Hét törpe csokoládé


Hét törpe csokoládé

TEJMOKKA

Már hónapok, évek óta az jár a fejemben, hogy vajon van-e még rajtam kívül valaki aki emlékszik még régi-régi csokikra!Én már gyerekkoromban is imádtam ezeket a- ma már tudom- nem túl jóízű, nem túl igényes ízvilágú, nem túl változatos csokikat! Komoly gyűjteményem volt csokipapírból! Sajnos elveszett! Talán a gyerekkorom ami most egyre fontosabb élményekkel tör rám hozta vissza a keresést, nem tudom! Nosztalgia...! De szinte naponta eszembe jut egy-egy szelet neve! Édes Anna, Inota, Rozina, néger kocka és a legszebb emlékű VARÁZSBOLT! Gyönyörű volt a papírja! Királykék háttérben , öreg varázsló, hegyes sipkában, kalapban, kezében varázspálca és körülötte a kék háttérben apró-apró csillagok! Ez a legszebb emlékem!
És most csodák csodája rátaláltam erre az oldalra! Hát nem tudom eléggé megköszönni! Bár nincs a képek között az említett varázsbolt, mégis ennyi emlék! Félelmetes! Ez volt a gyerekkorom!
Nem folytatom,mert nagyon kell bőgnöm! Köszönöm!

Arra emlékszik valaki hogy a hatvanas évek végén létezett egy apró másfélszer másfél centis kis csoki? 30 fillérbe került, úgy rémlik piros alapon egy fehérrel rajzolt stilizált vitorlás volt rajta.
Én akkoriban valami úttörő táborban voltam Tatán, és az éjszakai akadály-versenyen ezeket kellett megkeresni a bokrok alján. A rendezők ezt használták, mert ez volt a legolcsóbb.
Egyébként nem volt rossz íze, úgy emlékszem, a sportszeletre hasonlított! tRudy

Nem merem 100%-os biztonsággal állítani, de azt hiszem én ezt a kis csokikockát eszegettem! Ha az az amire gondolok, akkor mintha nagyon apró, talán mogyoró szemcsék is voltak a csokimassza között!Vagy valami olajos mag, de tényleg csak nagyon apró,mákszemnyi darabok! De, hogy harminc fillér volt abban biztos vagyok, a piros szín is stimmel, de a vitorla...? Végre sikerült valakikben régi emlékeket felébresztenem! A néger fejet ábrázoló, lila sztaniol papíros kókuszkocka, az arany és ezüstdesszer, Rozina szelet és Édes Anna ! Őket is ismeritek?

Persze,mindet nagyon szívesen megkóstolnám újra, a Rozina talán rumos-mazsolás volt, és még a Melódia is jöhetne, a mogyorós...

Az "M"-emblémás Metró-csoki papírját megőríztem a közlekedésmániám miatt is. Amint megtalálom beszkennelem, felteszem a képek közé. Ez egy kis töltött csoki volt. A '90-es évek elejéig láttam a közértekben. A '80-as években lehetett kapni az egészen apró E.T.-csokit (finom tejcsoki volt) kék alapon nagy fehér betűkkel: E.T.. Boci-csokiból is volt ilyen kockányi, sokáig őrízgettük ezeknek a csomagolását (talán meglesz). Emlékszem a Mókusszeletre v. Mókus-csokira is (lehet, hogy csak mi hívtuk így) fehér alapon egy mókusrajz volt a papírján. Az alufóliát pedig nem lehetett 100%-osan leszedni róla :) Finom csoki + egy kis alu íz.

ez tényleg szuper volt! én már el is feledkeztem róla, de a kávés csokit azóta is imádom ill imádnám, ha lenne belôle ehetô, aminek nem zacc íze van :)