Maxell XLII-S kazetta


Forrás: 
sajat
Maxell XLII-S kazetta

A krómos kazetták között az élmezőnyben volt.

Ez így igaz, tényleg jól szólt (és szól még talán ma is.),
kemény 540 pénzért vesztegették a Keravill-ban.

540 ft?.. ez mikor volt?

bennem olyan 300-350 ft maradt meg az áhított efféle kazik árának olyan '92 körül.

Igaz pont ilyenem nem volt,Cro2 kaziból egy-két TDK-ra meg BASF-re emlékszem.
A 350 ft-os vágyam meg asszem IEC IV (Metal)TDK MA volt,szakközepes szüreten kerestem meg a rávalót egy hét alatt "élmunkával" :-)

aztán nem tudom igaz volt-e,
de engem többen anno lebeszéltek a krómos meg a metál kazettákról,mondván hogy normál fejes deck-ben nem érvényesül annyira amennyivel jobban koptatja a fejet, úgyhogy inkább csúcs normál kazettákra (Maxell UR?) tértem át...

NGA képe

A Hifi Magazin 1986-os számában, a nagy kazettatesztben vannak árak. Átlagosan olyan 2-300 Ft körül vannak a krómos kazetták.

Akkoriban nagyon megbecsültünk 1 kazettát is, vétek volt összefirkálni, ráirni. Kis papirra irtuk rá, a menőbbek irógéppel a zenéket. Én nemrég kezdtem el ujra kazettázni, mert ebben a hipergagyi ultramodern bóvli világban kell valami ami értéket mutat. Ilyen a lemez (ami nem bakelit, hanem vinyl helyesen) a régi hifi és a kazettázás. Orósó magnóm is volt, de azt mindig macerás volt kezelni, a kazit jobban szerettem. Kedvenc kazijaim a Sony UX-S, TDK SA-X, Maxel UD-XLIIS, TDK-MA voltak. Bizományiban dolgoztam, és könnyedén tudtam szerezni olcsón kazikat. Zenéket meg 200 Ft-ért kaptam, annyiért másolhattam át egy kazettát a legfrissebb italodisco slágerekkel. Ma is sokat hallgatom őket, a nagy örök kedvenc a Do You Wanna Funk 1982-ből. De sorolhatnám órákig a nagy sztárokat, lehet valahol megérne egy misét. Valamikor (1980-1985) diszkóztam ezekkel a zenékkel, meg Sanyo RD4028UM, Pioneer CT-506-al. Ez utobbiak nagyon birták, hihetetlen mechanikájuk volt. Sokan a Sony TC-161-et használták diszkózásra, nekem is van egy ilyenem, 2 motoros 8 kilós szörnyeteg, teljesen fém mechanikával.

Fejkoptatás témára visszatérve pedig igaz volt, tényleg jobban koptak tőle a normál fejek.

Valószínüleg igazad van, én emlékszem rosszul, hiszen akkor
még középsulis voltam...

Üdv: Feci

-1987karácsonyán kaptam egy ny-német magnósrádiót olyan igazi ghettoblaster-boombox-szerűt.VAgy akkor vagy 1-2évvel később kaptam ilyen arany maxell CrO2 kazettát hozzá,máig jó rajta a felvett anyag...1szer vagy 2szer vettem rá...kordokumentumok lehetnek rajta...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Kalmopirin képe

Némelyiknek még az illatát is érzem, ha rá nézek.

:-P

 

:: Kalmopirin