Áfész Iparcikk


Forrás: 
Saját
Áfész Iparcikk

Kártyanaptár

ÁDY képe

Majd a hozzáértők megírják milyen típusok!

NGA képe

Amit felismerek:
- Mini-Vidi
- Apollo
- Prometheus vagy orpheus
- Syrius de luxe
- Star vagy Telstar rádiómagnó
- Musical Encyclopedia

A hordozható tv-k a Tünde névre hallgattak, elől középen az igen komoly Sirius nevű táskarádió látható, hátul balra a Silver Star tv (vagy maga a Color Star?).
ml

A Sirius táskarádió igazi újdonság volt a számunkra annak idején. URH-s volt, elég hangosan és tűrhető hangminőséggel szólt, és a csúcsok-csúcsa: teljes három adó programozható volt rajta! Ez az adók akkori számát tekintve pont elég is volt. tRudy

Jobb alulról:

Apollo, Musical Encyclopedia, Róma De Luxe, mögötte nem tudom mi az, Sirius De Luxe, Telstar vagy Star, Prometheus vagy Orpheus, mögötte nem tudom a TV-t. autórádiók, TC1620-OCU MINI VIDI, Tünde TV-k, mögötte nem tudom.

A féhér Jupiter tv, a rádió ami a sarkánál van Róma De Luxe, a tv a háttérben a híres Color Star, és amintek csak a fele látszik, Szerintem Super Star 20 vagy 24.

Hátul a világosabb kávás korai Color Star trónol, aminek a nagyfeszültségét egy jókora teljesítménytrióda stabilizálta. Így a tűzveszély mellé még egy adag röntgensugárzás is színesítette az esti programot. A többi készülék viszont teljesen szalonképes, jó őket nézegetni ennyi év távlatából.

Radios20 képe

Üdv!

Kép jobboldalán a fehér tv mellett mi az a sárga "kerek valami"?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv; Radios20

Az a sárga kerek valami egy Videoton D 206 Ellipton gömbsugárzó.

A nagy fehér TV "jupiter" fantázianévre is hallgathat, de a hangszórónál levő feliraton "athene" vagy "akropolis" felirat is szerepelhet. Valami különbség biztos van. Létezik még "gold star" felirattal is de a fehér az biztos nem az, mert azoknak a kezelőfelülete ugyanolyan volt mint a minividi-nek annyi különbséggel, hogy 90 fokkal elforgatva helyezték el a kezelőszerveket.

Rémlik,hogy ezt Videoton kártyanaptárból készitették,lehet 2oldalas volt az,vagy csak a későbbi1987es...

Mennyi kincs,mikor megláttam,azt mondtam magamban,amíg élek,összegyűjtöm,mert még hiányzik pár db közülük...

 

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő