LAVA kenyérpirító


Forrás: 
magán
LAVA kenyérpirító

A NSzK-ban gyártott, "LAVA" fantázia névvel jelzett, elektromos kenyérpirító szerkezet. Fekete bakelit alapon áll, rajta két rozsdamentes felső, melyek belső oldalába építették a fűtőszálakat. Ezek közé helyezték el a rugós kapcsolóval működő sínt, mely a kenyér behelyezését illetve kivételét egyszerűsíti. A készülék talpán elhelyezett elektromos részt fém lap zárja és teszi biztonságossá. Ezen olvasható a használati utasítás, a származás helyének meghatározása és az elekromos adatok. Német nyelvű "Made in GDR".

Bocsi, a GDR a keleti Németország volt.

Bendegúz

Mi volt a DDR?

NGA képe

Angolul: German Democratic Republic - GDR
- Németül: Deutsche Demokratische Republik - DDR - magyarul: Német Demokratikus köztársaság - NDK. Remélem segítettem. Az NSZK termékeken a Made in Germany felirat volt olvasható általában.

Igen! Köszönöm a szakszerű magyarázatot! A tanulás nem szégyen és soha nem késő. -:)
Dalmát

NGA képe

Szivesen. Én sem tudtam fejből, bevallom a wikipedia (mint oly sokszor) segitett.
Üdvözlet
Gábor

"Az NSZK termékeken a Made in Germany felirat volt olvasható általában".

Tévedés. Az ilyen termékeken ha az NSZK-ban készült többnyire azt írták, hogy Made in West Germany. És, hogy teljes legyen a kép az NDK-ban a BRD (Bundesrepublik Deutschland) kifejezést használták az NSZK-ra.

NGA képe

Tévedés? Szegény nyugatnémetek végig tévedésben éltek, mivel ami nekem van itthon NSZK termékem (Agfa kazetta, Dual lemezjátszó, Grundig rádió, vw bogár alkatrész, azokra mindmind az van irva, hogy Made in Germany. Sőt pl van olyan Bosch alkatrészem, ami franciáknak készült, azon pedig a Fabrique en Alemania olvasható. Talán ezért is volt NSZK autójele D, azaz Deutschland. Maga a Made in Germany kifejezés minősége is takart. Ennek ellenére használatban volt a Made in West Germany és a Hergestellt in Westdeutschland is. Szóval nem ilyen egyszerű a kérdés, igazából ez nem volt szabványositva, mindenki ugy irta, ahogy nekik tetszett. A tradicionális multicégek előszeretettel használták a Made in Germany-t.

ui: Direkte megnéztem:
BASF, AGFA, DUAL, Grundig ami itthon van az mind Made in Germany. Viszont találtam 1 db Made in Western Germany-t is egy Permaton kazettán. Ezek mind 1990 elöttiek általában 1980-85

Sziasztok!

Nekem egy ma is kitűnően működő LAVA T 01 típusú kenyérpirítóm van (ha jól gondolom, az első változat), és nem igaz, hogy csak német nyelvű, a talpán a 3 soros felirat: Német, francia és angol. A többi stimmel.

Egy másik Gábor