AIWA Excelia XD 001 DAT


Forrás: 
saját fotó
AIWA Excelia XD 001 DAT

Itt látható egy AIWA Excelia XD 001 es DAT magnó,ami belül Sony DTC 1000 ES .

A kimeneti DAC rész TDA 1541 es, a bemeneti ADC meg Sony 20018 as IC -k .

A készülék belső váza és a kis hűtőbordák rézből készültek!

Nagyon szépen és gondolom jól is megépített masszív termék ez!

Sajnos ütött kopott állapotában sikerült megvennem ,de vás.-i ára is tükrözte ezt !

A v terán vásárolt és alkatrésznek hírdetett termék volt (az ismerősöm szerint nyugatról kukázott darab! ).Azért a forgó feje jó álapotban van szerencsére,és belül sem nyúltak bel nagyon .Érdekelt ez a technika így megvettem, mivel nem volt túl drága vétel.

A nézelődés és a beüzemelésnél sok tapasztalatot szereztem igaz vannak - irányúak is ,de végtére is itt most elsősorban  egy ismerkedésről volt szó!

Az illető term. elötte már másutt is hírdette ,de én csak a v terás írásról tudtam akkor...

A hírdetésben az hangzott el: hogy csak a fiókot tolja ki nehezen!

És kértem hozzá természetesen 1 db DAT kazettát is ,hogy le tudjam próbálni - mivel nem volt DAT készűlékkel rendelkező ismerősöm éppen!

Ez az első hiba volt: mivel az illető kb:kukába való TDK kazival küldte !

Nem baj gondoltam mivel 2 hét múlva úgy is veszek magamnak ->természetesen a letöltött (e tanyás )rajza alapján kiderült számomra ,hogy a gyár 4 db beállító kazival írja le a DAT szalag -mechanika beállításánál a folyamatot !

A vásárolt DAT készűlékem azért működött volna, ha lett volna jó felvételes kazettám !

Fizetés után így rögtön vettem egy tisztitó TDK DAT kazit(amit csak 20 mp ig lehet használni!!!) egy illetőtől és egy TDK DAR Studió 34 percest is .Annak erős-vastag így  strapabíró a szalagja, így lehet sok próbafelvételt készíteni rá a beáll. során !

Az illetőt megkértem ,hogy készítsen rá felvételt is ő 6 db- ot tett rá .->Nem szólnak túl jól a FLAC -os számítógépes dolgog, de ez volt akkor !

Az állítgatásról inkább nem írnék most, a lényeg: sikerült ma már visszahallgatható jó min -ű felvételt készítenem vele !A mechanikája nagyon stabil full  fém termék aminek a földje külön van mint a készüléké!Analóg-Digitális rész!Természetesen a vett DAT készülékbe elöttem már belenyúltak valakik(ilyenkor persze az eladójától nem kap választ az ember! Ők csak arra kiváncsiak mikor utalok?)  így azok a feltárási ismeretek is bővítették az ismerettáramat !

Természetesen  az én felvételem Error Rate kódja  ki lett olvastatva egy dupla TASCAM deck-el, így tudok róla,hogy nem minden jó vele kapcsolatban ,de leszögezem: most per-pill ismeretszerzés volt a célom elsősorban .Nem a felvétel (Erorr Rate : 00:00 ra)tökéletességére törekedtem jelen pillanatban( azért már jól vesz fel :igaz csak erre a DAT ra ) .Azért ha valaki segítene a tökéletes beállításban annak nagyon megköszönném!! Így  pár üveg jófajta "nedüvel" hozzá tudnék járulni az ügyhöz!

Előre is köszönöm a segítő szándékot!

Megj: Az audió DAT kazik 120 percesek, de kaphatóak más : adat DAT kazi is 180 percesben is,az áraik 1000-1500 ft osak /db.

 

Zalairádió képe

Szia Zsolt! Mi lett a témából? Most nézegetek a vaterán egyet, a Sony chassis fogott meg ( távval 26 lenne).. Mi a véleményed?

Üdv: STS

Zalairádió képe

Apropó nem találok a neten kezelésít, nem tudnál küldeni? PDF-re gondolok.