CB 24 telefon falra szerelve


Forrás: 
Saját készülék.
CB 24 telefon falra szerelve

CB 24-es telefon készülék falra szerelve (Centrál Battery 1924 tip.)

Morvay László képe

Kedves yard!

Ezek a régi telefonok nem a postamúzeumban vannak kiállitva?

Tisztelettel:Morvay László

Helló, ezek saját készülékek, még abból a korból, amikor a hálózatban akadtak ilyenek. Fel lettek újítva, de nyilván ma már telefonként ilyesmik nem használhatók, esetleg kapucsengőként. A csengőjük 24 és 110 volt 50 herz között bármivel működtethető, és a két csengőharang közül az egyik normál "A", a másik "E"-re lett hangolva, az adja azt a régies, kellemes csengőhangot.

/Torjay Attila/

Morvay László képe

De igen használhatóak legalábbis a tárcsás készülékek,mivel az analóg MATÁV vonalakkal rendelkező ügyfelek (ugymint én is),tudom használni a tárcsás készüléket is,van is belőle kettő bekötve egy fekete amit még a standard gyár (Beloianniasz gyár),gyártott az ötvenes években,jó erős csengője van,ha nyitva van az ablak,és ha kint vagyok az udvaron ott is hallom ha hivnak! Tisztelettel:Morvay László

Tulajdonkép az elektronikus központok még tolerálják a vonalszaggatós (tárcsás) szerkentyűket, a korlát ott van, hogy a 20-as-30-as évek technikája nem teszi örömmé a telefonálást. A szénmikrofonok miatt az átvitt frekvencia erősen korlátozott, e miatt van a "telefonhang", nem lehet felismerni a telefonálók hangját, és halk az ellenállomás hangja is. Feltettem párszor kérésre, de senki sem akart még egyszer telefonálni róla (CB24), megszoktuk a mai kényelmet.

Kedves Morvay László!Nem tudom, hogy az "ezek a készülékek" alatt pontosan mire gondolt, de itt a honlapon lévő régi telefonok nagy része az én tulajdonomban van. Egy részük restaurálva lett, más részük fel lett újítva - értem ez alatt a festést, vagy politúrozást - de minden egyes alkatrészük eredeti gyári darabbal lett pótolva, ha egyáltalán volt hiány. Nyilván yard kolléga képére ez a fenti megállapítás nem vonatkozik:)Üdvözlettel:Gábor ZsolttelefongyűjtőSzeged

Nem, nem. Én sárral kenem be, ha valami hibádzik.

Megvan neked a " Távbeszélő készülékek és kézikapcsolású központok rajzgyűjteménye"? Esetleg cserebere ügyben.

Kedves Attila!

A megállapítás a tulajdonviszonyra vonatkozott, nyilvánvaló, hogy az általad feltöltött képen lévő telefon nem az én tulajdonomban van :)

Melyik kötetére gondolsz, mert van I. és II.? Egyébként mindkettőből akad egy-egy eredeti kötet.

Üdv.:

G. Zsolt

telefon


Colibri telefon
Ismeretlen évjárat
Ericofon telefon
Találat: 2
Ericsson GH 198 telefon
Ismeretlen évjárat
Fali telefon
1910-1919
Kaputelefon
Ismeretlen évjárat
Standard telefon
Találat: 2
Telefon
1980-1989