Újabb nixie-csöves digitális óra


Forrás: 
saját
Újabb nixie-csöves digitális óra

Ez az óra nem saját építés, ebben a teljesen működő állapotában került hozzám. Mindössze az előlapi kijelzőcsövek elé tettem egy áttetsző műanyaglemezt, és mgoldottam, hogy az idő beállítása a fedőlap levétele nélkül is lehetséges legyen...(!). Az óra készítője valamelyik egykori elektronikai vállalatunknál dolgozhatott: erre utal az elektronikai szerelés-kivitelezés minősége, annak megoldásai. Teljesen egyedi darab, ébresztő-funkcióval ellátva. Szokásos kapcsolás a jellemző TTL-sorra építve.

DSC09295.JPG 3c76_1_big.jpg
veroka képe

Tetszik, hogy minden csavar le van festve - rögzítve :) A fotomaratott üvegszálas nyák, a színes szalagkábel, a Letraset feliratok hibás angolsággal mind-mind a 80-as évek technikája :) Jó újra látni ezeket. Egyet kell értsek, ez egészen biztosan egy elektronikai szakember munkája, bár nem kell ehhez elektronikai vállalatnál dolgozni (én pl. sosem dolgoztam ilyen vállalatnál, a szakmai gyakorlatomat kivéve).

Kiss Béla lászló képe

Véleményem szerint ez még a '70-es évek közepe-vége, inkább talán a vége. A '80-asokban már a hétszegmenses LED és a VFD volt a trendi...