AIWA AD-F770 deck


Forrás: 
sajat
AIWA AD-F770 deck

Nem tudom ki hogy van vele, de a 80-as évek közepén amikor bementem a dollárboltba, én csak ezt a készüléket láttam akkor, a többi cuccot elhomályositotta. Sokszor mentem be, magambaszivni a látványt. Jó dolog, amikor egykor volt fiatal álma teljesül. Nekem most teljesült.

bgabi képe

A v...án láttam keresel nyomógörgőt . A sininél van pillanatnyilag, igaz csak az egyik oldalra:

81505210 81505210 ANDRUCKROLLE RECHTS
#217140 | azonnal szállítható
Termékcsoport: NYOMÓGÖRGŐK
Originál AIWA 4250 HUF
De ha a régit kiveszed, méret alapján lehet hozzá kompatibiliset keresni. Illetve a régit a nyomdaiparban használatos gumiregeneráló spec. szerrel fel lehet javítani ( a kikeményedést ) Fej pedig van most a V...-án egy tizesért - 990-esből, de az ugyan az.

Apropó, privát üzenetet itt hogy lehet esetleg küldeni ?

A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja. A kutyán belül olyan sötét van, hogy nem lehet olvasni.

NGA képe

Köszi, megnézem a görgőt. A fej sajnos nem azonos, a 990-es ezért volt kicsit drágább (a két semmit nem érő automatika - autodolby és automata felvételi szint) mert más volt a fej, szerintem ellenállásban és beállitásban is eltérnek, annyira meg nem akarom átalakitani a gépet. Ajánlották még a 810-es fejét is, de a nem pultos auwa-k közül egyedül az excelia 9-es tudta elérni a 770 és a 990 minőségét, a többi sokkal gyengébb hangra. A 990-es egy kicsivel jobb magasban, az 20 Hz - 21 kHz-ig megy, a 770-es csak 20 Hz - 20 kHz-ig.

bgabi képe

http://cgi.ebay.de/Tape-Deck-Kassettenteil-AIWA-XK009-Excelia-Bastler_W0...

alkatrésznek hirdetik, ha a fej jó állapotú benne - rá kell kérdezni , kérni akár egy képet . A leírás szerint úgy vélem, hogy az idler és a szíjak csinálják a fesztivált benne.

 

A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja. A kutyán belül olyan sötét van, hogy nem lehet olvasni.

márió1993 képe

akkoriba ez eléggé csúcsmodell lehetett.  a dollárboltot ismerem az én szines siemens tv-m is onnan való. 1983-ba 1000$-ba  került. mennyi volt ennek a decknek az eredeti ára?

NGA képe

Ez volt a második legnagyobb. Ha jól tudom 1984-ben ez 500 dollár volt, ami elég sok pénz volt egy deckért.

Üdv., igen, 500 $ volt az ára 25 éve. Van nekem is egy 770-es. Szeretem ezt a gépet: jó hangú, és precíz kidolgozású. Bár az a bizonyos "karácsonyfa-design" sokaknak nem jön be, szerintem nem zavaró. Van egy Excelia XK-009 is a birtokomban. Amikor megvettem, kíváncsi voltam, milyen is a 770-eshez képest. Persze, klasszis gép, nyilván eléri a 770 és 990 típusok minőségét, ízlés kérdése, kinek melyik jön be. (Ha már szóba jött: van egy 810-esem is, még újonnan vettem anno 16 éve. Finom, szép hangja van, meglepően jó gép.) Jó magnózást kívánok mindenkinek ebben a digitális korszakban is!

Dr Dee képe

Hát nekem még mindig álom marad ez a Deck.Mi "tálcásnak"hívtuk.Hihetelen volt,hogy mindkét oldalt felvételnél különböző szintr lehetett állitani vele!

87-88körül Suli Rádiós voltam.Ott találkoztam vel elöszőr.Nyomtam vele a sulirádiót,sulidiszkót!Nagy élmény volt!Nekem egy ilyenem volt:

T M205.jpg

Techics M205ös!

Kalmopirin képe

Nekem ez is nagyon tetszik, bár alapvetően az orsósok közül választok inkább.

Elsőre nem tudtam miért oly vonzó(?)

Aztán rájöttem, hogy a mutatós műszer ami viszi (nálam) a prímet :)

 

:: Kalmopirin

nekem lehetöségem volt látni a 770-est és a 990-est egymás allat látni működés közben hát a karácsonyfa tényleg 20W-os lámpa volt mellete.De elég csúcs volt akkor minőségben mindkettő.A barátomnak akkor egy AIWA  AD WX220.as kéttkazettás deckje volt.Nézzetek utána nem volt gagyi az sem.

panblue képe

Üdv!

Ilyen 770-es deckem nekem is volt,meg voltam elégedve vele kivéve hogy a mechanikáját rendbe kellett tenni 1x.

Nagyon jó felvételt készített,és mélyben eléggé "el volt eresztve".

Később vettem egy tc-kb920 qs decket,ami precízebb,tisztább volt de összképben az aiwa hangja jobban tetszett.

Aztán szakítottam a "deck"-elmint technikával,most 1 db-om van de csak dekorációs céllal,valamint hogy komplett toronyt alkosson vele együtt a többi készülék,ez a philips fc870.

 

http://www.vintagecassette.com/Philips/FC870

 

Üdv: panblue

 

 

 

 

 

Kalmopirin képe

Olyan ez, mintha 65 évesen valaki elvenné a gyerekkori szerelmét feleségül.

 

Már nem ugyanaz az élmény :((

 

Azok az idők már elmúltak.

 

Más most, amikor 10 éves "történelme van" az Orsós magnó(k)-nak amiről még 17 évesen álmodni sem tudtam.

 

Ma, napi használatban van. (egyik, másik)

 

:: Kalmopirin

Ez azért szerencsére így nem teljesen igaz. Míg egy nő 65 évesen már nyilván nem lesz olyan mint fiatalon volt, addig ezekből a gépekből néha ki lehet fogni egy-egy bontatlan vagy alig használt példányt, ami aztán felújítva 40-50 évesen is hozza az eredeti élményt! És bár ez szubjektív vélemény, de ezek szépsége nem mérhető a manapság gyártott digitális kütyükéhez. Ráadásul annak idején fényévekre voltam egy hasonló kaliberű deck megvételétől, amit mára szerencsére többszörösen pótoltam. Szóval a hasonlatnál maradva, ha szerelmes akarok lenni akkor muszály ebből az időszakból keresgélni, mert ma már ilyen "szexi csajok" nem jönnek szembe az utcán... :-)