Fisher FVH-P620 VHS képmagnó


Fisher FVH-P620 VHS képmagnó

Fisher FVH-P620 VHS képmagnó 1983-ból.

Most is van története ennek a műszaki történelem egyik darabjának. Folyamatosan vadászom ezeket a készülékeket. Engem nem a tudásuk ami megfog. Nem érdekel, hogy egy készülék nem HQ vagy Stereo, csak az ,hogy legyen legalább 30 éves. Ez a készülék idén a 40-ik évét "tapossa" !

Budapesti családtól vettem meg akik új kora óta birtokolták. Az apuka 1983-ban egy külföldi rokon látogatáskor vette Berlinben. 1000 nyugatnémet márkát szurkolt le érte. Otthon már volt neki egy VHS lejátszója ,az csak lejátszani tudott. Szerettett volna vásárolni egy felvételre is alkalmas készüléket. Így kapóra jött a nyugati utazás. Akik éltek abban az időben tudják milyen kiváltságos dolog volt ez.

Boldogan hozta haza a szerzeményét. Angolul nem beszélt ezért kék szöveg kinyomóval rá is írta melyik gombbal tud előre, hátra tekerni. Felültöltős lejátszó, ezeket kedvelem nagyon.Eredeti garanciajegy,használati útmutatója is megvan. Ezért is dőntöttem, hogy megveszem. A kábeles távirámyitója is megmaradt. Szerelem volt első látásra...

Sajnos az élet nem sokáig engedte ,hogy élvezze. 1992-ben eltávozott közülünk. A fia 31 évig őrizte. De tényleg csak őrizte mert elmondása szerint ő nem igazán használta. De nem volt szíve eladni. Így figyelt a lejátszó a vidéki házban, ahol a szülei éltek. Édesanya 15 éve  elment a férje után. A házat nyaralóként, a videót porfogóként használta. Idén a ház eladása mellett döntött. Így a videó sem maradt. Sajnos a sokéves állás nem tett jót neki. Reményeim szerint sikerül életre kellteni.

ck_fisher.jpeg infra_controller_Fisher.jpeg Fisher_FHV-P620.jpeg Fisher_Garancia_jegy.jpeg fisher.jpeg kezelo_fisher.jpeg

Jó burzsuj volt, ha két videót is birtokolt.

Dr Dee képe

Nekünk a 80-as években volt amikor egyszerre volt két nyugati autónk. Panelban laktunk. Meg volt amikor épült az iker kertes házunk is. Mégsem voltunk burzsujok...

Kalmopirin képe

A Seltron VH600 RC-re emlékeztet.

Igaz, nem sokban hasonlít rá, legfeljebb a Tuner hangolóegysége ami hasonlít.

Az ember ilyenkor jön rá, hogy kár volt eladni a Seltront, de még a Toshiba V83 CZ-t is amit a 'Bécsi úton' vettem anno a Rádió Budapest-ben.

 

Emlékek, amelyek mély nyomot hagytak. Érdekes újdonság volt a VHS magnók megjelenése.

Igaz ez előtt az orsós magnók is széles teret kaptak. (persze nem mindenki van így velük)

 

:: Kalmopirin

 

Burzsuj volt, mert 2 videómagnója volt?

Érdekes gondolat, pláne ha számba veszem azt, hogy 1987-88 körül jobbára csak úgy lehetett valakinek valami jó filmje, ha át tudta másolni a kölcsönkapott kazettáról.

Kölcsönözni csak kevés filmet lehetett és nem azt amire igény volt.

Ismertem olyat akinek volt amikor 5 videómagnója is volt, mert ez volt a hobbija :-))

 

Kérdés: Az nem burzsuj aki havi 40-60 000 forintot füstként elfúj?

Miközben más, aki munkanélküli havi 40-50 000 foritot kell beosszon élelemre!

Ráadásuk a füst nem egészséges, és a kátrány sem a tüdőben...