TECHNICS RS-276US kazettás deck


Forrás: 
Saját
TECHNICS RS-276US  kazettás deck

Igazi ékszer ez a készülék, mely a maga idejében páratlan műszaki megoldásokat vonultatott fel: elektronikus futóművezérlés, közvetlenhajtású(direct drive) szalaghúzó tengely , "panorámázható" Dolby-zajcsökkentő, távvezérelhetőség. A háromfejes felépítés a korai '70-es években még az orsós magnók privilégiuma volt, így ez a magnó kombináltfejes, de prémiumkategóriájú deck. Párhuzamosan volt forgalomban National-Panasonic RS-276US néven is.

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy hogy kell azt érteni hogy  "panorámázható Dolby? Egész egyszerűen nem értem..:-)

Kiss Béla lászló képe

Szia! Ez a fajta megoldás számomra is érdekes. Azért használtam az idézőjelet, mert a hangtechnikában a panorámázás a (monó) műsorjel sztereó térben való elhelyezését jelenti tipikusan egy potméter segítségével, hívják még iránykeverésnek is.

Ennél  a magnónál a poti egyik végállásában csak a bal, másikban csak a jobb csatornára hat a Dolby, ezen belül tetszőlegesen szabályozható.Legalább annyira érdekes és szokatlan megoldás, mint amennyire haszontalan.

Nagyon Köszönöm a felvilágosítást. Tényleg különös megoldás, és még ha haszontalan is, legalább elmondható a készülékról hogy van benne ilyen funkció:)