75 éves az ORION


Forrás: 
saját
75 éves az ORION

Az Orion 75 éves jubileumára készült kiadvány, emléklap és az esemény meghívója.

A dokumentumokért külön köszönet Kurucz László úrnak!

Emléklap Meghívó
Laki Géza képe

..tiszteletére készítette a gyár az AR 75-ös készülékét. Erről a "saját jegyzeteimben" a következő részlet olvasható:

 

 

 

....."az eddig gyártott rádiók ismertetésénél az AR 612-es típusú Pacsirta készülék úgy lett befejezve, hogy „ennek a készüléknek a gyártásával a gyár végleg befejezte a rádiókészülékek gyártását” Ekkor talán még senki sem gondolta, hogy huszonöt év elteltével ismét lesz Orion rádió a kereskedelemben.

Példa erre az AR 75 típusú készülék, amelyet a gyár 75.-ik „születésnapjára” készített és forgalmazott 1988-ban. A készülék külső megjelenését tekintve a gyár 1933 körül gyártott 7221-es típusának egy az egyben elkészített mása, a kapcsolása pedig már modern, a korszaknak megfelelően készült. A tranzisztorral és két IC-vel felépített készülék a középhullám, és az URH sáv vételére alkalmas."

                                                                       

 

 

Zalairádió képe
Zalairádió képe
Zalairádió képe

Az eredeti forma amit lemásoltak:

http://www.radiomuseum.org/r/orion_7221.html

Ilyent nyertem 2-4éve egyik legnagyobb hazai aukciós /internetes licit -portálján...Kitől?Akinek az ECSERI PIACon is van üzlete,és itt is felhasználó ;-)

Nagyon nagy könyv/füzet!Vannak korabeli képek is benne a tvgyártásról,al-gyáregységekről,korabeli viseletű dolgozók szerelnek és tesztelnek képeken,látszik néhány számtech. gyártmánuk is és hifitornyok is...a végén ős-dolgozók vallanak egy gondolom igazgatói iroda fala előtt,ahol porcelán KIVÁLÓ ÁRUK FÓRUMA jel van és Orion HIFIhangfalak,TV,stb...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

éves


Dr. Noseda borleves címke
Ismeretlen évjárat
Hány éves?
1960-1969