Mire képes a férfi?


1986dddd.jpg

A századelőn a férfi még képtelen volt bizonyos egyszerű fogalmak, mint például a „fürdőzés” és az „élvezet” közötti szoros összefüggés felismerésére.

Ennek következtében – diktálván a női divatot – megelégedett a „fürdőzés” és a „textil-kereskedelem” összekapcsolásával:

1909

Két évtized  múltán némi derengés előtüremkedett a férfiagyakban, de – különösen családi  együttlétben – ez nem hozott forradalmi változást. És ha már következetessége fennmaradt, ezt saját öltözetében is  kellő lazasággal érvényesítette:

1925 - 

Ujabb fél évtized kellett ahhoz, hogy - csak úgy mellékesen, jobb alsó sarokban eldugva – kockáztassa (ismétlem, a divatot diktáló férfi!) egy kis huncutság felvillantását:

1930 

A II. világháború – sok rombolása mellett –  azért a divat hagyományait épségben megtartotta. Az „egyberész” maradt. Ugyanakkor beindult a női  beleszólhatnék érvényesülése is, ami - egyelőre csak  a testtartásban -  kifejezte a béklyókból kitörés vágyát:

1960

És aztán jött az innovatív robbanás! Igaz, hogy a  modern bikinit Louis Reard (férfi) már  Párizsban, 1946. július 5-én bemutatta (nem önmagán), azonban tizenöt évbe telt, amíg az Egyesült Államokban is elfogadták. 1951-ben még kitiltották a Miss World szépségversenyről, 1957-ben azonban Brigitte Bardot egyik filmje, az And God Created Woman nyomán már némi kereslet mutatkozott iránta, végül 1960-ban Brian Hyland dala, az Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini szabályos divathullámot indított el. Filmen többek közt először 1962-ben jelent meg: Ursula Andress viselte a Dr. No-ban. ---- Persze eztán még kellett egy kis idő, míg hozzánk is elkeveredett:

1972

A varietas delectat elv alapján persze megmaradt az „egyberész” takarása is, azonban már annak tudatában, hogy néha a takarás az igazi megmutatás:

1978 

1986 

De azért ami van, azt nem szabad gúzsba kötni (a szabadságjogok alkotmányos érvényesülése):

1987

1991

És 2008-ban eljutottunk oda, ami majd később lesz az akkori retronom.hu toplistás képe:

admin képe

Kedves retronom.hu!

Mélyen átérezve a blog-felhívás mellőzése miatti
felindulását, valamint tartva a következményektől, mellékelten küldök egy
összeállítást, bízva abban, hogy nem kíséri totális
érdektelenség.

üdvözlettel:
leguan

 

-------------------------

Úgy látom máskor is keménynek kell lenni! Köszi!

leguan képe

A "keménynek kell lenni" felszólítás igazán adekvát a bloghoz.

Szívesen!

:)köszönöm!
(Nofre)

Ez egy nagyon szellemes tanulmány!
Kellemes volt végignézni!
Köszönöm!
- A Hölgyeket is kellemes volt nézni!!

Mire


képes


Anyák képeskönyve
Akkor és Most
Képes Sport
Találat: 3
Képes Újság
Találat: 3
Képes Vasárnap
Találat: 2
Képeslap
Találat: 3
Képeslap 1944
Találat: 2
Képeslapok
Találat: 3