ORWO magnószalag


Forrás: 
Orwo magnószalag, saját gyűjteményből
ORWO magnószalag
Kalmopirin képe

Ilyeneket vettem, és 2 orsóval felment egy 18-as üres AGFA orsóra amit érdekes módon lehetett kapni, de szalagot jóval ritkábban.

 

A POLIMERnél jobb szalag volt, olyan értelemben, hogy a POLIMERrel nekem kazettában SEM volt soha sikeres vételem!!!

 

Az ORWO-ra legalább közepes felvételt tudtam csinálni.

 

Kalmopirin

Hasonlóak az én tapasztalataim is. Az ORWO szalagok legalább nem hullámoztak annyira erősen mint a POLIMER DP26-ok, és jóval ritkább volt a jelkiesés is rajtuk. Azonban a Polimer szalagoknak szerintem jobb volt a hangzásuk, csak az említett a minőségi problémák miatt nem szerettem őket (persze, lehet, hogy a "csúcsszuper" TESLA B90-es magnóban is volt hiba).

Kalmopirin képe

Tapasztalom, hogy "ahány ház annyi szokás"!

Pontosabban: Ahány magnó annyiféle előmágnesezés beállítás van.

Persze ezt nem típuson belül értem, de az biztos, hogy az Unitra magnókat is más szalaghoz állítják be, mint a TESLA, vagy Akai magnókat, és a SONY, OTARI, TEAC, ReVox magnók is eltérnek.... meg a többi :)

 

Így lehet az hogy az Akai 4000DS-en is másképp szólt az OR-WO szalag mint a B90-esen.

/most a többi részlettől eltekintek/

 

Kalmopirin

oldtimer képe

Pár éve (ki tudja miért?), talán elfogott a nosztalgia, és a V.... pactéren vettem egy ilyen szalagot 500 forintért, mivel 99%-os állapotban volt még a doboza is!

 

Aztán meglepetés ért. Ugyanis egy GX270D-vel meglepően jó felvételt készítettem rá.

 

Persze nem klasszikus zenét, de nem is Heavy Metált, hanem a The Shadows egyik jól sikerült felvételét másoltam át CD-ről. Egészen jól hozta a magas hangokat is és a hangkép sem változott nagyon meg.

 

üdv.: oldtimer