Fauna Fitt üdítőital


Forrás: 
Saját
Fauna Fitt üdítőital

Fauna Fitt volt a neve, így is reklámozták.

Szerintem az előbbi hozzászóló nem pontosan erre gondolt.... Én tisztán emlékszem az ízére is ( joghurt ital volt egyébként)! Édesanyám gyűjtötte a poharait is. Sárga pohárka volt, zöld felirattal... Hmmm, de finom volt. A mai italok közül a Kyr (Parmalat), joghurtos ital rendelkezik hasonló ízzel! Legalábbis én arra asszociálok.

Emlékeztek a Fauna üdítőre, ami egy tejfölöspohár-szerűségben volt, és emlékeim szerint valamiféle joghurtital lehetett... 25 éves vagyok, nem emlékszem többre. De nagyon szerettem, az biztos. :P

Bár nagyon szeretted, nem emlékszel jól, a joghurtos italokhoz semmi köze nem volt a Fauna Fitt-nek, az ugyanis egy tejsavó-alapú, gyümölcsízű üdítő volt ( a tejsavó a tejgyártás mellékterméke, ásványi anyagokban, vitaminokban és aminosavakban (relatív) gazdag, kesernyés-savanykás ízű, vízszerű folyadék. Régebben egyszerűen kidobták, vagy állati takarmánynak használták, a modern élelmiszeripar azonban egyre inkább felhasználja). A 80-as években nálunk ez még egy aránylag ismeretlen dolog volt, ezért a termék nem is futott be nagy karriert. Egyébként hasonlókat a mai napig lehet kapni külföldi tulajdonú élelmiszeráruházak polcain, "molke-drink" pl. a Lidl-ben.