Zim karóra


Forrás: 
saját
Zim karóra

Régi ruszki Zim óra. Nemrég vettem , elvittem óráshoz, és azóta jó. Néha be kell álítani, naponta fel kell húzni a mechanikus szerkezetet de nem baj. Ez így jó. Nem adnám oda semmiféle kvarc vagy más óráért.

Nagyon szép a dizájnja, olyan art dekós kissé. Az orosz órák egyáltalán nem voltak olyan rosszak, mint a hirük. Jó, nem schaffhauseni szinten álltak, de az áruk sem az volt. Aki mint jó szovjet állampolgár minden nap hallgatta a Ragyio Mockba hireit, ugy is mindennap beállitotta a pontos időt...

Igen. Tény hogy nem a világ legnevesebb órai de az oroszok is készítettek néhány nagyágyut . pl : volt a Wostoknak egy tán svájciról vagy valami hasonlóról koppintott óraszerkezete, ami sokak szerint jobb volt az eredetinél. De engem nem ezért hanem valami kifurkészhetetlen indoknál fogva vonzanak a régi orosz mechanikus órák. Eddig 2 darabom van. Ez meg agy dátumos Poljot az éppen "generálozáson" van .

ajánlom figyelmetekbe az index "orosz óra gyűjtők" c. topicját, ahol bármilyen információt meg lehet szerezni, de beszélgetni is jó.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9173773

Szevasz!

Köszönöm,hogy reklámozod az oldalunkat!

Üdv.:Gabi(hugoneni)

2009.10.03. IV.

Szerbusz Orion 80
Meg kell mondjam, ritkán jut hozzá az ember ilyen szép darabhoz.
Nekem is van egy pár órám és a Rakéta az a Doxa mellett ketyeg egy az egyben pontossággal már hónapok óta!
Jó, hogy egy órás javította őket, ez is lehet magyarázat.
Még egyszer gratulálok.
Üdv Atesz

Köszönöm az elismerő mondatokat!  Igaz nem a legdrágább, és nem a legjobbak, de ciril betüikkel, enyhe pontatlanságukkal, és mechanikus szívükkel az orosz órák sok ember szívébe belopták magukat.

Szerbusz orion80!

A helyedben én megnéznék egy pár használt óra hirdetést pl az eurowatch on, felakadna a szemed mennyiért adják ezeket a jó állapotú orosz órákat.

A pontatlanságra a beszabályzás a gyógyír.

Üdv Atesz

 

Szerbusz atesz!

Kösz a tanácsot megfogom nézni az említett weblapot. Annyira nem pontatlan, inkább szeszéllyes. Néha pontosan mutat néha meg gondol egyet és kicsit siet vagy késik, de az esetek 90 százalékában tökéletesen működik.

Üdv. orion80