FISHER TAC-M46


Forrás: 
saját
FISHER TAC-M46

A T(uner)A(mpilifier)C(asette)-M46 2x15 W-os erősítőt, hosszú- közép- és FM-sávos tunert, és kétkazettás, gyorsmásolós magnót tartalmaz. Extrák: háromsávos "equalizer" (100 Hz, 1 kHz, 10 kHz), Dolby-B, krómdioxidos kazetták használata. És mindössze három LED! (Kapcsolási rajz és műszaki adatok nincsenek!)

gti3per888 képe

Hmmm... Tipikus bécsi music-center. Ha jól tudom bécsből hoztak ilyeneket maguknak az emberek. Anyagtakarékos előállításuk miatt sokkal olcsóbbak voltak egy rendes Hifi toronynál. Némelyik belsejében tátong az üres hely, minden az előlap közelében van. Csak parasztvakításként csináltak nekik  normális méretű házat, meg esetleg azért, hogy felül elférjen a bakelit lemezjátszó. Soknak rettenetes és gyenge a hangja. Egy előnyük volt,  megfizethetőek voltak. Nekem van egy Nordmende music-centerem, autóradió végfok ic-i (TDA-1515BQ) vannak benne gyárilag XD, majd azt felrakom.

Münchenből hoztam, egy nagykereskedésben találtam, fő előnye az, hogy mágneses hangszedős lemezjátszó tartozik hozzá. (Igaz, egyedi rögzítésű hangszedővel.) A lemezjátszó és a hangdobozok képét is megtalálod itt a retronom-on.  Akkori nagyker ára 600 DM volt, bolti ára 899 DM. 300-400 márkáért is lehetett music centereket kapni, azokon több volt a LED, a szabályzó és a csicsa. 1987-ben vettem, mostanában tölti be 22. életévét :-)

ml

gti3per888 képe

Az enyémen több a led, a mainap folyamán fellövöm ide. Még egy szép kétsoros led kivezérlés jelző is van rajta. XD Kár, hogy nem kaptam le működés közben...