Gumimatrac javítókészlet /feladvány volt


Forrás: 
saját fotó
Gumimatrac javítókészlet /feladvány volt

könnyű lesz kitalálni azt hiszem:)

Urbán József képe

Engem olyan testmelegítésre használható palackra (tömlőre) emlékeztet, amelyet meleg vízzel kell feltölteni.  A klasszikus darab persze inkább vastagabb falú gumiból van, ennek az anyaga pedig gumírozott szövetnek látszik. Attól tartok, hogy nem magyar gyártmány.

Laki Géza képe

...szerintem "tartalék alkatrésznek"adhatták egy gumimatrachoz. Ha kilyukad legyen mivel beragasztani, az elveszett dugót meg pótolni.

Ugyanis ezt másra már nem lehet használni,olyan kicsi. Nincs 20x20-as sem.

Gotha képe

nincs körbehegesztve, és egy réteg, így csak foltozóanyag lehet szerintem is. A tartalék dugó meg egyértelmű.

NofreT képe

Laki Géza megoldása tökéletes,Gotha magyarázata pedig kiegészíti.
Ez a klasszikus piros-kék gumimatrac "tartozéka" , lyukadás esetére, és a tartalék dugó is mellékelve van. Ami összefogja , az egy mezei befőttes-gumi. Gumimatrac-javításra szakosodott mesterek is voltak, ha jól emlékszem.
Köszönöm! :)

Nofre

Ráadás: befőttes-gumit házilag is lehetett gyártani, csupán a bicikli-belsőt kellett szép vékonyan feldarabolni ollóval.

Laki Géza képe

hogy a vak tyúk is talál szemet!

 

 

Urbán József képe

Gratulálok, Géza, a jó megfejtéshez! Nekem sikerült rendesen melléfognom. Viszont - akinek van - feltehetne egy olyan meleg vizes tömlőt, úgy a 60-70-es évekből valót, mert itt nem találkoztam még vele.

Laki Géza képe

Köszi szépen. A tömlővel kapcsolatban:nem igérek semmit,utánna kéne nézni.Költözködéskor még találkoztam vele,több darab is volt.Hogy a többi cuccal ki lett-e dobva, vagy ott lapul még a garázs mélyén,azt nemtudom. Mi a Csehektől hoztuk rendszeresen.Ott már nagy divat volt a 60-as évek előtt is.

Gumimatrac


Gumimatrac
Találat: 2
Gumimatrac pumpa
Találat: 2