Technics SL-PS700


Forrás: 
Saját fotó
Technics SL-PS700

A képen egy Technics SL-PS700 CD játszó látható.

Specifikáció:

Frekvencia átvitel: 2 Hz-20 kHz
Dinamika tartomány: 98 dB
Jel zaj viszony: 114 dB
Áthallási csillapítás: 110 dB
Teljes harmonikus torzítás: 0,0028%
A készülék súlya 5,6 kg, gyártási év: 1992

A specifikáció igen szigorú, de a gép teljesíti a leírtakat. Darvasék, az egykori Hifi magazinban is tesztelték a készüléket, és fényesen helyt állt. Magam is úgy vélem hogy rendkívül jó hangú, részletező, nagy dinamikájú, és kitűnő mélybasszussal rendelkező, kissé "analógos" hangzású készülék, mely jól jellemzi az 1 bites CD játszókat. A korábbi Philips CD-614-es CD játszómhoz képest klasszisokkal jobb készülék. A további képeken látható még a jobbik CD játszóm is, pontosabban íróm, a HHB BurnIt Plus professzionális master CD író. DAC-ja 24 bit 192 kHz felbontású. A készülékért köszönet Faragó Lászlónak.

1654347_523282187769129_1245382007_n.jpg IMG_8374.jpg IMG_8370.jpg
panblue képe

Üdv!

A technics cd lejátszókkal nem voltam szerencsés,anno 99-2000-ben vettem egy vadonat új csúcs kategóriást ami csak a gyári lemezeket szerette,az írottakkal nagyon finnyás volt,leginkább nem játszotta vagy akadozva "ette" őket.Hamar túl is adtam rajta...

A régebbi,90-es évek elején gyártott technics-eket mint pl.ami itt látható - jobbnak tartom de részemről ebben a témában sony párti vagyok,ebből több féle fajtám volt és van,egyikben sem csalódtam.

Az utolsó képen látható arzenál nagy része vagy talán mind Atesztól származik ha jól látom :DDD

Üdv

panblue

 

Kékedi Levente képe

Üdv!

 

Igen, ez a Technics Cd játszó, még a jobbak közül való, szerencsére nincs semmi gond vele.

 

Rosszul látod, mert a szettből egyedül a HHB CD író van Atesztől, illetve a csöves előfok, de már az is módosításokon esett át itthon. A fent látható A osztályú csöves erősítő saját építésű, alatta a kis Rotel RA-820 B erősítőt fater szerezte, a DAT magnó is saját szerzemény, illetve az Aiwa AD-F810 sem Atesztől van. :)

panblue képe

Ne haragudj,megtévesztett a kép,egy az egyben olyan mintha "Atesznél lennék"..nem véletlen hisz ahogy látom nagyon hasonló készülékeket gyűjtesz-gyűjtöttél be mint Ő. :DDD

A capri történetére emlékszem,már dereng hogy egy régi csöves készülékből lett alkotva.

A rotel pontos típusát nem láttam csak azt hogy Atesznél is volt egy rotel :)

A kis csöves előfokot több ízben láttam és hallottam...módosítani kellett?Ez új nekem.

És a jó öreg DAT..az is összecseng kicsit :D

Üdv

panblue

Nekem is van egy ilyen készülékem.Szeretem én is.Egy hibája van sajnos,most már az írott CD-ket nem látja.Meg kellene javítatni,de még nem találtam szerelőt hozzá.Ha valaki segítene nekem............

Örömmel venném.

Szia!

 

Sajnos mivel írtad "most már nem olvassa az írottat" ez azt jelenti, hogy a fej eléggé megöregedett. Illetőleg pontatlan lehet már a fej vezérlése.

 

 

Gondolkozz el azon, hogy megéri e a ráfordított pénz és idő.

 

Saját véleményem:

 

Vegyél egy kevésbé használt lejátszót, az is lehet, hogy sokkal olcsóbban sikerül vásárolni egyet mint az "esetleges javítás összege".....

 

Atesz

Kékedi Levente képe

Érdemes pl. Sony CDP 911, 997 típusú CD játszókat keresgélni, vagy olyan Philips és egyéb márkájú lejátszókat amelyek a TDA1541-es típusú DAC IC-vel épültek. Ezek elég jó hangú készülékek és manapság már szerencsére egész olcsón ki lehet fogni ilyeneket. A Philipseknek pl. ehhez a Technicshez hasonlóan, mágnespályás a fejmechanikájuk, így szinte örökéletű. A Sony-nál ilyen téren vigyázni kell, ott érdemes egy keveset használt példányt keresni, mert a fogaskerekes fejmechanika gyakran tönkrement ezeknél. Persze az Esprit szériás modellek jobb alkatrészekkel épültek, így hosszabb életet garantálnak, cserébe többet is kell fizetni értük. :)

Szia Levi!

 

A Sony nál a fogaskerekes fej mozgatás egyetlen elfáradó eleme a motor, ami hernyómenetes csigakerék  avagy esetenként szíj továbbításúak, a fogaslécen és a fogaskerekeken csekély erőátvitel van, így megfelelő kenés mellett a gép élete végéig pontosak és precíz futást biztosítanak. Ez kapcsolódik a szánhoz fogasléccel amire van helyezve a fej hídja.

 

Stabil mechanikák a Sony-k, csupán olykor érdemes szétszedni és megtisztítani a szán-híd csapágyait, illetve a tengelyt-tengelyeket.

 

Atesz

Szép kis rakás...

 

Jó készülékek ezek.

 

Valóban Leventének változott már az ízlése, illetőleg az igénye.

 

Öröm látni, hogy a pár éves együtt munkálkodás hozott komoly eredményt.

 

Már rég nem a régi a cél, jó hangú és minőségű komponensek találhatóak itt, igaz mindennél van jobb, ahogy ezeknél is, de nézzük meg honnan indultunk, akkor már látható, igen szép utat tett meg Levente ebben a témában, példás fejlődés!

 

A csöves előfokja ami tőlem van, az én első előfokom, minek "mivel kezdeti darab" voltak apróbb hiányosságai, ezt akkor építettem mikor az első csöves kapcsolást építettem meg, azaz ezt a darabot, ezután építettem sok más külsejű és felszereltségű előfokot, ezzel már nem foglalkoztam, így Leventéhez került, amit egy közös ismerősünk "tökéletesített" amiért utólag is köszönettel tartozom, mivel el voltam havazva a többi építésemmel, így korrekten nem volt módomba befejezni.

 

Mit látunk a képen?

 

A osztályú csöves előfok, plusz csöves A osztályú végfok, minőségi tranzisztoros erősítő, minőségi CD, és stúdió CD író, korrekt magnódeck, és természetesen a jól bevált minidisc ami nem került be a képre, de az is megvan és jól teszi a dolgát.

 

Szép munka, és itt még nincs megállás!

 

Atesz

 

 

Nincs megállás, írtam ezt több mint 3 éve, és mára milyen sokat változott a felszerelésed!

 

És most is azt írom, nincs megállás.... ;-)

 

Mellékelj pár képet az új rendszerről, ha van lehetőséged-kedved, aktualitás szempontjából :)

 

Atesz

Kékedi Levente képe

Én már nem töltögetek fel semmit. Egyrészt 80%-ban épített készülékeim vannak most már, másrészt nem követem már ennek az fórumnak az eseményeit. :)

Nekem is volt szerencsém pár Technics CD deck-hez természetesen használtan, de igen felemás véleménnyel vagyok róluk. Az első utamba kerülő deck pontos típusára nem emlékszem, de arra igen hogy volt rajta "MASH" felirat. A boltokba meg a prosikba is ilyen feliratokat láttunk a haverokkal az áruk miatt elérhetetlen gépeken, és úgy gondoltuk amire rá van írva az biztos jó lehet. Hát nagyon nem. Annyira nem hogy nálam mára egyenesen kizáró ok lett. A gépre visszatérve a külső tetszett, de nem volt olyan CD amit normálisan meg lehetett volna hallgatni. Aztán később lett egy sl-p600c váltóm, ami nagyon sokáig nálam volt, és profin vitt minden cd-t. Nagyon májer kis gép volt mert motor helyett egy elektromágnes mozgatta a fejet. Voltak számgombok a decken a közvetlen eléréshez, tehát az első számról egyből az utolsóra lehetett ugrani. Megnyomtam a gombot és egyből szólt a zene. Sajnos egy gyenge pillanatomban eladtam a decket, amit a mai napig bánok. Aztán még volt egy íveltebb stílusú középmechanikás szintén MASH feliratos deckem ami megint nem volt a helyzet magaslatán. Később másnál is láttam ilyen decket komplett stílusban passzoló Technics rendszerben, és hát volt panasz hogy van szüttyögés a cd-kkel rendesen. Az cég erősítőivel hasonló állásponton vagyok, a régebbiek sokkal szimpatikusabb gépek. 2000 körül már sok erősítőjük stk-s volt, gyakran a hűtésüket is ventillátorral oldották meg. Ez nálam már a gagyiság fokmérője. Nem vagyok az integrálás ellen, de egy teljesítmény fokozatba más alkatrészeket integrálni műszakilag nem túl korrekt. A konzekvencia pedig szerintem az hogy tudott a Technics jókat produkálni, de azokat a gépeket véletlenül sem az ezredforduló környékiek közt kell keresni, hanem inkább a 80-as évek gépei közt érdemes válogatni.