AIWA AD-R450


Forrás: 
sajat
AIWA AD-R450

Akkoriban 12e Ft volt, ami nem kevés pénz volt. A 80-as évek legjobb kazettás magnója volt, amit hivatalosan forgalomba hoztak Mo-on. A HFM szerint is megverte az etalon AD-F220-ast, csakhát drága volt. Ami érdekes volt, hogy 0,2 másodperc alatt váltott oldalt.

atis képe

alapban megveri a 220-at.
hangzásilag is,de van némi kétejem.ugyanis a 220-at 2 féle dolbival csinálták,egyik a hitachi,a másik a sony.
a sony dolbys azért nagyon ott volt!
a 450 azért a mai napig megállja a helyét!
nekem mind a kettö van tulajdonomban,de nem válnék meg tölük,a 80-as évek mérföldköveitöl./ez jól hangzott!/

NGA képe

Hogy is irta a HFM? Minden magnó annyit tud, amit dolby nélkül tud :-) Még Csabai Dániel is irta, hogy a jó zenénél ki kell mindenféle dolby-t kapcsolni.

atis képe

Köszi az infót NGA,én csak egy kis ismertetöt irtam a gépekröl.
jó olvasni a kedvenc deckemról!

NGA képe

Azért gondolom észrevetted a smile-t a mondat végén. Nagyon jó kis készülékek voltak ezek. És ahogy forditotta a fejet :-)

atis képe

elsö 450-esem discozásból került hozzám kicsit nyúzottan.
ékszijcsere,kis takaritás...stb.
nagyon sokat ment nálam is,viszont egyszer volt egy kis mechanika hibám.
maga korában csúcs készülék volt,nagyon gyors fejforditása miatt,komoly mechanika,strapabiró elektronika és a legfontosabb a "pultos" design!
a második 450-em egy hifitoronyból lett megvásárolva,mai napig üzemel!
viszont az utángyártott ékszijakkal kapcsolatban,az a problem ,hogy a töredékét birja mint a gyári!
a 220-as aiwán kb:20éves gyári szij volt,lecseréltem utángyártottra,tegnap elövettem a készüléket és mi történt?
gyönyörüen csúszik a szij a lendkeréken!a készülék kb:1 évet állt!

NGA képe

A 450-es mindig az álmom volt a dupla capstainje a forgófeje, és a pultja miatt. A képen láthatót ma üzemeltem be, stilszerűen 80-as évekbeli számokat vettem fel, kezdve a nagy örök kedvenccel a Self Controllal. Szóval most már csak tisztogatás, és számlálószij csere van hátra.

Hol tudsz beszerezni jóminőségű számlálószíjat hozzá?

www.sini.hu

Forgófejet hol tudok,ha még tudok,szerezni egy ilyen géphez?
Előre is Köszi!

Sziasztok!
Nemrég szereztem ilyen magnót és szíjak kellenének bele hol és hogyan tudnám beszerezni.Előre is kösz.
Gara

Hívj! 70/3742926 A fejre két év garanciát vállalok.Az árat megbeszéljük.

AD-R450 fej
cím:tothnegyongyi@ptel.hu 70/3742926

Nekem egy AD-R550 deckem volt még a 90-es évek elején vettem egy baromian lekotatott fejjel nyúzott szíjjal aztán kerestem szervízet. Hónapokig hitegettek a fej beszerzésével mire meguntam és az unokatestvérem hozta meg frankfurtból alig egy hét alatt. Beszerelte a haver a szíjjal együtt és kis tisztítás láss csodát gyönyörűen szólt kemény dinamikával. Pár év múlva eladtam. Mostmár nagyon bánom mert rendbe volt téve nagyon.

http://www.vintagecassette.com/Aiwa/AD-R550

Ja csak annyit, hogy a forgófej nem a legtökéletesebb megoldás, késöbb nem a fejet fordigatta a magnó hanem a szalag váltott irányt az oda-vissza játszó gépekben. Ugyanis a forgófej nem tudott olyan pontosan beálni a megadott helyre. A műszerész haverom tanácsként mondta ne használjam ezt a funkciót és én megfogadtam. A fej 5500ft-nak megfelelő márka volt.

Valamikor elég drága volt hozzá a fej,de mivel alapkategóriás magnóról van szó,felvetődik a kérdés,hogy manapság megér e egyáltalán annyit ez a magnó,amennyiért fejet lehet szerezni hozzá...?Megéri a fej árát,és a szervíz díjat?Nekem nemrég sikerűlt szereznem egy ilyen magnót,szinte gyári új állapotban!!! Gyönyörű hibátlan hangal,6.000Ft.-ért!:-)))

Én is szereztem egy ilyet,és mikor bekapcsoltam hogy kipróbáljam,hallottam hogy a motor pörög de nem csinált semmit.Szétszedtem,hogy megnézzem mi van vele és a hajtó ékszíj szabályosan szétrohadt de olyannyira, hogyha megfogtam,a kezem is ragadt tőle.Kitakarítottam,új ékszíjakat raktam bele és tökéletesen működik azóta is.

Sziasztok ha valaki tud bele szíjat az dobjon már egy mailt,hogy hol lehet szerezni bele.
Köszönöm
attila.garaguly@gmail.com

Üdv.:

Gara

Sziasztok! Én egy hozzá nem értő vagyok csak ide tévedtem mert nekem is van egy ilyen deckem és meg akarok szabadulni tőle.+ van egy fisher ca-270-es erősítőm hozzá! Tudnátok mondani rá vmit? pl h hol tudnám elpasszolni és mennyit érnek4 Köszi.Ui.: a deck hibátlan az erősítőben meg meg vannak kavarva a bizosítékok meg lehet h más baja is van de már 2 éve áll.

Nekem is ez az Aiwám van. Nemrég meghalt, de az ezermester barátom,akitől vettem is- megjavította, azóta príma!Már csak rádiókabarét veszek fel vele, meg majd digitalizálni akarok általa. Az időkapcsolóval is csináltam már vele felvételt. Feribá

Nekem F220-am volt vaze

NGA képe

Most jutott ezsembe egy érdekesség. Mindenki istenitette a 450-est (énis) hogy micsodfa profi technika a forgófej miatt. Namármost a Sony TC-K77R-em, ami 5 évvel korábbi (1980-as) az már akkor pont igy, és szintén 0,2 mp alatt forgatta a fejet. Szóval csak nekünk volt akkor ujdonság az odavisszajátszás. Igaz ez volt akkor a legdrágább Sony deck, 100.000 jen volt.

Sziasztok!

Nekem is van kettő ebből a csodából, az volt a gondom, hogy nyávog a 90s kaziknál, de meguntam és darabokra szedtem a mechanikát, amin gumi volt azt vegyszeresen felpucoltam, a capstain tengelyek sem úszták meg szárazon, most már csak néha nyekken egyet.

Lehet nem is bántom, ennek már nem kell 100% osnak lennie, de azért lehet még egy kis lötty és jó lesz.

A hangja nagyon szép, mivel csináltam egy master kazit a TC-K71 emel, be is állítottam a fejet, igencsak elvolt állítva.....

Egyszóval jó kis gép!

Üdv Atesz

Sziasztok, most jutottam hozzá ehhez a kegytárgyhoz jelképes összegért. Tudja valaki esteleg a laposszíj méretét? A szíjtól eltekintve kellemes állapotban van, 28 éves létére :-) És a fejét éppen úgy fordítja, ahogy 1986-ban. Semmi lazaság. Hihetetlen szerkentyű. Jeleneleg ő a hetedik magnódeckem. Az ember teljesen elhülyül ~50 éves korára XD

oldtimer képe

Szerintem a kinézetébe szerettek bele sokan.

Akkoriban ez új design volt, és hozzá hasonlót nem igazán láttunk.

VHS magnóban is lett hasonló, de az lehajtható előlappal.

 

üdv.: oldtimer