Technics 007 mikrohifi


Forrás: 
sajat
Technics 007 mikrohifi

Nagyon Orionos 1-2 dolog benne!!!!!!!!

Szerbusz szép kis jószág gratula érte és tudom jó Technics-hez híven szépen is szól!

Kommentáló azért elmondanám a Technics az bugatti az orion meg Lada csak ennyi nehogy már összehasonlítsd ja és a végfok meg kb a 4*ese az orion mini toronynak a formaterv is 20 évvel újjabb!
Üdv CS

Don taxis piQs képe

piQs na azért enyire ne fikázuk az oriont  lehet hogy lada de a Technics nem bugati a bugati a talán a revox az  am mostanság nem láttni technics tornyokat se házi mozi erősitőt se..  mért ..?:O:S

gti3per888 képe

Azért már a Technics is beletartozik a felsőbb kategóriába, nálam egy SU-V65A üzemel napi rendzserességgel.

 

Üdv!

Szerintem inkább középkategóriás cuccok, a felsőtől messze állnak!!

Nekem volt két Technics erősítőm is, és nem voltam megelégedve a hangjával(azért is adtam el), olyan "vérszegény", meg egy idő után fárasztó volt! Csak a hangszinszabályzók tekergetésével tudtam türhető hangot kifacsarni belőle! De lehet hogy csak a hangfalpárosításom nem volt megfelelő! Amúgy szépen megépített, megbízható és tetszetős készülékek!

A képen látható (alul) Videoton erősítő, hangminőségben símán leveri a Technics erősítőt. Sokkal részletgazdagabb hanja van, a Technics erősítő vérszegényen, és linear állásban csak középben szól.

Don taxis piQs képe

piQs na ez 1 szép kis erősitő de véletlen sincs 1 kategoriábban a felső hifi vel ez sokkal komolyabb

Szerbusz Don taxis!

Ez egy nagyon jó megállapítás a részedről, 640 watt felvett teljesítmény 5-32.000 teljesítmény sávszélesség, 100watt nál 1 khz-n 0.006 a torzítása, hiperszil trafó, 102 db jel zaj viszony a cd direct en, 2*150 watt/4 ohm dupla AA rendszer fet es végfok vc4 es technológia, mm mc phono fokozat a gyári hangfala 94 db-s volt, ezért tűnhet egyeseknek tompa kellemetlen hangúnak, mert jobban szereti a könnyen hajtható dobozokat.

A fentebbi kérdésedre a válasz, mert a Technics a National Panasonic nak az egyik leány vállalata volt, a sok gagyi pláza torony dömpingje csődbe vitte a Technicset ezért felszámolták, úgy mint régebben a Revox, Telefunken, Uher, Loewe, Wega, Schneider, Siemens audio, Braun audio, stb, a Technics 2004 ben állt le ha jól emlékszem.

Na igen azért tényleg nem Lada a kis Orion a Technics meg nem Bugatti,de a Revox bol volt A 50 es és A 75 ös erősítőm is és hangfalaim is voltak, valójában a hangrögzítő berendezései voltak igazán tuti cuccok, az orsós magnókra gondolok ezalatt.

Igaz azok már más árban mozogtak, egy orsós magnó felvette egy használt autó árával a versenyt.

 

Oldretro nak: szerbusz a Videoton érzéketlenebb hangfalakra van tervezve, azért színesebb a hangja mint minden Videotonnak, persze sokkal jobb volt ez az erősítő mint a többi testvére, de attól még Videoton, egy korrekt érzékeny hangfallal a technics nagyon szépen muzsikál, az enyém volt régen és AR redbox 2 volt rákötve, jazz blues és hasonló stíluson próbáltam, órákat hallgattam nagy megelégedésemre, de volt jobb és lecseréltem.

ugyan akkor mind végig lineár állásban hallgattam, és nem volt vérszegény, ez egy szubjektív vélemény.

A felső kategóriában ez volt a su v85 A előtt az után már high end végfok és előfoka volt a Technics nek, és panasz nem volt rá, nállam sok Technics ellenes ember meglepődött már....

De ízlések és pofonok.....

Üdv Atesz

 

Üdv Atesz. Amikor a Videoton lapos erősítőjét tesztelték anno nem véletlenül írták azt hogy, a Rotel erősítőkhöz hasonlít a hangja. Sok hangfaltípuson hallgattam a 7386 erősítőt: Jmlab, Jbl, Tannoy, stb, és minden hol az jött ki, hogy igen is a Videoton erősítő részletgazdag hangja sokkal közelebb áll a zenéhez. Akár melyik Technics erősítőt hallgattam, bármilyen műfajban A vidihez képest vérszegényen szólt. Nem azt mondom, hogy a Videoton az Isten, vagy hogy teljesen tökéletes erősítő, de igen is nagyon eltalált készülék. Hiába írják a jól hangzó adatokat, ha hangzásban nem ez jön ki belőle.

NGA képe

Na azért a Videoton EA7386 igen messze van a jó erősitőktől. Egy bágyadt, fako, szurós kiürült hangú készülék. Kb 5 perc nekem elég is volt belőle.

NGA rátapintottál a lényegre a Vidi hangját illetően. A Technics mini-torony pedig nagyon szép és a hangjuk is kellemes volt sok ezt követő szériának is.

 

Kezdődik a Videoton-harc. :)

Csak annyit fűznék még hozzá, hogy nem vagyok Technics ellenes, mert tudom hogy megbízható szépen megépített készülékek, csak éppen zenét nem lehet hallgatni velük.Több 100 Technics megfordult a kezeim közt, az olcsótól, a méreg drágáig, a síma b-s től a dupla a osztályúig, az előfoktól a végfokig, és 1-re sem tudtam azt mondani, hogy ez igen ez Technics jó hangú erősítő. Ez egyéni véleményem, nem kell megfogadni, nem kell rám hallgatni. Csak a 30 év tapasztalat alapján írom.

NGA képe

A Technicsnél a Class AA:

 

"A két erõsítõ áramkört egy AA osztályú hídkapcsoló köti össze. Az eredmény egy új koncepciójú teljesítményerõsítõ fokozat. Az AA osztályú MOS áramköreit teljes mértékben kihasználandó, a Technics új
fejlesztésû MOS-FET egységeket alkalmaz."

 

Ez van a deckekben, cd játszókban is. Ott is Class AA.

Szerbusz Gábor!

Nagyon korrekten leírtad a lényegét tekintve a technics kapcsolását.

Nekem most nincsen Technics erősítőm, de tervezek megint egyet.

A következő is valami szép erős darab lessz.

Üdv Atesz

Szerbusz oldretro!

A Technicsnek nincsen "B" osztályú fokozattal épített erősítője, mind "a"-"b" ben üzemel.

Üdv Atesz

Volt egy Technics elő-végfok párom és azon lehetett állítani, hogy, a, b, vagy a/b  üzemmódban működjön az erősítő. Sajna nem emlékszem már a számára az erősítőnek:( Azt tudom hogy nagy kivezérlésjelzők voltak rajt, és az önsúlya 20 Kg környékén volt, meg valami iszonyú áramfelvétele volt. 

Szerbusz Oldretro!

A műveleti erősítést nem lehet az az nem szokták nem is tették lehetővé soha, hogy bárki belenyúlhasson, sok probléma merülne fel.

A hangfalkimeneteket kevered velük szerintem, különösebb értelmét nem látnám, hogy ki akarná "B" osztályba járatni a végfokokat alul és felül vágott freki menet lenne a végeredménye, az meg nem muzsikál valami szépen.

Ha létezne is ez a variálható fokozati kapcsolás, nem lenne stabil, avagy sok kellemetlenséget okozna, a zenekari végfokokban van ilyen "B" kapcsolás, nekem nem kéne....

Na mind 1.

Üdv Atesz

 

Szerbusz!

Már látom nem egyformán hallgatunk zenét, szerintem legyen mind a kettőnknek igaza.

Üdv Atesz

Szerbusz oldretro!

Ezzel csak az a baj, hogy ez a kis Videoton olyan messze volt műszakilag egy Rotel erősítőtől, hogy arra nincsen mérce...........

Rendkívül rossz konstrukciójú az isotat kapcsolósor ami benne van, a freq átvitele enyhén szólva fedett, lomhább Videoton, Orion hangfalakon még tűrhető is, de a fent általad említett hangfalakat eszembe nem jutna rá kötni.

A Technics nek is megvan a maga hiányossága, de megépítési minőség-hiányosságából hiba nem adódik.

A hangja az erősítőknek nagyban függ attól is, hogy milyen a rá kötött hangfal: lomha, érzéketlen, esetleg nem igazi hi-fi, esetleg egy visszakézből tervezett "összehányt" kommersz hangal avagy bármi más ami ebbe a rétegbe belefér.

Viszont ha jó érzékenységű korrekten tervezett és megépített kiegyenlítettebb fázismenetű hangfalat kötünk rá akkor a mérleg az ő irányába mozdul meg.

Érdekesség képen, csak a gyári th k MK2 10.000 mikrós tápkondenzátorok többe kerülnek mint a kis Videoton kompletten.

Lehet neked inkább a hangja tetszik a kis Videotonnak, mint sem a minősége?

Üdv Atesz

 

 

Szerbusz Márk ez így nem teljesen igaz....

A Technics nek volt gyengébb közepes és felső kategóriája is, a Technics maga nem high end és audiofil orientált gyártó, tehát maga a márka nem felsőkategóriás csupán egy két terméke.

Üdv Atesz

Na persze...

Biztos a gaz japcsik koppintották a világszívonalú Orionról.

Szia NGA! A torony melletti AGK fejhallgató milyen típusú? Csak nem egy K-240-es? Vagy még annál is nagyobb? (Nagyon szeretem az AKG fejhallgatókat).

NGA képe

Jól látod az egy AKG K241-es fejhallgató. Nagyon kellemes hangú, hosszű távon is remekül hallgatható tipus. A kedvencem

Igen az AKG K-241 nekem is van nagyon szépen szól.

Üdv Atesz

 

 

Tipikus karácsonyfa rossz hangal:)

Szerbusz oldretro!

Nekem tetszik a karácsonyfa disign Technics mini.

Még jól is áll neki.......

Mostanában ilyen rövid beírogatásokat csinálsz?

Ezzel csak saját magadat járatod le, de Te tudod.............

Üdv Atesz

Sziasztok!

Nem is tudom,de itt mindenféle hídkapcsolásról,meg ilyen jó TA-KEH kondenzátorról írtok,aztán PXS kapcsolás,és nehogy kihagyjam:silence technology.

Ezek mind csak reklámok voltak! Különben az eredmények nem oda vezettek volna,mint márkanév megyszűnés. Az tény,hogy sok "gagyi" rontott a pici helyzeten,de ettöl még van Sony-Denon ...stb./ezek el is vannak ismerve/

Ti tudjátok a legjobban, Atesz és Gábor,mivel erősitőről beszélünk,hol vagy ki alkalmazott annyi integrált áramkört /ic-t./,mint a Technics? Én tapasztalatból közöltem a véleményem az adott márkáról,illetve annak REFERENCE/így írta/ SE-A-1000 és SU-C1000/ termékéről,és akkor itt jön:akkor milyen lehet a többi,ha ez ilyen ...?

Szóval, szerintem a '90 években már az égész csak profitorientált kezdeményezés volt,mindent amit lehetett, le kellett egyszerűsíteni/ic/,így gyorsabb előállítás.Aztán a kondik kapacitását csökkentjük legalább 2-2 ezer faraddal,így azon is nyertek ~2 ezer yent ...stb.Ezekután még annyit:Silence technologiából nem lett semmi,mert rátekertem a potit,volt zaj,de rendesen!

Ui:Azért annyit még hozzátennék,talán mint egyedüli pozitívumként:a mély hangok tekintetében,van olyan sajátossága az egésznek,hogy valami iszonyat mélyet képes leadni."és ilyenkor a hátsó venti egyből elindult"

Ha valakit megbántottam "szerzeményemmel",attól szíves elnézését kérem!

Üdvözlettel:Imi

 

 

A Silence Technology nem az erősítő végfokozatának zajmentességét kell érteni, hanem a mikroprocesszoros vezérlés órajel-zavarainak mentességét - emellett akkumulátorról üzemelt az erősítő alapban, így megszüntetve a tápegység az erősített hangra gyakorolt nemkívánatos válaszreakcióit, zavarait. 

Szerbusz Imre!

Nos valahol egyet is értek valahol meg nem.

Mivel a Technics cég olyan 90-s években már igen olcsó mondhatni "poor" készülékeket gyártott, de ha visszamegyünk kicsit a 70s-80s évekbe akkor voltak komoly gépek.

Ezt a lefelé ívelő tendenciát minden márkánál lehet tapasztalni, ugyan akkor nem tartom a Technics márkát rossznak, elfogadható Hi-Fi berendezéseket készített, noha azért volt neki High End kategóriás készülék szettje, de nagyobbrészt vegyesen alap, közép és felső kategóriás termékeket gyártott a 80s-évek végéig kielégítve ezáltal minden féle vásárló igényeit.

Nekem is volt jó pár Technics-em, IC-s és Tranyós végfokkal is.

Valójában az IC vel nem lenne gond, az a lényeg mi van köré építve.

Persze azért vannak hitvány IC típusok is, de most nem ez a mérvadó.

A zajtalanságot tekintve az én készülékeim "teljes" hangerő állásban üresjáratban nem hallottam zajt.

Ezek a típusok a következők:

SU-V 65-A, SU-V 707 "tranyós", SU-V 500, SU-V-2X, SU-V 850.

A 707-est a Vintage Knob is jegyzi!

Fejből ennyi.

Természetesen most nincsen Technics erősítőm, ennek oka, hogy én a Vintage Sony-t és Marantz-ot gyűjtöm.

Voltak nekem is mindenféle márkájú kategóriájú készülékeim, de mára ez a réteg érdekel.

Szerintem nagyon nagy baj nincsen a Technics-ekkel, persze kicsit érdekesen szólnak, de hallgathatóak még.

Megjegyzem az SU-C 1000, és a SE-A 1000 azok egy műanyag előlapos játékszerek, semmi hangjuk nincsen, de a 7000 res széria na az már igen!

Olyat élőben hallottam, elég jó a hangja, mondjuk Mission hangfalakon egész kellemesen szólt.

A régebbi SE-A 100 as is tud, ezek még igazi minőségi gépek voltak.

Bár hangra nekem még mindig mint mondtam Vintage Sony és Marantz.

 

Atesz