Fisher FVH-P530 video recorder


Forrás: 
Saját
Fisher  FVH-P530 video recorder

1981-es.Még ma is kiválóan működik!

oldtimer képe

Igen, igen, a kezdetek ez volt, aztán jöttek az „elöltöltős” Képmagnók.

Nekem egy Seltron VH 600 RC volt a legelső készülék ami nagy élmény volt.

Bár jelentkezett a műsoros kazetta probléma is, mert ugye amit a tévéadásban láttunk anno, azt ritkán vettük fel, és 1987 körül még csak a Mokép videótéka létezett a Majakovszkij utcában, ahol ugyan volt ilyen film is meg olyan is, és volt ami még feliratos is volt ráadásul.

Aztán a magánúton terjedő alámondásos kópiák jöttek amelyke hangja zúgott sokszor rendesen :(

Persze most ezt újfent átélheti DVD -re véve a polgár, vagy éppen a negyedik generációs VHS felvételről készült AVI fájlok esetében, amit a netről tölthet le.

Nem számít, hogy a másolatról már eltűnt a szín mert ezek a filmek eredetileg is fekete-fehérek voltak. Ugyanis Kabos-Jávor-Ráday-Karády-Turay idejében még nem volt színes film. A Dráma csak az, hogy valamikor a tudatlanság ráfogja, hogy azért olyan az AVI amilyen, mert régi a film.

Ami azért is érdekes, mert emlékeimben élnek még ÉLES képű Régi filmek, amit VHS kazettán láttam. és ezek egyike sem olyan volt ami a 70-es években készült volna, hanem 40 évvel előtte.

 

No, de az a jó, hogy azért vannak még eredeti (és nem sokadik másolatú) VHS felvételek is a szekrényben lévő kazettákon.

 

Visszatérve a képmagnóra: A róla való leírást kicsikét szűkszavúnak találom.

Pl. van-e rajta képélesség állítási lehetőség? Vagy nem tudom, hogy a HQ technika elérte már e típust.

Érdekes, hogy maga a Fischer márka a Sanyó magnóiból „táplálkozott”, ahogy a Seltron VH600 RC is echte ORION volt. Igaz nem a Jászberény úti ORION.

 

 

üdv.: oldtimer