Minerva 655 elektroncsöves sztereó rádió


Forrás: 
saját
Minerva 655 elektroncsöves sztereó rádió

Egy igazán szép készülék az európai sztereó korszak legelejéről, az osztrák Minerva cégtől. 3-féle kivitelben gyártották 1964-1968 között: magasfényű, poliészterlakkos kávában, "léc"-lábakkal és műanyag hangszórórácsokkal oldalt, később ugyanez, de négy különálló műanyag lábbal, végül sima furnérborítással, anyagából kimart hangszórórácsokkal. A képen ez utóbbi kivitel látható, 1966-ból. Ennél a rádiónál már a teljes FM-tuner és a sztereó dekóder is tranzisztoros, azonban az AM,-és hangfrekvenciás részek csövekkel épülnek fel. (Rendelekezem olyan rádióval is, ahol még a dekóder csöves(!), a végfokozat már tranzisztoros) Különleges megoldás, hogy FM-sávon 3 program előre beállítható, és gombnyomással kapcsolható.

A kászülék tartalmaz csatornánként 1-1db beépített szélessávú hangszórót, melyekkel igen szépen szólal meg, de azok a káva két oldaláról sugároznak átellenes irányba, így értelme a sztereó leképezés szempontjából nemleges. Két érzékenyebb, jó hansugárzóval a Telefunken-gyártmányú ECC83/ECL86-ra épülő végerősítők az igényesen elkészített és megfelelően méretezett kimeneőtrafóknak köszönhetően  kifejezetten szép, zenei hangot szolgáltatnak. Van egy nagyszintű bemenete magnó/kapacitív PU számára, így csöves sztereó erősítőként is "szóba jön". Nem kifejezetten ritka készülék, többször találkoztam hirdetett példányokkal. A képen látható gép különlegességét az összes alumínium-potisapka megléte adja, ami nagyon nem jellemző. Feltételnül érdemes beruházni, hiszen napi szinten is kiválóan használható, keresledelmi adókat a CCIR FM-sáv okán veszi, klassz a formája, és hangminősége alapján belépőt jelenthet a csöves erősítők világába.

DSC00094.jpg

Szia!

 

Tetszik a kis masina, igazi míves darab.

Jó élményeket hozzá!

 

Atesz

Kiss Béla lászló képe

Köszönöm...:O) Tényleg nagyon szép kis gép annak ellenére, hogy ez a maga idejében odaát egy középkategóriájú cuccos volt....Ha nagyon érdekel, van eladó példányom!

Szia!

 

Látod már csak ritkán jövök fel....

 

Köszönöm az ajánlatod kollégaúr, de sajnos nincs helyi kapacitásom már nagyon.

 

Sikeres értékesítést kívánok hozzá neked!

 

Atesz

Gyönyörű készülék, gratulálok hozzá! Jövök még ide nyálat csurgatni, ennyi kevésbé ismert, de annál minőségibb készülékek láttán meg főleg! :)

Kiss Béla lászló képe

Köszönöm! Ha nagyon tetszik, van egy eladó példányom, a korábbi é évjáratból, nagyon szép állapotban! Nem hirdetem, mert én is szeretem azta a gépet is, de ha valakinek megtetszik, beszélhetünk róla. Nem horror+áfa árat kell gondolni....:)

 

Köszönöm kedvességed, de rádiókban, erősítőkben, illetve ezek kombinációjában már nem utazom, talán van már elég. Magnók jobban érdekelnek, azok valahogy jobban "szeretnek" gyűlni. Meg persze szalagok is. :)

Kiss Béla lászló képe

Meg tudlak érteni kollégaúr...:)

 

Üdvözlöm!

Olvastam, hogy a magnók érdeklik. Nekem van egy két magnóm amitől különböző okokból szívesen megválnék. Nem különlegesen értékes darabok, "csak" Sony TC 377, AKAI 4000 DS MKII fekete kivitel GX fejjel. A magnók működőképesek, kifogástalan állapotúak, szépen szólnak. Azonkívül van egy pár darab bontásból maradt SONY, AKAI orsósmagnó alkatrészem, csévélő motorom. Elsősorban szabadulni akarok tőlük, nem kereskedni. Csere is szóba jöhet pl. 180 - as Agfa magnószalag. Személyes átvételt javaslok.

email címem: gerlac53@freemail.hu

 

Szia!

Engem érdekelne az eladó rádió,ha megvolna még?

vocsok8@freemail.hu címre üzenhetsz.

Az árat megbeszéljük!

Üdvözletem!

Ha megvolna még az eladó példány? engem érdekeln komolyan!

vocsok8@freemail.hu üzenhet.

Üdv:Imre