BRG M-40 szalagosmagnó és ?


BRG M-40 szalagosmagnó és ?

Villamosipari Ktsz. kártyanaptár (Debrecen)

retronóm képe

Ády már küldött be egy M-14-est, szerintem arra hasonlít. A másikat nem ismerem. A hölgyet se...

ÁDY képe

Ez egy BRG M-40 itt találtam!

http://radiomuseum.uw.hu/radioanno/images/keszulek/magno/magno-03.htm

 

Akkor az M-14-es is BRG 

ÁDY képe

A másik meg talán egy videoton camping

de csak a de luxe kivitelről találtam linket.

http://widerstand.uw.hu/DesignVtCamping/

 

retronóm képe

 

http://www.radiomuseum.org/r/vadaszt_camping_record_rb3611rb_3.html

Camping Record RB3611 (RB 3611)
Piros pont Ády!

Kedves Retronóm!

Nem szeretnék ünnep rontó lenni,főleg ilyen távlatból!A kártyanaptáron egy Videoton Caming Super BR 114 látható.Neki volt egyedül zöld skálája.

Üdvözlettel:Rosta György

Laki Géza képe

Nem olyan egyszerű dolgok ezek. Főleg akkor,ha némely honlap is tévesen közöl adatokat,no és a Kádár könyvek sem elég pontosak.Csak az lehet biztos, amit az ember lát.

Kedves Géza!

Ezért tettem fel egy BR 114-s képet a gyűjteményemből.

Rosta György

Laki Géza képe

...én sem akarok ünneprontó lenni,de a kép alá ez van irva:"A Camping sorozat  harmadik tagja"

Ha a 103-asnak két változata volt,akkor a harmadik gép a 113-as szerintem.És ez után jöhet a 114-es. Nemde?

Ezért irtam hogy nehéz az élet!

Üdv.Géza

Én úgy gondolom,hogy attól hogy módosították a 113-s-t még ugyan az a típus.Persze ez az én véleményem.

Szép napot kívánok:Rosta György

Laki Géza képe

Kedves György!

Ha végig lapozza pl. a Kádár könyveit,észre vehető hogy számos készülék első ránézésre azonosnak tűnik. A leg "vadabb" példát említem: A tévé készülékeknél a Favorittal indultak a nyomtatott ák. készült gépek. Nem akarom összeszámolni,de emlékezetem szerint tíz fölött van azoknak a tévéknek a száma,amelyek egy az egybe Favorit belsővel készültek. Azt mondanom sem kell,hogy valamennyinek a bolti ára különböző volt,volt drágább-olcsóbb egyazon családból.És mivel az árak változóak voltak,így a javítási költségek is változtak:minél komolyabb volt a készülék,annál drágább volt a javítási tarifája még akkor is,ha belúl teljesen azonos gépek voltak.És hogy valahogy ezt figyelemmel lehessen kisérni,igen a típusszám változtatásával lehetett.Lényeg: Bárminemű kissebb változtatásnál is a számot megváltoztatta a gyártó.A campingnél maradva:pl. csak egy hangszóró csere: 103-nál 54 Ft,a 114-nél 70 körül volt.A javítás árát mindig a típusszám alapján számolták. Ü: Géza

Kedves Géza!

Örülök,hogy a Camping rádiótól eljutottunk a nosztalgiázásig!Az biztos,hogy már rég kitalálták,hogy egy új csinosabb,divatosabb külsővel könyebb eladni egy régi kiforrott készüléket.Érdemes megnézni a 60-s évek csöves rádióinak a kapcsolását,mintha indigóval másolták volna őket.Ami végül is nem baj,ami bevált minek azon változtatni.A szervíz árakról nekem nincs tapasztalatom,bár én is szervizeléssel foglalkoztam a 70-s évek végén,80-s évek elején.Csak én egy nagy cég(GAMMA) műszerjavító részlegében dolgoztam. A gyár saját műszereit javítottuk,így árak nem voltak.

Üdvözlettel:Rosta György

Laki Géza képe

és próbáltam úgy magyarázni,hogy érthető legyen a mondandóm. Ezek szerint nem sikerült,igaz mindenkinek lehet és van véleménye.Györgynek ez,"Én úgy gondolom,hogy attól hogy módosították a 113-s-t még ugyan az a típus". Nekem meg az:hogy KÉT TÍPUSRÓL szól a történet.                                                                                      Üdvözlettel:Géza

Kedves Géza!

Akkor értem mit mond!Én továbbra is azon a véleményen vagyok,ha egy fő típust módosítanak az még nem jelent egy másik típust csak egy altípust.Aztán lehet,hogy mind a ketten ugyan arról beszélünk csak másképpen fejezzük ki magunkat.

Üdvözlettel:Rosta György

Kedves Géza!

Egyébként most látom az elírásomat.113-t írtam egy elütés miatt,de persze a 103-ra gondoltam.Remélem ezzel nem tévesztettem meg.a 113-nak két változatáról tudok:az exportra készült Carorion ez még a 103 ovális hangszórós dobozába került és a Camping De Luxe ez az ismert műbőr borítású változat.Ez utóbbit a gyár BR 113 A típusszámon jegyezte.Természetesen mind a kettőben megtalálható az elődben még nem alkalmazott AFC kapcsoló.

További szép napot kívánok:Rosta György

 

 

 

Laki Géza képe

....függetlenül attól,hogy elírás történt. Én továbbra is a 103-ról beszéltem. És továbbra is azt mondom,hogy két típusról szól a fáma,vagyis van BR 103 és van BR 103A.

Majd ezek után jött a BR 113 (A és B változata) majd jött a BR 114 (adapter nélk.) A komplementer végfok "feltalálása után" volt a BR 3611.(ami azonos belül a 113-al)

Ez eddig 5 azaz öt típus. Ezeket itthon forgalmazták. Nincsenek  benne azok a készülékek  amelyek exportra mentek,hosszú hullámú változatban, és CCIR-es URH-val. De még az az OIRT-os gép sincs benne,amit a cseheknek szállítottak Camping de Luxe néven,413-as szám alatt. Adapter: eleinte csak 6 később 12 Voltra is gyártottak. A végére már olyat, amit egy kapcsolóval át lehetett állítani akár 6,akár 12 Voltra. Nekem ezek az adatok vannak meg,én így tudom.   Üdvözlettel.Géza

Kedves Géza!

Nos szerintem kellően körül jártuk ezt a témát!Érdeklődnék,hogy nem gyűjti-e a rádiókat?

Rosta György

Laki Géza képe

...a kérdésre nagyon könnyen tudok válaszolni:NEM. Van ugyan néhány maradék rádióm és tévém ami megmaradt a műhelyembe,és a tulaj nem vitte el.De gyűjtéssel soha nem foglalkoztam. De hogy nyugdíjasként mégis csináljak valamit,-ezt itt már említettem-  nyolc év óta "papirra vetem" a három magyar gyár tetmékeit,azaz a háború végétől a gyárak megszünéséig készített készülékeiről egyfajta "gyűjteményt" készítek. Csak ezzel foglalkozom,javításukkal már nem. Sajnos.       

Üdvözlettel: Géza

Üdv emberek! Ez nem BRG M40, hanem M20. A kettő készülék szinte teljesen megegyezik, annyit kivéve hogy míg az M40 negyedsávos az itt is látható M20 csak fál sávos. Arról lehet megkülönböztetni a kettőt, hogy míg az M20-on nincs addig az M40-esen a számláló bal oldalán található egy 2 állású sávválasztó kapcsoló.

Zalairádió képe

BRG


BRG C-90 kazetta
Találat: 3
BRG Cb-rádió
Találat: 2
BRG diktafon
1960-1969
BRG gyűjtemény
Találat: 2
BRG kazetták
1970-1979
BRG MK-21 fehér
Találat: 2
BRG MK-23 kék
Találat: 2
BRG MK-23 piros
Találat: 7
BRG MK-25 kék
Találat: 2
BRG MK-25A
Találat: 3
BRG MK-27
1970-1979
BRG MK-27 fekete
Találat: 2
BRG MK-27 magnó
Találat: 2
BRG MK-29 magnó
Találat: 2
M-40