Aiwa AD-R650


Forrás: 
saját
Aiwa AD-R650

Az Aiwa egyetlen 3 fejes/odavisszajátszó deck típusa volt. A 80-as évek közepén itthon a dollárboltokban lehetett kapni.

Dr Dee képe

Ez egy komoly Deck. Gratulálok. Bár neked rengeteg sok jó cuccod van. Sőőt van egy saját könyved is,ahoz is gratulálok :-))

 

 

oldtimer képe

Egy magnónál (is) a „Hangzáshűség felső fokon”* az ami számít. A múltból egy ellenpéldám a legelső stereo magnóm Unitra M531S ami még a megvétele utáni öröm napjaiban sem volt nevezhető komolynak.

Egy időben komoly készülékeket forgalmaztak, aztán jött a bóvli ideje, aminél a külső díszítéseken volt a hangsúly és olykor a hangerőn.

Meg a 120W P.M.P.O. ... 200W P.M.P.O. feliratokon, bennük átlagban jóval kisebb, olykor mindössze 8Ω 8W-os hangszórókkal.

 

üdv.: oldtimer

 

*műszaki paraméterek

Érdekes hogy az auto reverse és a 3 fej egyszerre van jelen. A forgófejek pozicionálásával, a működésből adódó esetleges holtjátékok lehetőségével gyártótól függetlenül mindig voltak fenntartásaim. A praktikussága nyilvánvaló, de kicsit úgy érzem olyan ez mint a cd váltó. Jó meg minden de nem ezek közül szoktak kikerülni a csúcsgépek. Szeretem az Aiwa-t de ezek a pultos gépek soha nem tetszettek igazán.