Sondyna T-800 Cartridge-lejátszó/rádió


Forrás: 
saját
Sondyna T-800 Cartridge-lejátszó/rádió

Egy nagyon szép készülék a '70-es évek elejéről, amikor még az IC-k és FET-ek jelenléte a készülékekben külön említésre került, egy jól látható helyen, az előlapon...itt sincs másként. Szépen megépített, kellemes hangú tranzisztoros erősítő, egy kiváló FET-bemenetű FM-tuner, és egy Cartridge-rendszerű kazettás lejátszó kombinációja. Illeszthető hozzá mágneses hangszedős lemezjátszó is. Maga a név ismerős lehet a régi rádiók gyűjtőinek körében, ugyanis a "Sondyna" egy svájci rádiómárka a '30-40-es évekből. Érdekes módon, a gép hátulján történik erre utalás, de véleményem szerint ezt  a gépet szorgos távol-keleti kezek rakták össze, elsőrangú minőségben -nomen est omen....

sondyna2.jpg sondy3.jpg
dollerakos képe

Imádom ezeket a régi és szép és különleges holmikat. Ugyanúgy, mint ebből a korból a szebb autókat is. Gratulálok hozzá!

 

Jól látom, hogy ebbe ez való? - http://en.wikipedia.org/wiki/Stereo-Pak

 

Ha nem gond, szeretnék kicsit többet látni belőle. (A baloldalát csak a kis képen látni és a háulját is jó lenne részletesebben.)

 

Üdv.

Kiss Béla lászló képe

Üdv Ákos,

 

én erről a StereoPak-ról még nem hallottam így, ezen a néven, de igen, ez a 4x2-csatornás szteró cartrigde. Létezett ennek 2x4sávos kvadró változata, ha jól tudom, talán 4x4-es kvadró is, de itt már brutálisan keskeny csíkra írt a felvevő, és kriminálisan rossz volt az áthallási csillapítás (egyébként is e térem nem érte el a kompakt kazetta minőségét)

 

Mit szeretnél látni a gépből?

dollerakos képe

A baloldalát is abban a nagyításban, ahogy a jobboldalát és esetleg a hátuljának a jobboldalát. (Ha nem gond, mert tényleg olyan szép kis gépecske :--))

Kiss Béla lászló képe

Küldtem mailt Ákos!