Szputnyik 403


Forrás: 
Saját készülék.
Szputnyik 403

Кассетный магнитофон Спутник 403 (Szputnyik 403)

 

Egy nagyon kitünő szovjet készülék, aminek a Philips 3300-as sorozat volt az alapja. Ritka gyűjtői példány, minden gyári tartozékával, az összes papirjával,eredeti dobozában.

Az étkezési tehéntúrós zacskó is eredeti ? :)

Természetesen!

oldtimer képe

Először nem értettem, hogy hogyan is jön ide az étkezési tehéntúrós zacsi, de aztán már képben vagyok! És egy hasonló esetet juttatott eszembe::

 

Még 2012-ben történt, hogy egy hirdetésre reagálva egyszercsak kint találtam magam Budaörsön ahol is a házigazda egy Jupiter 203, vagyis Kasthan magnót hirdetett magnószalagokkal, és köztük Akai LN150-7 és Agfa PEM368 fémorsós szalaggal. Ez utóbbi nagyon ígéretes volt, ugyanis emailben az "asszonyka" bevallotta nekem, hogy "Ez még sosem volt használva!!!"

Amit én készségesen el is fogadtam valós tényként. Akkor.

Megvallom egy picikét csalódnom kellett!

Ugyanis ha nem is Étkezési tehéntúrós zacsi került elő, de más.

Az Agfa PEM 368-as eredetileg egy ezüst színű papír dobozban van, pontosabban ebben van benne a fekete archív tok, aminek előre kinyitható átlátszó plexi "ajtaja" van. És ebben foglal helyet az orsó, szalaggal...

Ám amikor a kezembe vettem az ezüst színű papír dobozt akkor picit összehorpadt a kezemben, ami már igen gyanús volt.

Nem véletlen, hiszen a fekete archív tok már nem volt benne, csak a fémorsó!

Ez pedig mint "ORIGINÁLT", ami sosem volt használva még, egy PIÉRT SZÍNES PAPÍRSZALVÉTA feliratú műanyag zacsiban. Persze aki olvassa e sorokat az előtt nem kérdéses, hogy a PIÉRT sosem forgalmazott Agfa fémorsót ilyen zacskóban. A további meglepetés nem az volt, hogy kivettem az orsót amin szinte kidomborodtak a zsíros ujjnyomok. És az oldallapokat rögzítő csavarok fejei rozsdásak voltak. Nem! A meglepetés az volt, hogy Agfa orsón AKAI szalag. És persze ORIGINÁLT az egész.

És... És senki nem találja ki, mi történt ez után? Eljöttem...

Számomra az originált az a "Bontatlan csomag" ugyanis.

 

üdv.: oldtimer

Üdv!Sehol sem lett írva,hogy originál bontatlan lenne a doboz.Mára ez a szó bármit jelenthet,a kinai gagyitól a hamisítványig,ami nincs felbontva.A magnóhoz gyári tartozék a pótszíj készlet,ráadásként ilyen állapotban,minden gyári tartozékával,eredeti dobozában,még az orosz gyűjtői oldalakon sem láttam ezt a tipusú magnót,ami beleillik a Philips EL30XX sorozatba,amiből gyűjteményem van.Itthon megszokott a csalódás,hiszen a bakancsos nepperek mindent árulnak az aukciós oldalakon,mindenféle csaló szöveggel,ez a készülék is egy csalótól lett vásárolva a vatyin.A tehénturós zsacit a munkahelyről vihette haza valaki,mert ingyen volt.BUÉK!

"Sehol sem lett írva,hogy originál bontatlan lenne a doboz."

 

Szerintem ilyet senki sem állított.

Legalábbis az én olvastaomban nincs ilyenről szó ezen az oldalon, csak az AGFA szalaggal kapcsolatban.

És ahogy én értettem: A szalagról ami Piért Papírszalvétás zacsiban volt, azt állította a Budaörsi eladó, hogy Originált, vagyis bontatlan.

 

Kalmopirin

Üdvözlet!Nincs gondom a hozzászólással,csak a szónak van furcsa megtévesztő jelentése,amivel sok eladó visszaél,emiatt az Ebay indulása után sokszor ráfaragtam a vásárlásokra.Tisztelettel:590227

oldtimer képe

"Legalábbis az én olvastaomban nincs ilyenről szó ezen az oldalon"

 

Egyetértünk.

 

üdv.: oldtimer

athos527 képe

athos527

Ezt az "étkezési tehéntúró" feliratot nem igazán értem, miért, volt takarmány tehéntúró is?

Gotha képe

Gondolom vannak erre vonatkozó minőségi követelmények, mint sok másra. Az étkezési jelzőke szigorúbb előírások vonatkoznak.  De ugyanilyen az

 

Étkezési burgonya vs. vetőburgonya

Étkezési só vs.  útszóró só

Étkezési zselatin vs. Befőző zselatin

Étkezési keményítő vs. Ipari keményítő stb

 

Azért a túrónál nem tudom mi az igazság, milyen van még :)