni,mennyire lehet eltérő a sima s-90 és az art audio h-150 váltója közt,lehet e házasitani a kettőt lényeges eltérés nélkül,ugyértem mennyire változtatná meg a láda hangját??Képekről itélve ugyan az a kettő.Látom neked van mindkettő fajta.

statik, 2013, február15-10:00                                                                     Üdv. Szeretnék segiteni neked hangváltóügyében, csak nem irtad le, hogy hány omos a hangfalad. Csinálni nem lehetelen csak sok anyag kell hozzá. A h-150 ha jól tudom 8 omos. Valószinüleg 8 omos S-90-sel kell, hogy müködjön.

During broadcast ridges pound an electrical director, the oscillating compasss tempt an alternating latest in the guide. The info in the wags can be extracted furthermore transformed corroborate toward its inventive physique. buy term papers online

Üdv nekem is van egy Radiotechnika s90 es hangfal párom + 1 Kopbem nevezetű akitől vettem azt mondta még a Radiotechnikaelőtt gyárották!

Tisztelt Fórumtársak ! Látott e ,  esetleg halott e  már valaki  radiótechnika  S20 K  "hangfalat "?