Kenyérpirító és grillsütő


Forrás: 
saját
Kenyérpirító és grillsütő

Tefal 872210

Francia gyártmány. A grillsütő alulról is melegít, a kenyérpirító és a sütő is beállítható időzítővel ellátott (bimetall ill. óramű).

kiki73 képe

Praktikus szerkezet. :-)

Kenyérpirításhoz 90°-kal el kell fordítani (hátlapra dönteni), ekkor a pirító kerül munkahelyzetbe. :-D

A legszebb bennük, hogy a mai napig mindet meg lehet javítani. Ahogy "vudu" is írta - bimetál és mechanikus óramű van benne, gyakorlatilag két olyan alkatrész, mely sosem menne tönkre... A legtöbb hiba mégis a kenyérpirítóban fordult elő - ott is a használó ügyeskedései miatt -, ugyanis sok esetben a vastagra szelt kenyeret is belegyömöszölték, majd a kidobószerkezet nem volt képes kiemelni, ekkor jött a késsel, villával való ügyeskedés, majd egy durranás, fényjelenséggel kísérve, és többé már nem lehetett kenyeret pirítani vele... Ekkor jött a szerviz, és hajtott bele új fűtőbetétet. :-)

vudu képe

Nem megfelelően fordítva az adott funkció (pirító vagy sütő) nem is működtethető egy elforduló mechanikus retesz (pirítónál) ill. egy súlyzár működtette mikrokapcsoló (sütőnél) miatt.

A kenyérpirító teljesítményállítási tartománya az alján lévő lyukon keresztül T9-es csavarhúzóval módosítható (ha a csúszka középállásban van). Szétszedése a kontárok elrettentésére csak olyan T20-as csavarhúzóval lehetséges, amiben tengelyirányban furat van.

 

- vudu -

Kenyérpirító


Kenyérpirító
Találat: 2
és


Úttörő rangjelzések
Ismeretlen évjárat
Ábránd desszert
Ismeretlen évjárat