Fisher videó - FVH-P200DK


Forrás: 
saját,felújított darab
Fisher videó - FVH-P200DK
2_6529.JPG 3_6531.JPG 4_7689.JPG 5_7685.JPG 6_7694.JPG 7_7699.JPG 8_7692.JPG 9_7710.JPG 10_7712.JPG

Nekem volna hozzá alkatrész,tápon kivül megvan szinte minden.Szét szedve,csak alkatrésznek.

Köszönöm,de én is több darabból raktam össze,így van hozzá minden.

Ifjúkorom nagy álma volt egy,ilyen darab.

horváth lajos képe

horváth lajos szia nekem is van egy ilyen masina fel lesz ujitva kb 28 éves :) van egy donornak való másik is

Szia!

 

Jó lesz,akkor ha sietsz,mert a nyomógörgő beszerzése sem egyszerű ma már.Szerencsére sok tipussal megegyezik a belső felépítése(sanyo,siemens(fm623),ITT...)Az ékszíjat is majdnem problémás volt szerezni különösen a kicsit,de találni még.

A tápot feltétlenül fel kell újítani,mert kivétel nélkül,mindnél haldoklóban van(a kondikat 105 fokosra érdemes cserélni a 85 fokosok helyett).

A mechanika,mint egy kirakós,de nem vészes.Tisztán és újra beállítva szépen muzsikál.

Sok szerencsét hozzá:)

 

horváth lajos képe

horváth lajos tápját már valaki javitóta szerintem villám csapás miat egy tranzisztor volt elfüstölve

Rokonomék vettek egy ilyet 1989 karácsonyán. 60000 volt akkor újonnan. Mondjuk nem volt egy nagy eresztés (kortársaihoz képest), 1999-ben ment tönkre először, nem adta ki a kazettát. Mondjuk ezért írtam, hogy kortársaihoz képest, mert a maiak jó ha kibírják 5 évig, nem hogy 10-ig... Nekem van egy Samsung sztereó 6 fejes, 1994-es, máig működik...

oldtimer képe

Volt szerencsém párat javítani a 90'-es években. Pontosabban csak a meghajtó gumit kellett benne cserélni, mert megnyúlt. Akkor még a Wesselényi utcai SiNi KFT-be jártam alkatrészért. Emlékeim szerint a nyomógörgője elég jól bírta. Nem sok esetről tudok, hogy meggyűrte volna a szallag szélét. Akkoriban inkább a "himihumi márkák"-ra volt ez jellemző. (olcsó videólejátszók, stb.) Ez eredetileg Sanyo konstrukció, és elég üzembiztos.

Visszaköszöntek már mint ITT Nokia, Siemens, GRAETZ, Universum.

Nyilván nem véletlen ;)

üdv.: oldtimer

A szalag oldalának meggyűrődését mi okozza? -mert nekem van egy 12

éves Daewoo videóm ami szereti megrágcsálni a kazetták szalagját, akkor amikor teljesen legelőről játszok le vagy veszek fel.

reparatio képe

A szalagot leginkább  a nyomógörgő keményedése okozza, cserélni kell. Cégünknél (Vácott) kapható ez is, meg még sok minden a Sanyo/Fisher/Siemens,ITT gépekhez.  Még capstan motor is van, de fogaskereke is akadnak. A Daewoo -hoz is vannak alkatrészek.

oldtimer képe

Az jó hír, hogy még Vácon lehet kapni több dolgot is a "Sanyóalapú" videómagnókhoz.

 

A videókazettában lévő félcolos (12,7mm) szélességű mágnesszallagot általában a szallagpályaelemek szokták meggyűrni.

A gyűrődés kétféleképp történhet leginkább.

1) a súlyosabb hiba az amikor az idler gumifelülete megkeményedett, vagy berepedezett és ezért meg-megcsúszik és nem csévéli vissza a kazettába teljesen a szallagot, és így a kazettalift, amikor kihozza a kazettát, akkor a kazettaajtó még rá is csukódik a kilógó szallagra. Ez akkor válik drámaivá, amikor annyi szallag kintmarad, hogy még szallagkifűző kocsi babáiba is beleakad. Ilyenkor a kazetta megakad félúton. Mondjuk ez roppant bosszantó, ha a film közepén szedi ki valaki a kazettát.

 

2) a másik, és nem kevésbé bosszantó amikor a nyomógörgő úgy eldeformálódik a használat során, hogy a tengelyen függőleges irányban "félrehúzza" a szallagot és ilyenkor a szallapálya elemek gyűrik meg a szallag alsó vagy felső szélét. Mivel itt a szallag egy a szélességével megegyező "beszúrásban" kellene, hogy fusson, de a szélén, kb. 1-2 milliméter szélességben a lépcső élén húzódik és a nagyobbik átmérőjén a csapnak.

A szallag alsó vagy felső szélének meggyűrése sem jobb, mert alul a "Track" sáv van, felül meg a monó hangsáv. HiFi gépeknél az utóbbi még elmegy, ha csak nem a magyar narrátorhang van idevéve, ugyanis az audidub ide készít felvételt.

Ezek a szallagszélek csipkések szoktak lenni.

Hallottam ilyenről "bugyborékolva" szólni a hangot, vagy pedig ha alul gyűrött, akkor a zajcsíkok folyamatosan bejönnek a képre, mert a tracksáv követhetetlen és gyakorlatilag a videósávok között futnak gyakran a fejek.

Ám egy "olcsó" kategóriás videóplayer szoros kuplungja is okozhat ilyen problémát ha a görgő félrehúzza a szallagot és meggyűri.

 

(pár ilyen készülék anno megfordult a kezem között)

üdv.: oldtimer

3.pontnak még megemlíteném a borzasztó konstrukciókat,amely úgy fest,hogy tekerésnél a szalag ráfeszül a capstan tengelyére is,majd gyönyörűen koptatja azt.A szalagnak van egy kilengése,így szélesebb sávot alakít ki,mint ő valójában.Ez lejátszásnál mutatkozik meg úgy,hogy cakkozza a szalagot s hiába teszünk be új görgőt,állítunk a nyomatékon vagy szalag húzásán,feszítésén.A tengely felülete lépcsőssé válik a szalag alatt s felett,nem lesz stabil a futása a görgő alatt.

A tengelyt egyenletesre húzva orvosolható a hiba,de egy ideig.

Ezzel a jelenséggel a grundig gv5000-nél találkoztam.Senkinek nem ajánlom ezt a tipust.http://kepfeltoltes.hu/120319/capstan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Tiszteletem!

 

Éppen capstan motort keresek fisher fvh-d55s-hez.Az ic megadta magát a tünetek szerint.

Lenne esetleg,akár lehasznált sem gond?

 

Üdv:sunsunny

szeretnék vásárolni terméket fisher fhv-250p 4 fejes Lp felvétel. Udv. Ricsi. Irjál.

Fisher


videó


ITT videó
1980-1989
Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Philips videó
Találat: 2
Sony videó kamera
Ismeretlen évjárat
Videokazetta
1990-1999
Videokazetták 3
Ismeretlen évjárat
Videoteknika
1970-1979
Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat