Akai


Akai
gti3per888 képe

Ilyet se láttam még, elég érdekes, mint valami központi erősítő beépített képernyővel. De vajon mi célt szolgálhat az a képernyő? Szerintem kb innen fejlődhetett ki a házimozi és társai.

Itt mindent leírnak róla.Linkhttp://audio-database.com/AKAI/amp/av-u8-e.html

Üdv:Szabó Zoltán

rákos zsolt képe

ahimotu Annak idején ,2000 környékén ,de szerettünk volna egy ilyet a biztonságtechnikában, amin meg  lehetett volna nézni a kameraképeket,sok bankban FF kamera volt még akkor (Sony HAD),mindenféle képosztóval(jellemzően 16-os ),MPX -el  ,meg VHS, S-VHS videómagnóval a kép  rögzítés: jellmzően Sony, Panasonic :Time Lapse videó magnók  :24,72 stb rögzítési időkkel ,manapság ezt őskornak nevezik ,de ezt az AKAI eszközt nem lehetett már akkor kapni lehet, hogy már a cég sem gyártott már ilyeneket(1979?)videó megjelenítő eszközöket(mintha áttértek volna a studiós - billenytyűs eszközökre stb.De

egy biztos: a házi Hi-Fi gyártásából  kivonultak/tönkre mentek  egyes cégek :TELEFUNKEN,SIEMENS,BRAUN,DUAL,GOERZ,SABA ,ITT,METZ,BASF,DYRAS, stb .1990-2000 környékén bizonyos cégek áttértek a biztonságtecnikai berendezések gyártására->(Rendszerváltás  M.O.-on és elkezdődtek a lopások ,bankrablások):PHILIPS,GRUNDIG(minerva)JVC,SONY,PANASONIC,COMPUTAR,BURLE,SANYO volt bizt .tech.képviselete Mo-on !reklámozták is rendesen !!!Vacak/kommersz  eszközök gyártásával TAIWAN,Dél Korea akkor jött fel:CONTROLL,KONTRAX,MŰSZERTECHNIKA palettája  meg talán KINA is .Akik annak idején ilyen cégeknél dolgoztak azok biztosan tudják mirő van szó!Kb ez azt jelentette mintha ma valaki hordozható:plazma ,Oledes stb  3D-s tévét hurcolna magával, ha kamerával akarna dolgozni ugye ez ma  nem két fillér ??? Tehát annak idején sem tudtunk megvenni sima videó megjejelenítő eszközöket főleg nem a havonta kapott 25 -50 Eft -ból!!!!

Tehát ne ócsároljuk le a retró képmegjelenítő eszközöket ,(hány processzoros és X.XGhz-es  is a tömegek otthoni gépe ma ?),még ha FF-es megjelenítésű  és gyufáskatulyányi képméretű is az eszköz !

Szerintem későbbi.

A 70-es években (beleértve az utolsót is) nem hiszem, hogy bármi olyant rákötni javasoltak volna, ami még nem is létezett akkor (CD-lejátszó). 82-ben adták ki az első CD-ket.

Egy fekete-fehér képcső van benne, de tunert nem tartalmaz. Kompozit jeleket fogad, és ezt hanggal együtt ki tudja keverni a beépített modulátorral koaxon keresztül UHF sávra. Saját OSD-je nincs. A monitor kikapcsolásával sima sztereó erősítőként működik tovább. Lemezjátszó fokozata is van.

Beltéri egységekkel, TV kimenetes Nokia telefonokkal is elboldogul. Korrekt anyagokból lett megépítve, de nehézkes a szerelés mert nagyon sok kábel van benne. Ritka szerkezet, a szürke mellett létezik fekete színben is. A videoton 7000-es gépeihez szépen illeszkedik. Lényegében ennyi.