Construction építőjáték katalógus


Construction építőjáték katalógus

Ilyen nekem volt! :-)
Sőt még hiányosan, meg is van.

Majd beszkennelem a katalógust!
(Akit érdekel - pdf - szóljon!)

Johny

Kiskoromban nekem is iylen volt,és darabokban meg is lehet hiányosan...azt hiszem az elemtartóba lehetett 3 baby elemet is rakni meg egy db lapos 4,5V-os szebtelepet is...

lehetett ebből óriáskereket is építeni,meg volt vastaggumis traktorkerék is benne..meg ventillátor...levélmérleg stb...sárga müanyagtokos magnómotor méretű motor is volt hozzá...azt hiszem az állórésze volt körmágnes, a forgórésze meg 3tartójú rézhuzaltekercs,,és a hátán iylen fekete müa.kapocs-csúszógyűrűszekrény lehetett...de nem a sajátomat (motor) szedtem szét hanem egyszer unokatesóm szerzett vhonnan olyant...

szegenybecsuletesember@gmail.com ide ha kérhetem a pdf-eket..nagyon megköszönném!

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Szia Johny,

 

Engem nagyon érdekelne. Régen volt egy piros fülkés sárga tartályos teherautóm, de nem találtam azóta sem. Hátha a katalógusban benne lenne :-) Az at0101@freemail.hu-ra jöhet. Köszi!!!

 

 

Készült az NDK-ban

 

Egy jó adag ekem is van belőle, általános isiben technikaórán pedig ebből kellett gépelemeket készíteni. Persze nem lehetett elvinni.

Karácsonyra kaptam, ha jól emlékszem 1957-ben.

A magyar elődnek a neve: Technokid volt.

Nagyon szerettem, de sajna, már a sorsára sem emlékszem, valakinek odaajándékoztuk.

Teljesen aluminium "alkatrészei" voltak, még a kerekek is, kivéve a tengelyeket,  kurblit, a csavarokat, és a szerelőcsavarhúzót, ezek vasból voltak.

Valami olyasmi is "rémlik", hogy több összeállítású változatát lehetett kapni, (kis- és nagy doboz) és volt egy fűzetecske is, ami mintákat tartalmazott az elkészíthető játékokról.

Köszi, hogy feltetted, kedves emléket idéztél még akkor is, ha nem pont ez volt a játékom....

leguan képe

A  "rémléshez" egy kis segítség itt.

Nekem is volt! A katalogus járműveit tovább "fejlesztettem"! A képen látható kotró kormányzott kereket, kitámasztást kapott. A trakorból a szovjet BH-hoz JUMZ-hoz hasonló markolót építettem, amihez készűlt légkalapács is. A teherautóra háromoldalra billentő platót raktam. Készült daru felépítmény is. Teljesen saját terv alapján készűlt a Poclain 45-ösrhöz hasonlító kotró, és egy MÁVAG ciyklon kompresszor, amiben a C04-es kiegésztő motorjával hajtott forgó ventillátorok voltak.

Volt még rönkfa szászlító nyergesvontatóm, változtatható hoszúságú cső, vagy villanyoszlopszálításra használt kéttengelyes pótkocsi, unirak-hoz hasonló minirakodó, némi kartonpapír felhasználásával készült egytengelyes lakókocsi, egytengelyes vontattot szérszámos bódé. Traktorhoz eke, emelhető egytengelyes tárcsa, rendfelszedő utánzat. STB...