BRG MK 25a magnetofon kék


Forrás: 
Saját Csányi Tibor gyűjteménye
BRG MK 25a magnetofon kék
tn_100_1692.jpg tn_100_1693.jpg tn_100_1690.jpg

Egy ilyen magnót kaptunk esküvőnkre feleségemmel mikor összeházasodtunk 1975.okt.4.én,/ebből már ki is derül milyen őskori lelet vagyok:o)/.Kaptunk még két videoton star magnót is /hát igen a régi szép idők mikor a kávéfőzőből,konyhamérlegből stb. a fiatal házaspárok kaptak többet is és alig győzték utánna visszahordani a boltba:o)/.De a videoton magnóból se és ezt se vittünk vissza,ezek megmaradtak.A star magnóból az egyik,és ez a BRG magnó még teljesen szűz állapotban van,még annyira se bontottuk ki hogy megnézzük.De a másik videoton még azóta is üzemel 34 éve töretlenül szép állapotban.

NGA képe

Erre kiváncsi lennék, nem raknál fel fotókat? Egy ilyet nem is érdemes eladni, főleg, hogy gondolom maga a tudat, hogy nászajándék volt, és még mindig megvan bontatlanul, többet ér mint pár ezer forint.

Oké,rakhatok fel,de előtte regisztrálnom kell.Nem hittem volna hogy ekkora szenzáció.:o)Kibontva,vagy így becsomagolva fényképezzem?

Zalairádió képe

lenne a jó! :)

Ezeknél a készülékeknél az "automat" kifejezés az automata

végálláskapcsolóra utal?

Nem a végállás kikapcsolása autómatikus, (nem kapcsol ki a kazetták végén) hanem a felvételi kivezérlés teljesen automatikus. Ez azt jelenti, hogy egy viszonylag egyszerű kapcsolástechnikájú dinamika kompresszort építettek a készülékbe. Tehát ez a megoldás egyben a kis magnó minőségi mutatóit is meghatározza, mivel a zenei felvételek dinamikáját egy kissé beszűkíti. Gondolom ezzel a kis magnóval akkoriban, elsősorban a fiatalabb korosztály zenehallgatási igényeit szándékozták kielégíteni.

Második tippem nekem is ez lett volna! Viszont ezzel a magnóval nem

a fiatalabb korosztályt szerették volna kiszolgálni hanem a szegényebb réteget, sajnos. Ennek az ára 1980.- Ft volt (Csányi Tibor úr írta) ami a

"szegényebbeknek" csábítóbb volt mint az MK 21 a 3100.- Ft-os árával

(ezt is Csányi Tibor úr írta). De szerény véleményem szerint ezeknek a kis hangszórójú magnóknak csak akkor van "rossz" hangjuk ha saját hangszórójukon hallgatjuk, ha rákötjülk egy például asztali rádióra akkor nagyon is jó hangja van, ezt pedig akkor régen is bárki megcsinálhatta mert minden magnótulajdonosnak volt valamilyen rádiója először és csak gondolom utána vettek magnót ,a másik meg az hogy minden BRG magnótulajdonosnak volt egy RÁDIÓKÁBEL-je amit a magnóhoz tartozékként adtak . (érdekes, hogy az MK 27-hez még egy BRG C-60 as kazettát is adtak)

BRG


BRG C-90 kazetta
Találat: 3
BRG Cb-rádió
Találat: 2
BRG diktafon
1960-1969
BRG gyűjtemény
Találat: 2
BRG kazetták
1970-1979
BRG MK-21 fehér
Találat: 2
BRG MK-23 kék
Találat: 2
BRG MK-23 piros
Találat: 7
BRG MK-25 kék
Találat: 2
BRG MK-27
1970-1979
BRG MK-27 fekete
Találat: 2
BRG MK-27 magnó
Találat: 2
BRG MK-29 magnó
Találat: 2
BRG MK-43
Találat: 2
BRG MK25
1970-1979