Fisher félautomata lemezjátszó


Forrás: 
saját felvétel
Fisher félautomata lemezjátszó

Ennek a szíjhajtású lemezjátszónak annyi a története, hogy az Oktogonnál még létezett (a kilencvenes évek közepén) az Orion szerviz és szaküzlet. Ez a szerkezet néhányadmagával ott árválkodott a kirakatban várva sorsának jobbra fordulását. Az eladók szerint "nulla kilométeres" volt akkoriban de a digitalizálódó korszak derekán, a hosszú, kilátástalan kirakati "ácsorgás" miatt megérdemelt némi árleszállítást. Fisher Studio-Standard félautomata lemezjátszó, ez volt az első bakelit lejátszóm és igyekszem hű maradni hozzá. 

A Studio Standard felirat  minden Fisher-készüéken olvasható volt. Az Oktogon táján Fisher-márkabolt, sőt szerviz is működött.

Nekem is Fisher lemezjátszóm (MT-M 46) van,  az M46-os music center részeként, 1987-ből, tápfeszültséget a "központi készülékből" kap, és ST 07 D tű kell hozzá (lehet kapni!).

ml

naemmekki képe

Értem az üzenetet, de valóban nem tudom, milyen típusszáma van. A tápja most egy csengőtrafó. Volt idő, mikor egy stabilizált tápegység adta az energiát, de ezt csak akkor használtam, mikor kísérletképpen beépítettem egy RIAA korrektort. Nem vált be igazán a módosítás, úgyhogy visszaalakítottam. Az SE-260-as mg-pu bemenetének talán túl kevés a lemezjátszó jele, ezért "előfokozatnak" az EA 7386-ost használom. Az erősítők zaja nyilván "összeadódik" emiatt... dehát mégiscsak retro.

matesa képe

Hát én az egyik ismerősöm autórádióján nem láttam Studio-Standard feliratot.