Quelle katalógusok


Quelle katalógusok

Gyüjteményem kis része, arany quelle katalógusok: 78-80-81-82-83-84

A fenti talán egy 1983-as katalógus ha jól emlékszem,a végén voltak a játékok.

Meg még volt min 3féle áruház...apai nagyanyáméknél láttam ilyent elöször,nekik is vki hozta.Min 1100 oldalas volt egy katalógus...
szintetizátortól az AMIGA 500as-1000es-2vagy 3000esig mindent lehetett rendelni!Meg kell keresnem!valahova elrejtettem 1et-2t...

Csorgott a nyálunk, hogy mi mindet lehetett kapni burzsujéknál. Szédítő volt, hogy például a színes tv választékot vagy 8 oldalon keresztül sorolta.

Sose felejtem el, hogy úgy mutogatták a nálunk csereüdülésen lévő NDK-sok a tőlünk kapott Quelle magazint, mintha valami pornóújság lenne.

Magyarországon a legismertebb a Quelle és Neckermann volt, a kevésbé ismertek közé az OTTO és a Bader katalógus tartozott.

teslaeltos képe

Mi is csorgattuk.... nagyon kár hogy becsődölt!

De még ott a neckermann vagy karstadt

Ráadásul a Quelle -saját márkanév alatt- rengeteg magyar terméket is forgalmazott.

teslaeltos képe

Azért láttam NDK-s RFT lemezjátszót elektronikus ROBOTRON írógépet természetesen más névvel.

Megpróbálták ilyen módon is támogatni a szegény rokont.

 

 Ami viszont a mai napig nem fér a fejembe, hogy a megboldogult NDK-ban egyszer láttam egy olyan RFT berendezést, ami itthon nálunk forintban olcsóbb volt, mint kint -forintra átszámolt- NDK márkában.

teslaeltos képe

Ilyen ma is előfordul!!

Én vontokat vettem kint főleg TT-formátumot, már eleve katalógussal a kezembe mentem az üzletbe az eladó persze hogy majdnem dobott  egy hátast mikor odaadtam a listát.... Mindez Drezdában volt 1985-ben

NGA van rá lehetőség, hogy belenézzek ezekbe? Keresek egyet még gyerekkori emlékeim alapján, de nem tudom pontosan melyik év volt, az biztos, hogy 76-82 közötti és az édességek sötétkékes háttérrel voltak.

NGA képe

Természetesen, csak pécsett lakom.

 

Esetleg ha még mondasz emlékrészletet, megpróbálom megkeresni, ha messze laksz. Annyit sikerült megnézni, hogy a téliekben van édesség.

Fantasztikus!

Az 1984-esből esetleg be tudnád szkennelni a műszaki cikkekre (tévé, hifi, számítógép, videojátékok) vonatkozó oldalakat? Nagyon hálás lennék! Jó minőségű (vízszintes, nem döntött) fotókért is!

Köszönettel

Gyuri

...illetve 1984-89 közül bármelyikből vagy mindből a műszaki-számtech-videojáték szekciót :)

 

Köszi szépen előre is!

Szia NGA!  

Lenne egy kérésem. Volt nekem régen egy ilyen Quellés mindenegybe "hifitornyom" ami az elmúlt évek során az enyészeté lett. Minden azzal kezdődött... Egy teljesen kommersz műanyag kétkazettás lemezjátszós tekerős rádiós valamit kell elképzelni, a tetején lemezjátszóval. Konkrét márkája nem is volt. A magnórésznek lapát gombjai voltak, a hangerő 2 tolópotival volt megoldva. A rádió skálájának a közepén világított egy zöld szögletes led, és élgombbal lehetett hangolni. A legjellegzetesebb hogy a jobb felső és a bal felső sarkában tolópotis equalizer volt külön a jobb és bal oldalnak. Úgy volt megcsinálva mintha 2x6 sáv lenne, de gyakorlatilag csak 2x3 volt. És felül középen az equalizerek között volt egy 2x5 ledes kivezérlésjelző V alakban. Ha esetleg egyszer lenne türelmed hogy átnézd a katalógusokat, és megtalálnád nagy örömet szereznél vele. Jó lenne egy kép erejéig viszontlátni.

Quelle


katalógusok