Casio kvarcóra Data Bank DBC-610


Forrás: 
saját
Casio kvarcóra Data Bank DBC-610

Tudásából: 50 telefonszám névvel, heti emlékeztetők, számológép, ~24 zónaidő, ébresztés, századmásodperces stopper és időzítő, kóddal védett titkos tároló.

A billentyűzet felületét fel kellett újítanom, mert az eredeti elasztikus műanyag egyszerűen elbomlott. A PC-vel módosított színekkel talán még jobban is néz ki és áttekinthetőbb, a kezelőfelület nyomásérzékenysége pedig jobb.

Szia ilyen billentyűzetet tudnál csinálni dbc 62-es típushoz is?

Szia! Nekem egy ugyanilyen kéne. (DBC-61-hez) Nem akarlak leterhelni, ha megsúgod, hogy kell csinálni, megpróbálom magam előállítani... Gondolom ki kell nyomtatni, de mire? És ha még megvan a szerkesztett fájl, léci küldd át. Köszi.

rákos zsolt képe

ahimotu Elnézést,hogy bekérdezek, de amikor katona voltam egy repülős tisztnek egy hasonlója volt a karján csak abból az órából kivehető volt egy kijelző darab  (nem emlékszem,hogy pontosan mi volt ez) bele lehetett tenni egy kalkulátor szerű berendezésbe .Azóta sem láttam hasonlót sem.

Nekem egyébként CASIO BP 1000 Personal Computer-em van itthon, le volt árazva valamikor 46eft- ról 16-eft ra egy boltban. Azért vettem meg a hozzá tartozó FA 7-es dokkoló egységel=nyomtató+kazettásmagnó kimenet,hogy menteni/beolvasni  lehessen a megírt/kapott  prg-ot,de tud kezelni Plottert is és Basic és gépi kódban is lehet prg.-ni 4 soros érintőképernyős,valamint összesen: 40 KByte-ra lehet kibővíteni egy alul  betehető 32Kbyte-os mem(SRAM)modullal. 1 Mhz max.órajelet fogad a benne lévő HITACHI proci, és ez a Casio Computer 3 ceruza elemmel megy, egy igazi korabeli számítástechnikai  csoda !Amely ma is üzemképes!Csak számítási feladatok kellenének hozzá,amelyekre sajnos időm már nincs,pedig sok mindenre használható lenne ma és itt is hangfal terv.Hangf. váltó,trafó számítás stb !

 

Üdv.!

Pár perce regiztem. Remélem jó úton járok. Egy barátomnak pont ilyen órája van, aminek a házából kitört egy darabka a sarkából, amibe a csatot rögzítő csap kapaszkodott. Most csak zsebóraként tudja használni. Megkért, hogy mivel én Pesten lakom keressek neki valamilyen megoldást.

Ha nem túl drága, akkor egy egész szerkezetet is venne, de talán olcsóbb lenne, ha egy ép házat kapna.

Tudsz erre valamilyen lehetőséget?

 

Szia, nekem is ilyen órám van! Nekem fekete az órám. ;) Sajnos a billentyűzet nekem is haldoklik! Tudnál nekem is csinálni és küldeni ilyen (olyan)  :) számlapot. kérlek beszéljünk róla:  e.mail cimem: hun77(kukac)gmx.de

 

 

Szia. Érdeklődnék, hogy tudnál-e nekem is szerezni egy billentyűzetet. E-mail címem: zolti07@citromail.hu. Előre is köszi szia.

Szia. Érdeklődnék, hogy tudnál-e nekem is csinálni egy billentyűzetet. E-mail címem: gyuromisi25@gmail.com. Előre is köszi szia.